Facebook Pixel Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για Άρνεσεν!
| 2015-05-29 15:14:00

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για Άρνεσεν!

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για Άρνεσεν!

ΘΡΙΑΜΒΟΣ. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να τον ήπιε σχετικά με την πρώτη θέση στα πλέι οφ, αλλά σε ό,τι έχει να κάνει με τεχνικό διευθυντή έφερε τον καλύτερο.

Να τα πάρουμε όμως με τη σειρά: Τελειώνει το ματς με τον Παναθηναϊκό και ο ΓουΧου βάζει το μαχαίρι στο κόκαλο: «Στον ΠΑΟΚ υπάρχει μια αρρωστημένη κατάσταση. Δεν υπάρχει ποδοσφαιρική λογική. Ελπίζω ο καινούργιος τεχνικός διευθυντής να φέρει ποδοσφαιρική λογική σ' αυτήν την ομάδα».

Καλώς τονε κι ας άργησε. Αν υπήρχε μια ποδοσφαιρική λογική στον ΠΑΟΚ, θα ήταν αυτός προπονητής; Επειδή ακριβώς δεν υπάρχει ποδοσφαιρική λογική, για τρίτη σερί σεζόν, υποδύεται τον προπονητή στα πλέι οφ ο ΓουΧου. Εχοντας μπροστά του, μάλιστα, τη σκληρή και αδυσώπητη μάχη προκειμένου να κρατηθεί στη δεύτερη θέση και να μην κατρακυλήσει πιο κάτω. Ετσι και κάτσουνε στον άσο τα παιχνίδια της Κυριακής, ο Αστέρας Τρίπολης θα τον περάσει δύο πόντους. Ολα αυτά όμως μικρή σημασία έχουνε. Ελάχιστη. Μπροστά στην κίνηση ματ του Ιβάν: Τον Αρνεσεν (φωτό) τεχνικό διευθυντή. Τον οποίον η εντύπωση και ηλεκτρονική δημοσιογραφία χαρακτηρίζει σαν κορυφαίο. Αυτά όμως είναι προχειρότητες. Είναι μισές δουλειές.

Οταν λες, κύριε δημοσιογράφε, ότι ο Αρνεσεν είναι ο κορυφαίος, οφείλεις να μου πεις σε σχέση με ποιους. Ποιοι είναι οι άλλοι κατά σειρά τέσσερις τεχνικοί διευθυντές που βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα των κορυφαίων της Ευρώπης. Για να δούμε και να κάνουμε συγκρίσεις. Οταν, βέβαια, η ελληνική αθλητική δημοσιογραφία δεν έχει διστάσει να χαρακτηρίσει τον Αλβανό, τον Βαλμίρ Μπερίσα, που είχε πάρει ο Παναθηναϊκός, σαν τον Ιμπραΐμοβιτς Νο2, θα είναι φειδωλή στον Αρνεσεν; Σχετικά με τον Δανό τώρα, υπάρχει ένα θεματάκι. Οταν ρίχνεις μια ματιά στο βιογραφικό του δηλαδή και βλέπεις ότι από την Τσέλσι πήγε στη Μέταλιστ. Ενας σοβαρός επαγγελματίας, τέτοιο άλμα εις βάθος δεν το κάνει. Δεν είναι ποδοσφαιριστής. Να μπορείς να πεις, δηλαδή, όπου γης και πατρίς.

Για λόγους ευγένειας, δεν θα τον πεις λαμόγιο, αλλά τυχοδιώκτη σίγουρα. Οτι αγαπάει πολύ τα λεφτά και θα ψάξει να πάει να τα πάρει όπου κι αν βρίσκονται, δεν είναι ό,τι το καλύτερο. Θα πει κάποιος, εσύ, ρε Καίσαρη, ποιον θα έπαιρνες; Εύκολη η ερώτηση. Και πολύ εύκολη η απάντηση: Και χωρίς να γράψω το όνομά του, γιατί δεν το ξέρω και δεν με ενδιαφέρει να το μάθω: Θα έπαιρνα τον νταραβεριτζή που έχει βρει ο Αστέρας Τρίπολης και του φέρνει τους Αργεντίνους και Ισπανούς ποδοσφαιριστές. Η σχέση ποιότητας-τιμής των ξένων που ψωνίζει ο Αστέρας είναι ιδανική. Θέλετε ονόματα; Ράγιος, Ντε Μπλάσιτς, Ναβάρο, Μπαράλες κλπ. Ενα εκατομμύριο είχε δώσει ο ΠΑΟΚ για να πάρει τον Φιλομένο δεύτερο χέρι.

Θα έπαιρνα για την εγχώρια αγορά τον Γιάννη Αγγελόπουλο: «Ελα εδώ αγόρι μου. Πόσα σου δίνει ο Σπανός στο Ατρόμητο; Εγώ τα διπλά και για πέντε χρόνια συμβόλαιο». Οταν ο Δώνης τους φόρτωνε στον ΠΑΟΚ για στόπερ κάτι παλτά σαν τον Βιβιάν και τον Κουμάλο, ο Αγγελόπουλος έπαιρνε στον Ατρόμητο Φυτανίδη-Ταυλαρίδη. Τι πρόσφερε στον ΠΑΟΚ ο Στοχ και τι έχει προσφέρει ο Ναπολεόνι στον Ατρόμητο. Τι λεφτά έχει πάρει ο ένας και τι λεφτά έχει πάρει ο άλλος. Ετσι πάει. Αντί να πετάς τα λεφτά σου σαν ΠΑΟΚ και σαν Σαββίδης, να κάνεις τη δουλειά σου με λίγα λεφτά. Δεν χρειάζεται να φτάσεις μέχρι την Κοπεγχάγη για να βρεις μάστορα να σου κάνει τη δουλειά. Αν έχεις τα μάτια σου ανοιχτά, βρίσκεις δίπλα σου. Ή μήπως θα ήταν λίγος για τον ΠΑΟΚ ο Νταμπίζας; Σαν χαρακτήρας υστερεί και πολύ μάλιστα. Δεν αντέχεται ούτε πέντε λεπτά. Σαν επαγγελματίας, όμως, στη δουλειά του στον Παναθηναϊκό, πήρε άριστα. Αυτά.

