Facebook Pixel Θα γουστάρει τον Μαρινάκη;
| 2015-06-17 22:15:00

Θα γουστάρει τον Μαρινάκη;

Θα γουστάρει τον Μαρινάκη;

Ποιο αναμένεται να είναι το μεγάλο πρόβλημα του Μάρκο Σίλβα στον Ολυμπιακό; Ο Αποδυτηριάκιας εξηγεί μερικά πράγματα για τον νέο προπονητή των Ερυθρολεύκων.

Αν θα κάνουμε σοβαρή κουβέντα για τον νέο προπονητή του Ολυμπιακού, τον Πορτογάλο Μάρκο Σύλβα, δεν θα τον ζυγίσουμε, είναι σπουδαίος, είναι μέτριος, είναι τίποτας. Δεν έχει τόση σημασία ποιος πραγματικά είναι, αν μπορεί κανείς να δώσει την αληθινή ταυτότητά του, όσο σε ποια ομάδα θα δουλέψει. Αν, δηλαδή, να το πούμε αλλοιώς, θα συνεννοείται με τον Μαρινάκη. Αν θα είναι παραγωγική η συνεργασία του με το αφεντικό της ΠΑΕ.

Μια στιγμή. Ο Μαρινάκης ασχολείται με τον Ολυμπιακό περισσότερο από όσο κάθε άλλος μεγαλομέτοχος με τη δική του ΠΑΕ. Ο πρόεδρος, όμως, του Ολυμπιακού αποφεύγει «να τα λέει» συχνά με τον προπονητή του. Είναι ευχαριστημένος όταν η ομάδα βρίσκεται μέσα στους στόχους της. Όταν η ομάδα δεν πάει καλά, τότε ο Μαρινάκης γίνεται κοκορέτσι τα βράδυα στο κρεββάτι. Δεν έχει ύπνο, στριφογυρίζει σα σούβλα πάνω στα κάρβουνα.

Θεωρητικά ένας πρόεδρος της ΠΑΕ έχει τακτικές, συστηματικές "συναντήσεις εργασίας" με τον προπονητή. Να ξέρει και ο προπονητής ότι βρίσκεται υπό παρακολούθηση η δουλειά του. Αν έχει τον έλεγχο στα αποδυτήρια. Αν χρησιμοποιεί τους παίκτες σύμφωνα με την εικόνα που δείχνουν οι κάρτες τους. Και, βέβαια, σύμφωνα με τις "επενδυτικές" επιδιώξεις της ΠΑΕ για κάποιους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές.

Ο Μαρινάκης δεν τα ξέρει αυτά. Ενώ αποτελεί ίσως το μοντέλο του πιο ισχυρού τεχνοκράτη μεγαλομέτοχου κάποιες φορές αντιδρά ολότελα παλαιοκομματικά. Θα τον δεις ξαφνικά στα αποδυτήρια, σε προπόνηση, να τα χώσει στους παίκτες, να τα ακούσει και η πεθερά, δηλαδή ο προπονητής.

Είπαν κιόλας για τον Μάρκο Σύλβα ότι είναι άπειρος. Ότι είναι φιλόδοξος. Ότι είναι του επιθετικού ποδοσφαίρου. Ότι τα πάει μια χαρά με τους παίκτες. Είπαμε ποια είναι η σωστή κουβέντα. Αν θα τα πηγαίνει καλά με τον Μαρινάκη.

Δεν ξέρεις αν ο Σύλβα θέλει την επαφή με το αφεντικό του. Αν αισθάνεται ασφάλεια ο Μαρινάκης να του δείχνει ότι τον εμπιστεύεται. Δεν αποκλείεται να μη γουστάρει καμμία σχέση με τον πρόεδρο. Ούτε να έχει στα πόδια του άνθρωπο του προέδρου.

Το τελευταίο. Ο Μαρινάκης κτυπάει ξαφνικά. Εκεί που δεν το περιμένει ο προπονητής του δίνει τα παπούτσια στο χέρι. Δεν ήθελε τον Περέιρα που πήρε το νταμπλ. Σούταρε τον Μίτσελ που θεωρούνταν πετυχημένος. Το απολυτήριο πήρε και ο Ζαρντίμ με πρώτη την ομάδα.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕ πρωταθλητή προπονητή ο Μαρινάκης στον Ολυμπιακό, γράφει ο apodytiriakias  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags