Ελάχιστα έως καθόλου ξεκαθάρισε το τοπίο σχετικά με την «ουρά» της Σούπερ Λιγκ, καθώς μετά και τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιος θα ακολουθήσει τον Άρη, ποιος θα πάει στα μπαράζ και ποιος θα σωθεί στο... παρά πέντε.

Ουσιαστικά, μετά τη νίκη του Απόλλωνα στο 93' κόντρα στον Εργοτέλη, την ήττα με ανατροπή της Ξάνθης με 3-2 στον ΟΦΗ, τη νίκη της Βέροιας με 2-1 κόντρα στον Πανιώνιο και το 1-0 του Πλατανιά απέναντι στον Παναιτωλικό, μόνο ένα μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα: ΜΠΛΕΞΑΜΕ!

Αυτή την στιγμή η Βέροια έχει 35 πόντους και υποβιβάζεται, η Ξάνθη με 35 επίσης πάει μπαράζ, ο Απόλλώνας σώνεται με 36 και οι Πλατανιάς – Πανιώνιος με 37 και 38 αντίστοιχα είναι χαλαροί.

Υπάρχει όμως ακόμα μία αγωνιστική, όπου η Βέροια υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης, η Ξάνθη τον Παναθηναϊκό, ο Πανιώνιος τον Πλατανιά και ο Απόλλων πάει στο «Γ. Καραϊσκάκης» για να παίξει με τον Ολυμπιακό που θα κάνει φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οπότε ας βγάλουμε τα κομπιουτεράκια για τα... σενάρια μαθηματικών!


Ο Πανιώνιος για να σωθεί θέλει νίκη με τον Πλατανιά ή έστω μία ισοπαλία. Με τα δύο αυτά αποτελέσματα «κλειδώνει» την παραμονή. Αν χάσει, μπλέκει σε περιπέτειες και ψάχνει τις ισοβαθμίες.


Ο Πλατανιάς επίσης με νίκη ξεμπερδεύει, ενώ με ισοπαλία το... χειρότερο που μπορεί να πάθει είναι πάει στα μπαράζ με τριπλή ισοβαθμία. Θα φτάσει στους 38 και εκεί μπορεί να βρει επίσης την Βέροια και την Ξάνθη, αν νικήσουν. Με τη Βέροια ήταν 2-2 και τα δύο παιχνίδια, ενώ με την Ξάνθη έχει δύο νίκες και την έχει από κάτω.

Ο
Απόλλων πάει στο Γ. Καραϊσκάκης με στόχο να μην χάσει και συγχρόνως να μην κερδίσουν Βέροια και Ξάνθη στα δικά τους ματς. Αν χάσουν, μπορεί να σωθεί και με ήττα. Αν πάρει έστω και έναν βαθμό και χάσει ο Πλατανιάς από τον Πανιώνιο, θα φτάσουν τους Κρητικούς με τους οποίους έχουν ηττηθεί με 2-0 εκτός έδρας και έχουν κερδίσει με 3-1 εντός, οπότε είναι από πάνω. Αν γίνει αυτό και κερδίσουν οι Βέροια και Ξάνθη, τότε θα έχουμε τον Άρη και τον Πλατανιά απευθείας και τον Απόλλωνα μπαράζ. Αν νικήσει στο Φάληρο... σώθηκε!

Η Ξάνθη έχει μπλέξει για τα καλά, καθώς αν χάσει από τον Παναθηναϊκό έπεσε. Αν φέρει ισοπαλία πάει στους 36 και περιμένει το αποτέλεσμα της Βέροιας με τον Αστέρα. Αν η Βέροια φέρει ισοπαλία την... βάζει από κάτω και την ρίχνει, ενώ σε περίπτωση που βρεθεί με τον Απόλλωνα στους 36 (χάσει από τον Ολυμπιακό) τότε πέφτει η Ξάνθη!

Τέλος
, η Βέροια ελπίζει σε νίκη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και... στραβοπατήματα των άλλων. Αν φτάσει στους 38 μαζί με Ξάνθη και Πανιώνιο (χάσει στη Νεα Σμύρνη από τον Πλατανιά) τότε πέφτει ο Πανιώνιος, αν φτάσει με Ξάνθη – Πλατανιά, τότε θα παίξει μπαράζ με τους Κρητικούς, αφού και τα δύο ματς είχαν έρθει 2-2.

ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΜΕ ΤΑ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΑ ΣΕΝΑΡΙΑ. Υπάρχουν κι άλλα, πάρα πολλά. Όμως εμείς επιλέξαμε τα επικρατέστερα για να μην... χάσουμε την μπάλα.



Η βαθμολογία

Πανιώνιος 38

Πλατανιάς 37

Απόλλων Σμύρνης 36

Βέροια 35

Ξάνθη 35

 

Τελευταία αγωνιστική

Βέροια-Αστέρας Τρίπολης

Πανιώνιος-Πλατανιάς

Ολυμπιακός-Απόλλων Σμύρνης

Ξάνθη-Παναθηναϊκός

 

Τα μεταξύ τους παιχνίδια

Βέροια-Απόλλων 1-1

Απόλλων-Βέροια 0-0

 

Πλατανιάς-Απόλλων 2-0

Απόλλων-Πλατανιάς 3-1

 

Ξάνθη-Απόλλων 3-2

Απόλλων-Ξάνθη 2-0

 

Πλατανιάς-Ξάνθη 3-0

Ξάνθη-Πλατανιάς 2-3

 

Πλατανιάς-Βέροια 2-2

Βέροια-Πλατανιάς 2-2

 

Ξάνθη-Βέροια 3-0

Βέροια-Ξάνθη 3-2