Αν αρπάζουνε τίποτα ψιλά από το κράτος οι τσιγγάνοι, οι καθωσπρέπει το έχουνε καταληστέψει

ΜΑΘΑΝΕ ότι γαμιόμαστε και πλακώσανε κι οι γύφτοι. Σχεδόν στην κυριολεξία. Αφού όλοι κλέβουνε και τσαλαβουτάνε, θα κωλώσουνε οι τσιγγάνοι; Σύμφωνα, λοιπόν, με το αστυνομικό ρεπορτάζ, για δέκα χρόνια στα Διαβατά Θεσσαλονίκης είχε στηθεί μάκινα με μαϊμού επιδόματα πολυτέκνων. Με πλαστές ή ψευδείς ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεων. Επτά ανδρόγυνα με τους εμπλεκόμενους να φτάνουν συνολικά τους δεκάξι. Συνολικό κόστος της ζημιάς, διακόσα χιλιάρικα. Στην ουσία ψιλοπράματα.

Αν το διαιρέσεις δηλαδή διά επτά, σκάρτα τριάντα χιλιάρικα η οικογένεια. Σκάρτα τρία χιλιάρικα τον χρόνο. Η κουβέντα, λοιπόν, δεν γίνεται για το μέγεθος της ζημιάς. Η κουβέντα γίνεται για το πόσο εύκολο είναι να κάνει ο καθαείς τραβηχτικές απ' αυτό το μπουρδέλο το ελληνικό κράτος. Πολύ εύκολο μάλιστα. Αν δηλαδή κάνουνε με τόσο ευκολία κόλπα οι τσιγγάνοι, που ανάθεμα αν έχουνε βγάλει όλες τις τάξεις του δημοτικού, σκέψου τι κάνουνε οι μορφωμένοι. Ετσι πάει. Οσο πιο μορφωμένος είναι ο πονηρός, όσο πιο πολλά πτυχία έχει τόσες περισσότερες δυνατότητες διαθέτει σαν απατεώνας. Αν αρπάζουνε τίποτα ψιλά από το κράτος οι τσιγγάνοι, οι καθωσπρέπει το έχουνε καταληστέψει.

Ο Μίκης είναι σαν τα περιστέρια στο Σύνταγμα

ΣΟΚ και δέος. Μετά τον Αλέξη Τσίπρα, η επόμενη μεγάλη προσωπικότητα που επισκέφθηκε τον Μίκη Θεοδωράκη ήταν ο Σάκης Ρουβάς. Και για του λόγου το αληθές, έβγαλε φωτογραφία μαζί του, την οποία και «ανέβασε». Ετσι πάει. Αν κάποιος κάνει ταξίδι στο Παρίσι, θα βγάλει φωτογραφία στον πύργο του Αϊφελ. Στο Λονδίνο, κάτω από το Μπιγκ Μπεν. Στην Κοπεγχάγη, με τη Γοργόνα. Η Αθήνα έχει την Ακρόπολη. Αντε ανέβα εσύ όμως στον Ιερό βράχο. Πέρα από την κούραση, οι Ελληνες είναι τόσο χυδαίοι, που ούτε την ιστορία τους δεν τιμούν και δεν σέβονται. Κάπως έτσι, λοιπόν, αντιμετωπίζεται, στα 90 χρόνια του, ο Μίκης Θεοδωράκης. Σαν αξιοθέατο. Σαν αντικείμενο.

Μπαινοβγαίνουν διάφοροι μέσα στο σπίτι του και βγάζουν φωτογραφίες. Λες και πρόκειται για τους καταρράκτες του Νιαγάρα. Κι αυτό δεν προέκυψε χθες. Συμβαίνει, κι όσο πάει χειροτερεύει, τα τελευταία χρόνια. Μέχρι και στο «Στην υγειά μας» του Σπύρου Παπαδόπουλου τον πήγανε. Μέχρι που έδωσε συνέντευξη στην Μπήλιω Τσουκαλά. Κι είναι προφανές: Ενας άνθρωπος σ' αυτήν την ηλικία δεν έχει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Οι δικοί του άνθρωποι τι κάνουνε; Γιατί δεν τον προστατεύουνε; Δεν είναι μουσείο το σπίτι του. Δεν είναι αξιοθέατο. Ζωντανός είναι ακόμα ο άνθρωπος. Στα σοβαρά μουσεία, μάλιστα, οι φωτογραφίες απαγορεύονται. Υπάρχουν κανόνες. Ο Μίκης είναι σαν τα περιστέρια στο Σύνταγμα. Ο καθαείς μπορεί να φωτογραφηθεί.

Ερώτηση: Με ποια ιδιότητα ο Γρηγορίου έψαχνε πρόσωπα για την προσωρινή διοίκηση της ΕΠΟ;

Ο πλέον κατάλληλος για αρχιδιαιτητής είναι ο Κάκος. Πάντα είναι με τον δυνατό. -Observer

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags