Facebook Pixel "Σαββίδης, ο μοναδικός ευεργέτης στο ελληνικό ποδόσφαιρο"
| 2015-05-12 20:24:00

"Σαββίδης, ο μοναδικός ευεργέτης στο ελληνικό ποδόσφαιρο"

"Σαββίδης, ο μοναδικός ευεργέτης στο ελληνικό ποδόσφαιρο"

Ο Ιβάν Σαββίδης, ξεχρέωσε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ πληρώνοντας το ποσό των 10,8 εκατ. ευρώ, με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κυριάκο Κυριάκο να μιλάει στον ΣΠΟΡΤ FM 94.6 για την επόμενη μέρα του Δικεφάλου.

-Τι σηματοδοτεί η σημερινή ημέρα για τον ΠΑΟΚ;
«Είναι μια μέρα λύτρωσης και η ιστορικότερη της τελευταίας 15ετιας. Οι προοπτικές για μια ομάδα που δεν χρωστάει πουθενά είναι εντελώς διαφορετικές. Έχω ζήσει τις εποχές που δημιουργήθηκαν τα χρέη και γνωρίζοντας το πώς το κράτος επέλεξε να βοηθήσει τις ομάδες που χρωστάνε, αν και κάποιες από αυτές επέλεξαν να μην εξοφλήσουν το πρωτογενές χρέος προς το κράτος».

-Για τα χρέη που είχε η ομάδα.
«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι ίσως η μόνη ομάδα διαχρονικά η οποία πλήρωσε μαζικά τόσα συσσωρευμένα χρέη και μάλιστα χωρίς καμία δόση, άσχετα αν το νομοσχέδιο έδινε αυτή τη δυνατότητα.

Είναι “λυτρωτική” ημέρα η σημερινή. Οποιαδήποτε κουβέντα ανάπτυξης δεν μπορούσε να γίνει τα προηγούμενα χρόνια, γιατί πάντα υπήρχε ο κίνδυνος, μέσω των δικαστηρίων και των προσαυξήσεων το χρέος να έφτανε τα 40 εκατ. ευρώ και να είναι δυσβάσταχτο, ειδικά στα μάτια οποιουδήποτε επενδυτή.

Ο κύριος Σαββίδης πάντως είπε το 2012 ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, το χρέος θα τελείωνε και το έκανε πράξη και μόνο γι’ αυτό, θα πρέπει να θεωρηθεί ίσως ο μοναδικός ευεργέτης στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, τουλάχιστον στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου».

-Πως μεταφράζεται η ανάπτυξη;
«Όλα μπορούν να μεταφραστούν όπως ο καθένας τα ονειρεύεται. Άλλος μπορεί να ονειρεύεται μεταγραφές, άλλος εγκαταστάσεις και άλλος υποδομές. Όλα μπορούν να γίνουν καθώς η ανάπτυξη θα έρθει σε όλους τους τομείς.
Δεν είναι μόνο οι μεταγραφές. Όλα πρέπει να γίνουν παράλληλα και επειδή ζούμε σε μια περίοδο που όλα είναι σημαντικά για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο ΠΑΟΚ θα δράσει παράλληλα».

-Που στοχεύει ο ΠΑΟΚ.
«Ο ΠΑΟΚ έχει κάποιους στόχους και ο κύριος Σαββίδης έχει δείξει ότι κοιτάζει ψηλά, αν και καμιά φορά παρεξηγείται με τα λόγια του από τους καχύποπτους που ψάχνουν να βρουν ευκαιρίες να τον κατηγορήσουν. Αυτό που είπε σήμερα είναι η πραγματικότητα. Ότι ο στόχος του ΠΑΟΚ είναι η ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα, ώστε να βρεθεί ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες τις Ευρώπης, κάτι που θα γίνει μέσω της κορυφής στην Ελλάδα και μέσω ενός χρονοδιαγράμματος με ενέργειες καλά στοχευόμενες και ένα σωστό στρατηγικό πλάνο».

-Θα υπάρξει βοήθεια στα άλλα τμήματα του συλλόγου;
«Θα μείνουμε σε αυτό που είπε ο πρόεδρος σήμερα, ότι βοηθάει όποιο τμήμα του συλλόγου έχει ανάγκη. Είναι όντως κοντά σε όλα τα τμήματα. Για εκείνον ο ΠΑΟΚ είναι ένας, μια οικογένεια, δεν ξεχωρίζει το τμήμα του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ ή του βόλεϊ. Δεν είναι απλά μια εξαγγελία στον αέρα, όντως το κάνει.

Επειδή πολλοί τον παρερμηνεύουν, ας καταλάβουν ότι είναι ένας ομογενής επενδυτής. Από την αρχή είπε ότι τα χρέη του ΠΑΟΚ θα γίνουν δικά του χρέη και δεν σκοπεύει να χρωστάει πουθενά. Υποσχέθηκε μία ανάπτυξη στον σύλλογο η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Έχουμε την τάση όλα να τα περιμένουμε μέσα σε 90 λεπτά ή σε μία μόλις σεζόν. Μέχρι στιγμής όμως, έχουν γίνει αρκετά βήματα μπροστά καθώς έχει δημιουργηθεί το έδαφος ώστε τα πάντα να είναι εύκολα από δω και πέρα. Πλέον υπάρχει η θέληση, η οικονομική ισχύς αλλά και οι άνθρωποι για να κάνουν πράξη όποια απόφαση παρθεί».

-Το μέλλον του «Δικεφάλου του Βορρά»
«Με ενέργειες σαν τη σημερινή και ενέργειες που θα συμβούν τις επόμενες μέρες, το μέλλον θα είναι δικό μας. Έχουμε επιλέξει τον δύσκολο δρόμο. Δεν λέμε πράγματα για να τα λέμε ούτε κάνουμε πράξεις για να τις κάνουμε. Υπό αυτήν την ηγεσία από δω και πέρα ο ΠΑΟΚ πρέπει να κάνει βήματα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και πλέον έχουμε πολύ συγκεκριμένη στρατηγική για να κάνουμε τις αλλαγές που θέλουμε.

Όπως είπα, είμαστε η μοναδική ελληνική ομάδα που εξόφλησε μαζικά τόσο συσσωρευμένα χρέη. Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε το 100% των χρεών που δημιούργησε. Η μέρα είναι σημαντική και σηματοδοτεί μία νέα αρχή σε όλα τα επίπεδα, αθλητικό και επιχειρηματικό, προμηνύοντας κάποιες πολύ σημαντικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags