Ένα από τα μεγάλα ζητούμενα στην αρχή της χρονιάς, πέρα από το να υπάρξει συνέπεια και συνέχεια από την περσινή χρονιά, να ανταποκριθεί η ομάδα στις αυξημένες -λόγω Ευρώπης- υποχρεώσεις και να προοδεύσει σε όλα τα επίπεδα (οικονομικά, αγωνιστικά, σε συμπεριφορά κόσμου, σε νοοτροπία), ήταν να «μεγαλώσει» και να «βαθύνει» περισσότερο το ρόστερ. Ολο αυτό έγινε σχεδόν αναγκαστικό μετά τα πρώτα παιχνίδια, όπου ο Μπεργκ τραυματίστηκε, όπου οι μουντιαλικοί Κροάτες δεν ήταν στο 100% της ετοιμότητας, όπου ο Μπούρμπος και ο Μπούι έδειχναν να χρειάζονται χρόνο. Κι αυτό ακριβώς, στα μέσα Νοέμβρη, φαίνεται να το βρίσκει ο Αναστασίου και μαζί με αυτό φαίνεται να βρίσκει και μια ταυτότητα που θυμίζει την περσινή ομάδα.

 

Επόμενο ζητούμενο ή θέμα του Αναστασίου θα είναι να πάρει κι άλλα πράγματα από τους παίκτες που έχει στην ομάδα. Από τον Μπαϊράμι για παράδειγμα, που κάπου-κάπου μας δείχνει μερικά δείγματα από το τι μπορεί να κάνει, αλλά μετά εξαφανίζεται και πάλι. Από τον Χουχούμη επίσης, που πρέπει να σκαντζάρει περισσότερο τον Νάνο, διότι όλοι θυμόμαστε τι συνέβη πέρυσι με τον Ισπανό, που «βιονικό» τον ανεβάζαμε και τον κατεβάζαμε, αλλά μοιραία κλάταρε στα πλέι οφ μετά από σχεδόν 35 συνεχόμενα ματς πρωταθλήματος. Κι από τον Σπυρόπουλο θα έλεγα εγώ, που ουσιαστικά δεν τον έχουμε δει καθόλου φέτος σε αντίθεση με πέρυσι και περιμένει να πάρει τις ευκαιρίες του. Θα έλεγα «κι από τον Μπερίσα»... Αφού δεν κατάφερε να κάνει έστω και μια εμφάνιση όλον αυτόν τον καιρό που έλειπε ο Μπεργκ, δεν θα τον δούμε λογικά ούτε στην αποστολή.

 

Όλοι αυτοί, συν τον Νίνη και όποιον άλλον έρθει τον Γενάρη, θα δώσουν ευχέρεια επιλογών στον Αναστασίου, σε ένα διάστημα όπου η Ευρώπη θα έχει τελειώσει και μαζί της η κούραση και η ταλαιπωρία από ταξίδια και συνεχόμενα ματς. Αν ο Παναθηναϊκός μέχρι τον Γενάρη καταφέρει να διατηρήσει τη σοβαρότητα και τη βελτιωμένη εικόνα που δείχνει τις τελευταίες εβδομάδες και μπει ξανά και ο Μπεργκ στην εξίσωση, ο καλός Μπεργκ που όλοι οι φίλοι της ομάδας περιμένουν να δουν, τότε η νίκη στην Τούμπα δεν θα είναι μια ευχάριστη παρένθεση ή μια «έκπληξη». Κι ας μην ξεχνάμε ότι πέρυσι ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα είχε ηττηθεί έχοντας και τον Μπεργκ τότε διαθέσιμο κι ας συνυπολογίσουμε ότι στον δεύτερο γύρο θα υποδεχτεί στη Λεωφόρο και Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Οχι «για να χτυπήσει το πρωτάθλημα» που λένε κάποιοι, αλλά για να δείξει ότι τουλάχιστον μπορεί να είναι αξιόμαχος και ανταγωνιστικός και αν πράγματι είναι αυτά τα δύο, τότε θα τερματίσει όσο πιο ψηλά του αναλογεί.

Πηγή: sday.gr