Facebook Pixel Από «Καρέλιν» σε μηχανή βαθμών!
| 2014-02-18 11:32:00

Από «Καρέλιν» σε μηχανή βαθμών!

Από «Καρέλιν» σε μηχανή βαθμών!

Αποκτήθηκε στα τέλη του περασμένου Ιούλη ως τρίτη επιλογή για την «πράσινη» επίθεση πίσω απ' τον Μάρκους Μπεργκ και τον δεύτερο στράικερ που θα έπαιρνε το «τριφύλλι».

Βρήκε θέση βασικού νωρίς ελέω της μη ετοιμότητας του Σουηδού και της καθυστερημένης ενσωμάτωσης του Φιγκερόα, αλλά στο ξεκίνημά του φαινόταν να του λείπει αυτό το... κάτι. Πόσω μάλλον απ' τη στιγμή που έχανε συχνά πυκνά «εύκολες» ευκαιρίες, πολλαπλασιάζοντας την πίεση στους ώμους του.

Υπήρξαν δε στιγμές που στη μόνιμη «υπερβολή» της κερκίδας άκουσε -εκτός από γκρίνιες- ακόμη και υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς, όπως «παλαιστής Καρέλιν» (λογοπαίγνιο με τον παλιό Ρώσο πρωταθλητή βαρέων βαρών Αλεξάντερ Καρέλιν) λόγω της εντυπωσιακής σωματοδομής του που άλλαξε τρομακτικά σε και δεν θύμιζε σε τίποτα το παιδί που όλοι παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον στα πρώτα του βήματα στον Εργοτέλη.

Στο κρίσιμο σταυροδρόμι της σεζόν, όταν ο Αναστασίου τον χρησιμοποίησε μόλις μία φορά στο δίμηνο 26 Σεπτεμβρίου-23 Νοεμβρίου, ο 22χρονος (σε 4 μέρες) επιθετικός δεν επέλεξε τον δρόμο της απογοήτευσης. Αλλος στη θέση του μπορεί να μην άντεχε το «ψυγείο», το στρες και τις αυξημένες απαιτήσεις της πράσινης φανέλας. Για τον ίδιο, ωστόσο, που δεν... κώλωσε στα 20 του να φύγει για το «κατεψυγμένο» Αμκαρ της Ρωσίας των -35 βαθμών, ο δρόμος ήταν ένας και είχε τρία βασικά παρακλάδια: δουλειά, βελτίωση και αφομοίωση του στυλ του «τριφυλλιού».

Ο συνεργάτης του Αναστασίου, Στιβ Ρούτερ, πέρασε αμέτρητες ώρες δίπλα του για να τον βοηθήσει να «ισορροπήσει» τις κινήσεις του, να υποδέχεται σωστά την μπάλα, να εκμεταλλεύεται τον όγκο του παίζοντας πλάτη τον αντίπαλο, να παίρνει σωστές τοποθετήσεις και πλασαρίσματα μέσα στην περιοχή. «Μπορείς και θα γίνεις πολύ καλύτερος παίκτης. Πρέπει όμως να γίνεις πιο απλός στο παιχνίδι σου. Να εκμεταλλευτείς τα φυσικά προσόντα σου και να μάθεις να κάνεις αυτό που πρέπει, τη στιγμή που πρέπει...» ήταν οι μόνιμες ατάκες του Αγγλου προπονητή στις έξτρα προπονήσεις τους. Κι απ' τη στιγμή που ο «μικρός» ουδέποτε φοβήθηκε τη δουλειά, η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη που κυριαρχεί φέτος στα «πράσινα» αποδυτήρια ήταν δεδομένο πως θα τον επιβράβευε κάποια στιγμή.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags