Ο Γιώργος Καραγκούνης δεν κρύφτηκε μετά την ήττα της Εθνικής ομάδας από τα Νησιά Φερόε, βγήκε και μίλησε για τον αποκλεισμό από το επόμενο Euro και τόνισε πως πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι.

Όλο το ενδιαφέρον, πάντως, στις δηλώσεις του "Κάρα" ήταν όταν ο Άρης Γάτας τον ρώτησε αν μετάνιωσε που ανέλαβε πόστο στη "γαλανόλευκη" κι αν σκοπεύει να αποχωρήσει.

Ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής, αφού απάντησε ότι δεν μπορούσε να αρνηθεί την πρόταση της ΕΠΟ, στη συνέχεια τα μάσησε για το μέλλον του και δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση. 

Αρχικά είπε: "Όταν χάνεις ακόμα μία φορά από τα Φερόε κι όταν είσαι εκτός πρόκρισης, δεν είναι συνηθισμένα συναισθήματα. Έχουμε συνηθίσει διαφορετικά τα τελευταία 12 χρόνια, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν οι χαρές, αλλά και η λύπη με τη στεναχώρια.

Θέλαμε να ξεκινήσουμε με νίκη, για να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες για την πρόκριση. Πλέον πρέπει να γίνουν κινήσεις για την επόμενη διοργάνωση, αλλά και στα τελευταία ματς πρέπει να νικήσουμε για την Εθνική".

Γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο; "Από την αρχή των παιχνιδιών αυτών δεν πήγε τίποτα καλά και η ομάδα αυτή δεν ήταν έτοιμη για να αντεπεξέλθει μετά τις πρώτες ήττες. Δεν μπορεί να αντιδράσει με την πίεση. Το «πρέπει» να νικήσεις, δεν είναι εύκολο, για καμία ομάδα.

Τι έφταιξε; Πολλά πράγματα έφταιξαν, αλλά δεν είναι της παρούσης. Πρέπει με ηρεμία να δούμε τι πρέπει να γίνει στη συνέχεια. Πρέπει να υπάρξει συνέχεια. Το να μην πας σε μία διοργάνωση, είναι οδυνηρό. Το να πήγαινες σε διοργανώσεις δεν είναι μόνο για λόγους πρεστίζ, αλλά και για λόγους διαβίωσης, για να συνεχίσει να υπάρχει η ομάδα.


Είναι μία δύσκολη μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, για την ομάδα. Αλλά πρέπει να σηκωθείς. Να μην ακολουθήσουμε το παράδειγμα ομάδων που μετά από τέτοιες αποτυχίες δεν σήκωσαν κεφάλι".

Για το αν μετάνιωσε που πήρε πόστο στην Εθνική και αν σκέφτεται να αποχωρήσει: "Οτιδήποτε κινείται γύρω από την Εθνική και μου ζητείται να βοηθήσω, δεν μπορώ να το σκεφτώ δεύτερη φορά. Δεν ήταν εύκολο να σταματήσω το ποδόσφαιρο, όμως ήταν πολύ δύσκολο να αρνηθώ στην Εθνική ομάδα όταν μου το ζήτησε η Ομοσπονδία. Αν είχαν αρνηθεί, θα στεναχωριόμουν δύο φορές τώρα. Δεν είναι θέμα ο ...κάθε Καραγκούνης, αλλά η Εθνική ομάδα αυτή τη στιγμή".