Facebook Pixel Γιατί ο Φέτφα είναι μια καλή λύση για τον Ολυμπιακό!
| 2015-04-02 13:30:00

Γιατί ο Φέτφα είναι μια καλή λύση για τον Ολυμπιακό!

Γιατί ο Φέτφα είναι μια καλή λύση για τον Ολυμπιακό!

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Γιώργου Κολοκοτρώνη!

 

Το όνομα του Γιάννη Φετφατζίδη άρχισε να γράφεται στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού και είναι μια καλή ευκαιρία να επανέρθω μετά από καιρό για τον διεθνή παίκτη.

Σε ανύποπτο χρόνο όταν ακόμα ήταν ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού είχα γράψει για τον Φετφατζίδη ότι ξέρει μεγάλη μπάλα, αλλά δεν κατέχει ποδόσφαιρο.

Εννοούσα ότι ήταν εξαιρετικός τεχνίτης, όμως λίγος στην τακτική και δεν είχε ουσία στο παιχνίδι του.

Τα πράγματα τώρα φαίνονται πολύ διαφορετικά κι ας μην παίζει βασικός στην Κίεβο Βερόνα που τον έχει πάρει δανεικό από την Τζένοα.

Βλέπω ένα παίκτη που έχει αφήσει τις πολλές ντρίμπλες και έχει γίνει κομμάτι της ομάδας. Πρώτα, δηλαδή, παίζει για το σύνολο και μετά για τον εαυτό του.

Παρά το ύψος του έχει καταφέρει να δυναμώσει και δεν πέφτει κάτω με το παραμικρό, ενώ με την εθνική στη Βουδαπέστη παρατήρησα ότι και τα πόδια του βάζει στη φωτιά και μοιράζει κλωτσιές.

Για εμένα αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι ο Γιάννης Φετφατζίδης έχει δουλέψει πολύ στον τομέα της τακτικής κι αυτό φαίνεται από την αγωνιστική συμπεριφορά του.

Είναι πλέον ώριμος στο παιχνίδι του, δεν παρασύρεται από τον ευαίσθητο χαρακτήρα του και έχει ανέβει η ψυχολογία του.

Εκτιμώ ότι η θέση στα άκρα από τα δεξιά του ταιριάζει, διότι μπορεί να συγκλίνει προς τον άξονα και να σουτάρει η, να σεντράρει, συν ότι έχει κοφτή ντρίμπλα και μπορεί να αυτοσχεδιάσει.

Είτε να πατήσει στην περιοχή, είτε να μοιράσει ασιστ και γενικά με μια πάσα να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα.

Με την Ουγγαρία ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας μας. Είναι απρόβλεπτος με την μπάλα στα πόδια κι αυτό δημιουργεί πρόβλημα σε κάθε ομάδα.

Πιστεύω ότι ο Μαρκαριάν τον άλλαξε διότι κουράστηκε, αλλά σε κάθε περίπτωση η απουσία του ήταν αισθητή.

Δεν ξέρω τι θα γίνει με τον Ολυμπιακό και αν όντως υπάρχει ενδιαφέρον για την επιστροφή του.

Αυτό που ξέρω καλά είναι ότι αυτός ο Φετφατζίδης είναι κλάσεις καλύτερος από τον Ντουρμάζ και πιο χρήσιμος από τον Ντοσεβί, διότι έχει την ικανότητα να πλαισιώσει το φορ και μέσα στην περιοχή να είναι κίνδυνος θάνατος με τις γρήγορες ενέργειές του.

Σε κάποια ματς με την Τζένοα είχε παίξει δεύτερος επιθετικός και είχε σκοράρει.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει να χάσει κάτι αν τον ξαναπάρει, αρκεί να τον πιστέψει και ο προπονητής να τον υπολογίζει.

Διότι αν είναι να γυρίσει στου Ρέντη και να μην ξέρει αν θα βρίσκεται στην αποστολή, τότε το καλύτερο θα είναι να βρει μια άλλη ομάδα που θα έχει τις ευκαιρίες να αγωνίζεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τζένοα χρωστάει πολλά λεφτά στον Ολυμπιακό και αυτό ίσως να παίξει τον ρόλο του για την επιστροφή του 24χρονου μεσοεπιθετικού στους Πειραιώτες...

Θα είναι, πάντως, μια καλή λύση για τον Ολυμπιακό. Έλληνας παίκτης, μικρός σε ηλικία, ξέρει τα κατατόπια, τον πάει ο κόσμος...

Πηγή: Filathlos.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags