Ο Βίτορ Περέιρα συμπλήρωσε τρεις μήνες στον πάγκο του Ολυμπιακού, πλην όμως μέσα σε αυτό το διάστημα, ακόμα δεν έχει καταφέρει να πείσει, τη συντριπτική πλειοψηφία, για το γεγονός πως δικαιούται να παραμείνει και τη νέα σεζόν στο τιμόνι των «ερυθρολεύκων».

 

Μπορεί η θητεία του να ξεκίνησε με καλές προϋποθέσεις, με την άμυνα να «σφίγγει» και τους «ερυθρολεύκους» να σημειώνουν βελτίωση στην αμυντική λειτουργία, τούτο όμως ήταν προσωρινό.

 

Από άποψη αποτελεσμάτων, αγκομάχησε να προκριθεί στο Κύπελλο με την ΑΕΚ, αποκλείστηκε με συνοπτικές διαδικασίες από την Ντνίπρο, έχασε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, έστω και κάτω από... δύσκολες συνθήκες, ενώ γνώρισε και μια βαριά ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οσο για θέαμα, ούτε συζήτηση. Η ομάδα, ενώ η σεζόν τελειώνει, ψάχνει να βρει ταυτότητα και αν οι προσωπικότητες που διαθέτει, δεν καθάριζαν με ατομικές ενέργειες τα περισσότερα παιχνίδια, ο Θρύλος θα είχε αντιμετωπίσει ακόμα πιο πολλά προβλήματα.

 

Η ομάδα δεν παίζει στοιχειωδώς καλό και οργανωμένο ποδόσφαιρο, ενώ δεν έχει αυτοματισμούς. Εχει αρχίσει να ξεχνάει ποδοσφαιριστές, μη δίνοντας ευκαιρίες, σε παίκτες όπως ο Μπενίτες ή ο Μπουχαλάκης τον οποίο έχει ξεχάσει τελείως, ενώ έχει αρχίσει κι έχει εμμονές με τη χρησιμοποίηση κάποιων άλλων. Σε τελευταία ανάλυση, θεωρώ πως η έλευσή του, περισσότερο μπέρδεψε την κατάσταση, παρά συνέβαλε στο να βρει ο Θρύλος την αγωνιστική του ταυτότητα.

 

Παρά το γεγονός πως θέλω κατά κανόνα, να δίνονται ευκαιρίες σε προπονητές, νομίζω πως στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Ολυμπιακός το επόμενο καλοκαίρι θα πρέπει να προσπεράσει και να βρει κάτι άλλο. Δεν πιστεύω πως ο Περέιρα, ακόμα και με τις ενισχύσεις που αναμένονται το καλοκαίρι, μπορεί να προσθέσει ή να ανεβάσει τον Ολυμπιακό επίπεδο, αλλά ούτε και να του προσφέρει αγωνιστικό προσανατολισμό, που θα κάνει την ομάδα να παίξει ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Πηγή: SportDay