Facebook Pixel Κασετίνα… Καρέλης!
| 2014-02-17 15:35:00

Κασετίνα… Καρέλης!

Κασετίνα… Καρέλης!

Έφτασε μέχρι τη μακρινή Ρωσία για να δικαιωθεί, όταν το μόνο που χρειαζόταν να κάνει ήταν ένα μικρό ταξίδι. Γιατί η επιτυχία για τον Νίκο Καρέλη ήταν ένα… τσιγάρο δρόμος! Το gazzetta.gr παρουσιάζει την ιστορία του.

Γενιά προς γενιά…

Στο δήμο Αρκαλοχωρίου, σε υψόμετρο 300 μέτρων και απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από το Ηράκλειο, ξεκίνησε η ιστορία. Ο Νίκος Καρέλης γεννήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου του 1992 στην Αυλή Πεδιάδος και ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του από πολύ νεαρή ηλικία. «Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο όταν ήμουν έξι χρονών. Ο πατέρας μου έπαιζε ποδόσφαιρο, μάλιστα αγωνίστηκε και στον Εργοτέλη και με έγγραψε στο τμήματα υποδομής της ομάδας», διηγείται ο ίδιος και κάπως έτσι το ταλέντο του μικρού θα ξέφευγε από το μικρό χωριό που δεν ξεπερνάει τους 300 κατοίκους.

Ο Νικόλας θα ξεχώριζε στα τμήματα υποδομής του Εργοτέλη και από την ηλικία των 14 ετών άρχισε να προπονείται με την πρώτη ομάδα. Στα 15 του υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο και σύντομα θα έκανε και εκείνο που κάθε παιδί ονειρεύεται. «Είμαστε τυχεροί όσα παιδιά προερχόμαστε από την Ακαδημία του Εργοτέλη, καθώς μας δίνεται η δυνατότητα να διδαχθούμε τόσο σε αγωνιστικό όσο και ανθρώπινο επίπεδο. Μάλιστα η εξέλιξη που παρατηρείται από χρόνο σε χρόνο είναι σημαντική. Το Μαρτινέγκο είναι ένα μεγάλο σχολείο σε όλα τα επίπεδα και είμαι χαρούμενος που πέρασα από εκεί».

20 Απριλίου του 2008 και σε ένα ματς που τα επόμενα χρόνια θα σχολιαστεί για ποικίλους και όχι ευχάριστους λόγους, ο Εργοτέλης θα υποδεχτεί την Ξάνθη στο Παγκρήτιο. Ήταν η τελευταία αγωνιστική της σεζόν και οι Κρητικοί με την διαφαινόμενη από το πρώτο ημίχρονο νίκη τους παρέμεναν στην κατηγορία. Στο 78’ της αναμέτρησης, ο 16χρονος επιθετικός πάτησε για πρώτη φορά χορτάρι. Ο Νίκος Καραγεωργίου τον έριξε στο παιχνίδι στη θέση του Βακουφτσή και η πορεία άρχισε να χαράζεται. Με τρόπο και ταχύτητα που ούτε ο ίδιος μπορούσε να φανταστεί.

Διάβασε περισσότερα στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags