Μόνο που διαχρονικά σπάνια αυτές οι ιστορίες έχουν αίσιο τέλος και χωρίς να θέλω να χαλάσω την όμορφη αίσθηση που διακατέχει τους φίλους του Παναθηναϊκού σχετικά με τη μεταγραφή του Μίκαελ Εσιέν, η πικρή αλήθεια είναι πως πάντα ό,τι τέτοιο άρχισε ωραία, συνήθως τελείωσε με πόνο!

Φυσικά δεν αμφισβητώ την κλάση και την ποιότητα του Γκανέζου που το 2006 ήταν μαζί με τον Βιεϊρά οι δύο κορυφαίοι αμυντικοί μέσοι στον πλανήτη! Η ποιότητά του και η αγωνιστική του εμπειρία εγγυώνται αν είναι καλά ιατρικά πως ο Παναθηναϊκός βάζει στην ενδεκάδα του έναν ποδοσφαιριστή που θα του προσθέσει την προσωπικότητα και την έξτρα κλάση, προκειμένου να πάει ένα βήμα παραπάνω! Επίσης στα αποδυτήρια η αύρα που θα απλώσει ο Εσιέν θα δώσει στην ομάδα αυτή τη σιγουριά που πάντα ένας σπουδαίος παίκτης φέρνει στους νεότερους! Προσοχή όμως στις υπερβολές, καθώς και στον ψυχαναγκασμό που συνήθως φέρνει στις ομάδες με παίκτες χωρίς ιδιαίτερες εμπειρίες η παρουσία ενός αληθινά μεγάλης κλάσης συμπαίκτη!

Τα χρήματα που θα πάρει αν αληθεύει το ποσό του ενός εκατομμυρίου διακοσίων χιλιάδων ευρώ -καθαρά μετά από την εφορία - δεν είναι πρόβλημα, αφού κανείς από τους ήδη υπάρχοντες (συμπεριλαμβανομένου και του Μπεργκ) μπορεί να αμφισβητησει την αξία του Γκανέζου!

Όμως αυτή από μόνη της η μεταγραφή δεν αρκεί για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα του χρόνου ο Παναθηναϊκός και το ξέρουν στο «τριφύλλι»! Δεν ξέρω αν θα είναι «κλάσης Εσιέν» οι άλλοι δύο παίκτες που χρειάζεται για την ενδεκάδα ο ΠΑΟ, αλλά σίγουρα θα χρειαστεί παίκτες με ξεχωριστή εμπειρία! Εδώ η προσθήκη του Στάθη Ταυλαρίδη έδωσε στην άμυνα την απαραίτητη ποιότητα και το καθαρό μυαλό όποτε αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα πόσο σημαντικό είναι να γίνει μία ή και δύο σημαντικές προσθήκες στο ρόστερ!

Ο Γιάννης Αναστασίου έχει τη νέα σεζόν την ευκαιρία να παρουσιάσει ένα σύνολο που να παίξει ξανά καλή μπάλα, αλλά κυρίως να καταφέρει να διεκδικήσει για πρώτη φορά από το 2012 τον τίτλο! Ολα αυτά θα γίνουν μόνο αν φανεί στο γήπεδο πως ο Εσιέν δεν ήρθε για... ένσημα και επίσης αν γίνουν προσεκτικές κινήσεις που να αλλάξουν επίπεδο στην ομάδα!

Πηγή: sday.gr