Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ άσχημα για τον πρώην τεχνικό της Εθνικής Ελλάδας, αφού ο Καρίμ Μπενζεμά βρήκε δίχτυα μόλις στο 3ο λεπτό μετά από ριμπάουντ σε σουτ του Γκριεζμάν, και συνεχίστηκε αναλόγως με τους γηπεδούχους να χάνουν δύο μεγάλες ευκαιρίες.

Η πρώτη ουσιαστική απάντηση ήρθε από τον Νάνι, αλλά το σουτ του από καλό σημείο πέρασε άουτ. Στα επόμενα λεπτά το παιχνίδι απέκτησε πολύ καλό ρυθμό κάτι που απ' ό,τι φαίνεται δούλεψε για τους Πορτογάλους που άρχισαν σιγά-σιγά να βρίσκουν τα πατήματά τους. Το ημίχρονο ωστόσο ολοκληρώθηκε χωρίς διαφοροποίηση στο σκορ, αλλά με την έναρξη του δεύτερου μισού λίγο έλειψε να γίνει το 1-1 από κεφαλιά του Ρονάλντο. Όμως ο Μανταντά πραγματοποίησε εξαιρετική απόκρουση για να κρατήσει (προσωρινά) το μηδέν.

Λίγο μετά την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Σάντος έκανε αλλαγές στην μεσοεπιθετική γραμμή του, αλλά αυτοί που βρήκαν τον δρόμο για τα δίχτυα ήταν και πάλι οι Γάλλοι έπειτα από εξαιρετική ομαδική συνεργασία των Εβρά-Μπενζεμά-Πογκμπά και γκολ του τελευταίου.

Στο 74ο λεπτό ο Πορτογάλος κόουτς άλλαξε τον Κριστιάνο Ρονάλντο (έβαλε για ακόμη μία φορά πάγο στο γόνατό του) με τον Ζοάο Μάριο και ο δεύτερος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα κέρδισε το πέναλτι από τον Πογκμπά (περισσότερο ξεγελώντας τον διαιτητή) με το οποίο ο Κουαρέσμα διαμόρφωσε το αποτέλεσμα. Μάλιστα το σκορ θα μπορούσε να είναι διαφορετικό, αλλά ο 21χρονος δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει για λίγα εκατοστά, σουτάροντας από τα όρια της μεγάλης περιοχής.

Πηγή: coppa.gr