Αυτό που έγινε την Πέμπτη στο Βόλο στο ματς Κυπέλλου της Νίκης με τη Ζάκυνθο πραγματικά αντικατοπτρίζει την αρνητική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι δυνατόν, δηλαδή οι γηπεδούχες ομάδες να μην μπορούν να πληρώσουν τους ρέφερι και ο πρώτος διαιτητής αναλαμβάνοντας ρόλο... κλητήρα να... κλείνει το μαγαζί, επιβάλλοντας τους κανονισμούς.

Βέβαια στο κείμενο που θα σας παρουσιάσουμε, δεν είναι αυτό το θέμα μας. Όπως σας πληροφόρησε το Sportdog.gr, ο αγώνας Νίκη Βόλου-Ζάκυνθος αναβλήθηκε επειδή η θεσσαλική ομάδα δεν μπόρεσε να αποζημιώσει τους διαιτητές. Ποιός ήταν ο διαιτητής της αναμέτρησης; Για το συγκεκριμένο ματς είχε οριστεί ο Βοσκάκης του συνδέσμου Ρεθύμνου, ο οποίος έγραψε και στο φύλλο αγώνα ως αιτία της μη διεξαγωγής του αγώνα, ότι δηλαδή δεν καταβλήθηκε το ποσό πριν από τον αγώνα, αλλά ούτε και στο διάστημα 30 λεπτών, που προβλέπει ο κανονισμός.

Όλως περιέργως, ο Βοσκάκης έχει πρωταγωνιστήσει ξανά σε παρόμοιο περιστατικό. Αν θυμάστε πριν από δύο χρόνια, τον Δεκέμβρη του 2012, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, η ΑΕΚ φιλοξένησε την Καβάλα για την ίδια διοργάνωση. Η σέντρα της αναμέτρησης καθυστέρησε 20 λεπτά. Η αιτία που άργησε να αρχίσει το ματς ήταν η αδυναμία της ΑΕΚ να πληρώσει τον διαιτητή και τους βοηθούς. Βλέπετε η Ένωση είχε την τακτική στα εντός έδρας παιχνίδια της να τους πληρώνει στο ημίχρονο, προκειμένου να έχει γίνει πρώτα η εκκαθάριση των εισιτηρίων.

Αλλά ο Βοσκάκης δεν μάσησε σε τέτοιες... τυπικότητες και απαίτησε να πληρωθεί. Ευτυχώς για την ΑΕΚ, είχε πληρώσει τότε τους διαιτητές ο Ηλίας Μπόβαλης, ο οποίος ήταν μέλος της διοίκησης, αλλιώς ο αγώνας θα είχε παρόμοια κατάληξη.

Πώς τα έφερε όμως η ζωή. Πάλι ο Βοσκάκης βρέθηκε σε παρόμοια περίπτωση. Τυχαίο;