Υποσχέθηκε να ξεθωριάσει το ερυθρό του πρωταθλήματος. Τον ακούσαμε να επιτίθεται σε προπονητές, να τους βάζει το μαχαίρι στον λαιμό και να λέει ότι αν δεν πάρουν το πρωτάθλημα, θα τους διώξει και κάπως έτσι έκανε. Να μην τους αποζημιώνει.

 

Να σηκώνει το λάβαρο της επανάστασης, να διαμαρτύρεται για το σιχαμερό κύκλωμα της διαιτησίας, να δημιουργεί προσδοκίες που έρχονται να κουμπώσουν δίπλα στις σπουδαίες οικονομικές του δυνατότητες. Ο Ιβαν φέτος σίγησε. Αποφάσισε να κλείσει το στόμα του, να βάλει φρένο στιςυποσχέσεις για τίτλους. Αφησε τον προπονητή να εκτίθεται. Ο Αναστασιάδης, με το σκεπτικό ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να μη γράφει πορεία πρωταθλητισμού, μπήκε σε ένα σκεπτικό που ήρθε και έδεσε με την πορεία του πρώτου μισού του πρωταθλήματος και όλοι πίστεψαν σε ένα θαύμα.

 

Δεν θα μπορούσε να έχει ζωή ένα τέτοιο εγχείρημα, εφόσον δεν υπήρχαν οι προδιαγραφές για κάτι τέτοιο και σε αυτό, ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν φρόντισε να προσγειώσει όλους όσους πίστεψαν ότι θα κόψει πρώτος το νήμα και δεν θα κουνήσει τον ΠΑΟΚ από την κορυφή.

 

Τώρα που κινδυνεύει να χάσει πολλά περισσότερα από έναν τίτλο, που έτσι κι αλλιώς δεν ήταν δικός του, αναδύονται ένα σωρό προβλήματα. Είναι μάλλον ξεκάθαρο ότι έχει χαθεί ο έλεγχος. Προφανώς δεν χάθηκε ξαφνικά στην Ξάνθη, όταν άρχισαν οι τεσσάρες και οι τριάρες. Κάτι δεν στήθηκε σωστά. Δεν ήταν λοιπόν, μόνον ότι δεν υπήρχαν τα βασικά υλικά στη σύνθεση του καλοκαιριού για μια ομάδα που θα έκανε πρωταθλητισμό, υπήρχαν κι άλλου είδους προβλήματα. Θα έπρεπε να υπάρχει μια ισχυρή διοίκηση για να παίρνει άμεσα αποφάσεις. Ούτε μια οριστική απόφαση. Από διοίκηση που διαθέτει τεχνικό διευθυντή βγαλμένο από τα αποδυτήρια. Ούτε μια απόφαση για παίκτη που εξευτέλισε τον προπονητή, είτε από τον ίδιο τον προπονητή είτε από τη διοίκηση. Τραγικό. Αυτή η ομάδα είναι άξια της μοίρας της.

Λένε ότι ο Αναστασιάδης έδωσε μια λίστα με ποδοσφαιριστές από νωρίς, για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου και ζήτησε να έχει τους ποδοσφαιριστές άμεσα. Δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιοι είναι αυτοί που επέλεξε (αν ήταν δυνατόν να έρθουν) για να διατηρήσουν τον ΠΑΟΚ σε τροχιά πρωταθλητισμού. Ο Νομπόα μπήκε τέλος Γενάρη, ο Ρικάρντο Κόστα αποκτήθηκε στις 27 Γενάρη. Συμφώνησε για αυτούς ή δεν τους ήθελε τόσο αργά, ακόμη κι αν είναι καλύτεροι από εκείνους που επέλεξε ο ίδιος από νωρίς;

Πηγή: Sportday