Ο Πράνιτς γουστάρει τους Σπαρτιάτες. Ετσι λέει το τατού που χτύπησε. Καρτουνίστας ή κανονικός; Αυτός είναι Κροάτης και διακαιολογείται να έχει γνωρίσει τις Θερμοπύλες μέσω του σινεμά. Εμείς, όχι και γι΄ αυτό σήμερα ο αποδυτηριάκιας θα πει αλήθειες για τη μεγαλύτερη μάχη.

Χοντρομαλακίες είναι αυτά που λένε οι Έλληνες, ότι οι Πέρσες ήταν βάρβαροι. Αποδυτηριάκια διαβάζεις. Όπου υπάρχει πλούτος υπάρχει πολιτισμός. Νόμος, άγραφος. Τι να την κάνει την τέχνη και την ποίηση και πώς θα διαθέσει πακέτα για έρευνα και τεχνολογία ο φτωχός;

Ούτε οι Πέρσες που πολέμησαν στις Θερμοπύλες ήταν κατσαπλιάδες. Άλλη μαλακία ελληνική. Εκλεκτός στρατός ήταν, διαλεγμένοι ένας ένας, και οργανωμένη φάλαγγα, με πείρα και παράσημα. Έπεσαν, όμως, στους 300 του Λεωνίδα. Σε Σπαρτιάτες. Οι σιδερόφρακτοι ιππότες της μεσαιωνικής Ευρώπης, και μιλάμε πολύ σοβαρά, ήταν της πλάκας σε σύγκριση με τους παιδαράδες της Σπάρτης.

Ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια της ανθρώπινης Ιστορίας είναι η κοινωνία της αρχαίας Σπάρτης. Λοιπόν. Επί του θέματος. Κανονικά ήταν οπλισμένοι οι Πέρσες, όχι ελαφρά όπως λένε. Οι Σπαρτιάτες ήταν μία τεράστια κατσαρόλα ο καθένας, τανκ ι.χ. κι όλοι μαζύ απροσπέλαστο και μετακινούμενο σιδερένιο τείχος.

Ο δε Λεωνίδας, όπως αναγνωρίζουν όλες οι στρατιωτικές σχολές της γης, έδωσε το ρεσιτάλ τακτικής. Παραπλανητικές κινήσεις μπροστά, παρέσυραν τους Πέρσες και μετά τους έκοβαν φέτες. Μιλάμε για την πιο ηρωϊκή πολεμική αναμέτρηση, όπου ο ηττημένος, ο Λεωνίδας πέρασε στην αθανασία σαν ο πραγματικός νικητής.

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ θέλουν να πάνε παρακάτω, ο apodytiriakias.gr γράφει για τον καψούρη πατέρα του Λεωνίδα