Facebook Pixel Υπό κράτηση για στημένα ματς οι Κύπριοι πρώην διαιτητές!
| 2015-01-08 21:28:00

Υπό κράτηση για στημένα ματς οι Κύπριοι πρώην διαιτητές!

Υπό κράτηση για στημένα ματς οι Κύπριοι πρώην διαιτητές!

Διάταγμα κράτησης τεσσάρων ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον του 56χρονου Μιχάλη Σπύρου, ενός εκ των δυο συλληφθέντων για την υπόθεση που αφορά στις καταγγελίες για στημένα παιγνίδια στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Οπως αναφέρθηκε από τον ανακριτή της υπόθεσης, εναντίον του διερευνώνται έξι αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ 2010 και 2011 στη Λεμεσό. Συγκεκριμένα, υπάρχει γραπτή καταγγελία ότι ο ύποπτος, ο οποίος τη συγκεκριμένη περίοδο διατελούσε μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΠ, και είχε την ευθύνη για τις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις προσπάθησε να πείσει διαιτητή να αλλοιώσει αποτελέσματα αγώνων υπέρ συγκεκριμένων ομάδων.

Οι έρευνες αφορούν ένα παιγνίδι της τρίτης κατηγορίας, ένα παιγνίδι της τέταρτης κατηγορίας και δυο παιγνίδια ομάδων U21.

O ύποπτος αρχικά αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση, ενώ σήμερα έδωσε γραπτή κατάθεση, προβάλλοντας διάφορους ισχυρισμούς που διερευνώνται.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης του υπόπτου δεν έφερε ένσταση στο αίτημα της αστυνομίας για την τετραήμερη κράτησή του.

Νωρίτερα:

Ενώπιον του δικαστηρίου οδηγούνται εντός της μέρας οι δύο (πρώτοι) συλληφθέντες σε σχέση με την υπόθεση που αφορά στις καταγγελίες του διαιτητή Μάριου Παναγή, προκειμένου να ζητηθούν διατάγματα κράτησης τους.

Θυμίζουμε πως το απόγευμα της Τετάρτης (7/01) η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του προέδρου του συνδέσμου διαιτητών Μιχάλη Αργυρού και του πρώην μέλους της επιτροπής διαιτησίας Μιχάλη Σπύρου. Αμφότεροι, θα παρουσιαστούν στα δικαστήρια Λευκωσίας και Λεμεσού αντίστοιχα, για να ζητηθούν διατάγματα προσωποκράτησης τους.

Οι έρευνες στο μεταξύ συνεχίζονται και δεν αποκλείεται να γίνουν περαιτέρω συλλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύλληψη Αργυρού βασίζεται σε στοιχεία που τον φέρουν να εμπλέκεται σε επηρεασμό διαιτητή Α’ κατηγορίας, κατά την ποδοσφαιρική σεζόν 2011-2012, υπέρ της ομάδας της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου (ΕΝΠ) σε αγώνα με τον Άρη Λεμεσού, προκειμένου ο δεύτερος να υποβιβασθεί στη Β’ κατηγορία πρωταθλήματος.

Εναντίον του πρώην βοηθού διαιτητή Μιχάλη Σπύρου, φαίνεται να διερευνώνται από την άλλη, τέσσερις τουλάχιστον υποθέσεις προσπάθειας επηρεασμού διαιτητών σε αγώνες Γ’ και Δ’ κατηγορίας για τα πρωταθλήματα U-18 και U-21, υπέρ ομάδων συγκεκριμένου πολιτικού χώρου. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, οι καταγγελίες εναντίον του Σπύρου φαίνεται να ήταν γνωστές από καιρό στους κύκλους της ΚΟΠ, εξού και η απομάκρυνσή του από μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας.

Πηγή: 24sports.com.cy

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags