Facebook Pixel Να φοβάσαι τον Τούντορ, αγαπητέ Φρανκ Άρνεσεν
| 2015-06-17 10:58:00

Να φοβάσαι τον Τούντορ, αγαπητέ Φρανκ Άρνεσεν

Να φοβάσαι τον Τούντορ, αγαπητέ Φρανκ Άρνεσεν

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει για την επιλογή του Ιγκόρ Τούντορ και τον Άρνεσεν που τον προώθησε στη λίστα των υποψήφιων προπονητών για τον ΠΑΟΚ.

Όταν άκουσε ότι ο Ίγκορ Τούντορ δεν παίρνει περισσότερα από τον Άγγελο Αναστασιάδη, τον έζωσαν τα φίδια. Με μισθό ούτε δέκα χιλιάρικα, ο προπονητής που θα συνεργαστεί με τον αθλητικό διευθυντή του ενός εκατομμυρίου (και βάλε) και θα διαχειριστεί υλικό που υποτίθεται ότι θα είναι αντικειμενικής αξίας διπλάσιας της περσινής, είναι ένα πρόβλημα. Μια ανησυχία την έχεις… Ειδικά μετά από τη χρονιά που ο ΠΑΟΚ κατέληξε τελευταίος των πλέι-οφ, καταϊδρωμένος, αποτυχημένος και, το χειρότερο, βαριά ασθενής.

Στο μικρό κοστολόγιο του Τούντορ, προφανώς μέτρησε και το σύντομο βιογραφικό του. Η πορεία του με τη Χάιντουκ, κάτι παραπάνω από μια σεζόν δεν αποτελεί δα το εισιτήριο για να τον επιλέξει κάποιος ως το απόλυτο ταλέντο για να του προσφερθεί ένα μεγάλο μπάτζετ και… αρκετός χώρος για να δοκιμάσει την τύχη του.

Επίσης είναι ο ΠΑΟΚ που θα πρέπει να επιλέξει μια προσωπικότητα που δεν είναι μόνο ο ενθουσιασμός και η φιλοδοξία το συστατικό για να πάρει το χρίσμα. Αν τυχόν το περιορίσει σε αυτό που ακούγεται κατά κόρον και δεν υπάρχουν έντονα χαρακτηριστικά για να κρατήσει τα αποδυτήρια, για να είναι απόλυτα σεβαστός από τους –υποτίθεται- επαγγελματίας ποδοσφαιριστές, τότε μάλλον θα χάσει σύντομα το παιχνίδι και δεν θα φτάσει η στήριξη του Άρνεσεν.

Η αλήθεια είναι ότι κι ο Άρνεσεν, που οι νεαροί ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, δεν γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται, θα κάνει αρκετά για να τους πείσει ότι γνωρίζει πως πρέπει να λειτουργεί μια κανονική ομάδα και θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να φτιάξει ένα μεγάλο, σπουδαίο ευρωπαϊκό κλαμπ κατ΄ ουσίαν.

Το ρίσκο για την επιλογή του Τούντορ είναι σημαντικό. Ο Άρνεσεν θα πρέπει να κάνει προσπάθεια για να εισπράξει το οριστικό ΟΚ από τον Σαββίδη που έχει τον τελευταίο λόγο. Οι λύσεις περιορίζονται και ο χρόνος πιέζει. Όλα αυτά δεν βοηθούν. Η αφετηρία δεν είναι ευνοϊκή.

Αλίμονο αν και την επόμενη σεζόν, θα είμαστε αναγκασμένη να γυρίζουμε το ρολόι πίσω για να κοιτάξουμε τι πήγε στραβά το καλοκαίρι. Είτε γιατί δεν υπήρχε χρόνος για τη σωστή επιλογή είτε γιατί τελικά οι επιλογές δεν ταίριαξαν στον ΠΑΟΚ.

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags