Η Άρσεναλ κατάφερε να ανοίξει το σκορ πέντε λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τον Γουόλκοτ να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε στο παιχνίδι κόντρα στην Γουέστ Μπρομ για την τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Μετά το χατ-τρικ του στο πρωτάθλημα, ο Άγγλος στράικερ που ξανά προτιμήθηκε αντί του Ολιβιέ Ζιρού, σκόραρε και στον τελικό έπειτα από σέντρα του Μονρεάλ, κατέβασμα του Αλέξις Σάντσες και δυνατό σουτ αριστερά εντός περιοχής.

Με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου έγινε και το 2-0.Συγκεκριμένα πέντε λεπτά μετά την σέντρα και με... golazo! Ο Σάντσες βρήκε λίγο χώρο εκτός περιοχής και αφού ζύγισε την μπάλα την έστειλε με τρομερά φάλτσα πάνω από τον ανήμπορο να αντιδράσει, Γκίβεν. Ο Χιλιανός άγγιξε και το δεύτερο τέρμα του στο ματς έπειτα από ριμπάουντ σε σουτ του Γουόλκοτ, αλλά το 3-0 δεν μέτρησε για οφσάιντ. Τελικά η αλλαγή στο σκορ έγινε στο 62', όταν ο Περ Μερτεσάκερ βρέθηκε τελείως αμαρκάριστος στην περιοχή της Βίλα και με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ «κλείδωσε οριστικά το παιχνίδι.

Προς το τέλος του αγώνα η Βίλα ζήτησε δύο πέναλτι, ένα σε μαρκάρισμα εκτός περιοχής και σε ένα εντός, αλλά ο Τζον Μος έδειξε «παίζετε». Η... σεμνή τελετή έλαβε τέλος με το 4-0 από τον Ολιβιέ Ζιρού, που λίγο νωρίτερα είχε αντικαταστήσει τον Γουόλκοτ.