Μπροστά στη διαπίστωση ότι ο Ισπανός είχε «χάσει» τα αποδυτήρια, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού εκτίμησε ότι ήταν προτιμότερο να αλλάξει τον προπονητή.

 

Εκπλήξη ήταν όμως το όνομα του διαδόχου τού προπονητή. Μια έκπληξη πολύ πιο ευχάριστη από αυτή που θα έκανε ο Ολυμπιακός στον κόσμο του, αν είχε προσλάβει κάποιον από τα εγχώρια ονόματα που κουβέντιασε. Ο Βίτορ Περέιρα δεν είναι μόνο ένας φιλόδοξος προπονητής, αλλά και ένας μορφωμένος προπονητής της νεότερης γενιάς των Πορτογάλων, με πολύ καλές προοπτικές εξέλιξης.

 

Έχουν πολύ ενδιαφέρον το βιογραφικό και οι συστάσεις, μαζί και η προπονητική φήμη που έχει δημιουργήσει. Και ναι, στην πρώτη ματιά το πορτογαλικό προπονητικό βιογραφικό του δείχνει επαρκές για να του δώσει κανείς τα κλειδιά του Ρέντη.

 

Αυτό όμως θα γινόταν πολύ πιο εύκολα αν ο Περέιρα αναλάμβανε τον Ολυμπιακό του καλοκαιριού και όχι του Ιανουαρίου. Διότι οι ιδέες του για το ποδόσφαιρο κατοχής και την ομάδα που μεγαλώνει «καθημερινά» τον χρόνο που έχει την μπάλα στα πόδια της δεν διδάσκονται στις προπονήσεις μιας ή μερικών εβδομάδων.

Ο Περέιρα έρχεται στην Ελλάδα, μια χώρα ξένη (ή/και εχθρό) με την υπομονή, για να καθίσει σε έναν από τους πιο δύσκολους πάγκους που θα μπορούσε να βρει. Αναλαμβάνει μια ομάδα, της οποίας οι οπαδοί, ειδικά οι νεότεροι, έχουν μάθει ότι κάθε σεζόν χωρίς τον τίτλο είναι εντελώς αποτυχημένη. Και την αναλαμβάνει σε μια στιγμή που -τουλάχιστον βαθμολογικά- έχει ανταγωνισμό. Συνεπώς ο Περέιρα θα χρειαστεί πολλή τύχη.

 

Ο Βίτορ Περέιρα δεν είναι η πιο απλή από τις επιλογές που είχε μπροστά του ο Ολυμπιακός, διότι είναι βέβαιο ότι θα ήταν πιο ομαλή η μετάβαση αν αντί του Πορτογάλου είχε επιλεγεί ένας προπονητής με ιδέες συμβατές με αυτές του Μίτσελ. Η επιλογή όμως είναι πολύ ενδιαφέρουσα και, στην πρώτη ανάγνωση, δείχνει να αξίζει το ρίσκο διότι ο Ολυμπιακός προσέλαβε προπονητή που έχει την προοπτική να παρουσιάζει ομάδα που θα βγάζει στο τερέν ποδόσφαιρο παρόμοιο αυτού που δείχνουν οι ομάδες του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Πηγή: Sportday