Οι Κρητικοί ήταν φουριόζοι στο ξεκίνημα και ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 12' με γκολ του Μπογκντάνοφ ύστερα από ωραία ασίστ του Γιουσούφ.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν να έχουν "σφυγμό", καθώς ισοφάρισαν άμεσα (20') με κεφαλιά του Ίβενς. Κι αν το 1-1 του ημιχρόνου προμήνυε ντέρμπι στην συνέχεια, μόνο αυτό δεν ήταν...

Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη έκανε ό, τι ήθελε στο δεύτερο μέρος και το έδειξε με το που... βγήκε από τα αποδυτήρια. Στα 45'' στην επανάληψη ο Νόσκοβιτς έπιασε την κεφαλιά για το 1-2 και επτά λεπτά αργότερα μια νέα κεφαλιά του Χαλκιαδάκη έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στον Εργοτέλη.

Το "κερασάκι στην τούρτα" έβαλε με ωραίο πλασέ ο Γιουσούφ στο 79', ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο των Κρητικών που πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στην φετινή Super League.

Αντιθέτως, η νεοφώτιστη Νίκη Βόλου παραμένει χωρίς βαθμούς μετρώντας τέσσερις ήττες σε ισάριθμους αγώνες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νίκη Βόλου (Βάντερμπρουκ): Ταμπάκης, Μαρινάκης, Μαχλελής (54' Τσουκάνης), Ίβενς, Αργύρης, Λάουξ, Κοτσαρίδης, Μουζακίτης (59' Τζιώρας), Νικλητσιώτης, Γιαννιτσάνης (60' Μάρτινς), Σκουρτάι.

Εργοτέλης (Δερμιτζάκης): Τσέρνι, Βλαχοδήμος (66' Κούτρης), Μέγι, Γιοβάνοβιτς, Μπογκντάνοφ (49' Γκέντσογλου), Κοζορώνης, Τζανακάκης, Γιουσούφ, Λυκογιάννης, Χαλκιαδάκης, Νόσκοβιτς (82' Κούρεζ).