Όλα τα λεφτά στο ΑΟ Χανιά-Απόλλων Σμύρνης ήταν το χρονικό διάστημα από το 77’ έως το 80’, καθώς μπήκαν τα δυο γκολ της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν αλώβητοι από τα Περιβόλια (1-1) στο πρώτο παιχνίδι με τους Κρητικούς για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Το πρώτο ημίχρονο είχε πολύ καλό ρυθμό με τον Απόλλωνα να πιέζει ψηλά τα Χανιά, κυρίως με στημένες φάσεις. Οι γηπεδούχοι είχαν, όμως, δυο καλές στιγμές με τον Πίτκα να αποκρούει το σουτ του Κρητικού και με τον Ρόχας να σουτάρει άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα Χανιά κατάφεραν και ισορρόπησαν, παίρνοντας τα ηνία του ματς και δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες. Ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα, Πίτκας, έκανε διπλή απόκρουση σε ευκαιρία του Κρητικού στο 56΄, με τα Χανιά να πιέζουν για ένα γκολ. Ο Απόλλωνας, όμως, ήταν εκείνος που κατάφερε και άνοιξε το σκορ από την άσπρη βούλα του πέναλτι στο 77΄.

Ο Σικαλιάς ανέτρεψε τον Βάντερσον εντός περιοχής και τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα, με τον Σουάνη να αναλαμβάνει την εκτέλεση του πέναλτι και να ευστοχεί.

Τα Χανιά, όμως, δεν «πάγωσαν» επειδή έμειναν πίσω στο σκορ και κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση με κεφαλιά του Κρητικού στο 81΄.

ΣΚΟΡΕΡ: 81΄Κρητικός - 77΄Σουάνης (πεν.)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βάτσιος (Δυτική Αττική)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 32΄Εσόνο, 37΄Γκούμας, 76΄Σικαλιάς - 44΄Λαγό, 56΄Ηρακλής, 59΄Κύργιας, 73΄Βάντερσον, 78΄Φαρία, 90+1΄Σουάνης

Χανιά: Σικαλιάς, Παπουτσογιαννόπουλος (46΄Γανώτης), Εσόνο (70΄Σακελλαρίδης), Γκότοβος, Κοντέων, Γκούμας, Ενγκουέμ, Γκονζάλες, Ρόχας (80΄Αλέκου), Πάγκαλος, Κρητικός.

Απόλλων Σμύρνης: Πίτκας, Ψιάνος, Γκόλιας, Κοτσώνης, Κύργιας, Ηρακλής (89΄Χατζής), Πινέιρο, Άρσιτς (62΄Φαρία), Βάντερσον, Λαγός (53΄Σουάνης), Τζιώρας.