Facebook Pixel Εγκλήματα και... βαριά τιμωρία!
| 2014-10-01 23:36:00

Εγκλήματα και... βαριά τιμωρία!

Εγκλήματα και... βαριά τιμωρία!

Ο Ολυμπιακός έχασε 2-0 στo Μάλμε με δύο αστεία γκολ – δώρο από τους Μποτία και Αμπιντάλ. Ο διαιτητής όμως δεν είδε ΚΑΘΑΡΟ πέναλτι στον Μανιάτη στο 1-0. Έμπλεξαν οι Πειραιώτες.

Στον... κουβά πέταξε την τεράστια νίκη κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός, καθώς ηττήθηκε από τη Μάλμε με 2-0 από δύο γκολ δώρο των Μποτία και Αμπιντάλ στο 42' και στο 82'. Οι Πειραιώτες πάντως έχουν κάθε λόγο να φωνάζουν για την διαιτησία, αφού στο 57' ο διαιτητής «ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ» σε καθαρό πέναλτι στον Μανιάτη.

Ο όμιλος πλέον πήρε φωτιά, αφού με τη νίκη της Ατλέτικο 1-0 κόντρα στην Γιουβέντους, όλοι πλέον έχουν από τρεις βαθμούς...

Ο Τσόρι και η... επιθετική άμυνα


Ο Μίτσελ έκανε την... έκπληξή του στο ματς με τη Μάλμε, αφού δεν ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα τον Τσόρι και αποφάσισε να παρατάξει την ομάδα του με τρία αμυντικά χαφ! Σε σύστημα 4-3-3 ο Ρομπέρτο ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα οι Ομάρ, Μανιάτης, Μποτία και Αμπιντάλ. Στα χαφ ήταν οι Μιλιβόγιεβιτς, Εντινγκά και Μανιάτης και πιο μπροστά οι Κασάμι, Αφελάι και στην κορυφή ο Μήτρογλου! Ωστόσο, παρά το πιο αμυντικογενές πλάνο, ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος και έπαιξε πολύ επιθετικά, με έξι παίκτες (!) να πιέζουν στην περιοχή της Μάλμε...

Φουριόζος και ανόητος!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά στο ματς και αποφασισμένος να παίξει για τη νίκη. Μάλιστα, πριν καν συμπληρωθεί το 1ο λεπτό απείλησε με καλό σουτ του Κασάμι, ενώ σε όλο το πρώτο εικοσάλεπτο είχε την κατοχή μπάλας, πίεζε ψηλά και έψαχνε το γρήγορ γκολ. Οι Πειραιώτες απείλησαν με κάποια μακρινά σουτ του Μαζουάκου (11') και Μιλιβόγιεβιτς (16'), ωστόσο η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 22', όταν ο Όλσεν απέκρουσε δύσκολα το κοντινό σουτ του Μανιάτη μετά από... γέμισμα στην περιοχή.

Στο 24' όμως και κόντρα στην ροή του αγώνα, η Μάλμε έφτασε μία ανάσα από το γκολ, όταν ο Έρικσον έκανε την σέντρα, ο Ρόζενμπεργκ έπιασε την κεφαλιά από κοντά, ωστόσο ο Ρομπέρο απέκρουσε εξ επαφής. Ο Ολυμπιακός γρήγορα απέκτησε και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 41' πανηγύρισε γκολ του Μήτρογλου, το οποίο όμως ακυρώθηκε. Ο Έλληνας φορ δεν ήταν οφσάιντ, ωστόσο η ΟΥΕΦΑ «έδωσε» την παράβαση στην αρχή της φάσης, στον Μποτία.

Ο Ισπανός αμυντικός όμως ήταν... αρνητικός πρωταγωνιστής και στην επόμενη φάση, όταν δεν συνεννοήθηκε καλά με τον Ρομπέρτο, τράκαρε μαζί του και ο Ρόζενμπεργκ σε κενή εστία έκανε το 1-0 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου...

Δώσε πέναλτι... ρε αλήτη!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε σοκαρισμένος από το γκολ που δέχθηκε στο φινάλε του πρώτου 45λεπτου, με αποτέλεσμα η Μάλμε να πατάει καλύτερα στο χορτάρι. Στο 56' ωστόσο ο διαιτητής «έκλεισε τα μάτια» σε παράβαση εντός περιοχής για τους Πειραιώτες και αντί να δώσει το καθαρό πέναλτι στον Μανιάτη από τον Τίνερχολμ, έδωσε κίτρινη κάρτα στον Έλληνα άσο για θέατρο.

Η φάση αυτή αποσυντόνισε ακόμα περισσότερο τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι στην συνέχεια είδαν τον Ρομπέρτο με σωτήριες αποκρούσεις να κρατάει το 1-0. Στο 60' ο Ισπανός πορτιέρο είπε «όχι» στην κοντινή κεφαλιά του Τέλιν, ενώ πέντε λεπτά αργότερα σταμάτησε το κοντινό σουτ του Έρικσον.

Με τέτοια άμυνα δεν νικάς...

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε μετά το 65' να φορτσάρει και στο 68' έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία με τους Μήτρογλου και Μανιάτη, όμως ο Όλσεν είπε «όχι», όπως συνέβηκε και στο 79' στην κοντινή κεφαλιά του Έλληνα επιθετικού. Οι Πειραιώτες πίεζαν για την ισοφάριση, όμως στο 82' προδόθηκαν και πάλι από την άμυνά τους, αφού ο Αμπιντάλ έκανε τραγικό λάθος, μπερδεύτηκε με τον Ρομπέρτο και ο Ρόζενμπεργκ σε κενή εστία έγραψε το τελικό 2-0.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μάλμε (Άγκε Χαρέιντε): Όλσεν, Τίνερχολμ, Ελάντερ, Ρικαρντίνιο, Γιόχανσον, Χάλστι, Έρικσον (75’ Τσιμπίτσκι), Αντού, Φόρσμπεργκ (90+2’ Ρακίμπ), Ρόζενμπεργκ, Τέλιν.

Στον πάγκο: Αζίνοβιτς, Χάμαρ, Κονατέ, Κρόον, Μεχμέτι.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουΐ, Αμπιντάλ, Μποτία, Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Εντινγκά (57’ Τσόρι), Κασάμι (69’ Ντουρμάζ), Αφελάι (79’ Διαμαντάκος), Μήτρογλου.

Στον πάγκο: Μέγιερι, Ντουρμάζ, Αυλωνίτης, Βούρος, Μπουχαλάκης, Γιαννούλης.

Διαιτητής: Καράσεφ (Ρωσία)
Βοηθοί: Αβεριάνοφ, Καλούγκιν
Επιπρόσθετοι: Νικολάεφ, Μέσκοφ
«Σβέντμπανγκ Στάντιουμ»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags