Facebook Pixel Ενδείξεις αθωότητας και πλάνο Άρνεσεν…
| 2015-06-19 12:18:00

Ενδείξεις αθωότητας και πλάνο Άρνεσεν…

Ενδείξεις αθωότητας και πλάνο Άρνεσεν…

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την απόφαση κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και για την ΠΑΟΚ που πρέπει να κυνηγήσει την υπόθεση στην UEFA.

Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη δεν έχουμε να γράψουμε κάτι άλλο. Διαβάσαμε ότι εδώ και χρόνια τον κατηγορήσαμε (εκείνον και την ομάδα του) για όλα τα δεινά του ποδοσφαίρου. Τώρα ο Μαρινάκης είναι στην… «δύσκολη». Οι κατηγορίες είναι πολλές. Τον αφήνουμε στην ησυχία του.

Οι υποθέσεις για τις οποίες κατηγορείται (ποδοσφαιρικές, παραγοντικές, αθλητικής δικαιοσύνης, στοιχηματικές, ποινικές, υποθέσεις δωροδοκίας, εκβιασμού, απάτες) είναι αμέτρητες. Ήδη αντιμετωπίζει και τις πρώτες τιμωρίες -τους περιοριστικούς όρους δηλαδή- που πλήττουν ανεπανόρθωτα το κύρος, το γόητρο, την αξιοπιστία και το ηθικό μέρος του πράγματος, πρώτα απ’ όλα στη σχέση του με τους ίδιους τους Ολυμπιακούς. Οι οποίοι πλέον ξέρουν τι έγινε, δεν το αμφισβητούν, δεν μπορούν να αμφισβητήσουν τόσα στοιχεία για τόσες υποθέσεις, δεν το αντιμετωπίζουνε με… χιούμορ, απλά τώρα τους νοιάζει πώς θα την «σκαπουλάρει» πρώτα η ομάδα τους και μετά ο πρόεδρος. Εξάλλου το πρόβλημα πολλών ήταν και θα είναι αν το ποδόσφαιρο είναι πιο βρώμικο τώρα ή τα περασμένα πράσινα χρόνια… (Ας τα βλέπει αυτά και ο Σαββίδης για να ξέρει τι χρειάζεται να έχει πάνω απ' όλα αυτός που πετυχαίνει στην Ελλάδα).

Αλλά γι’ αυτούς (από όλους τους χώρους) που στήριξαν όλη αυτή την κατάσταση και έκαναν υπερπροσπάθεια να σώσουν την οργάνωση, να αποκρύψουν την αλήθεια χάνοντας κάθε ίχνος αξιοπρέπειας, δεν θα σταματήσουμε ΠΟΤΕ. Όλους αυτούς του τύπους που επί χρόνια προσπάθησαν να βγάλουν γραφικούς όσους κατέγραφαν τα κατορθώματα των 33 που τώρα πλέον κατηγορούνται με… κάθε επισημότητα.

Για τους 33 πάντως (και ειδικά για όσους κατηγορούνται για την ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης) φυσικά και ισχύει –ακόμη- το τεκμήριο της αθωότητας. Από την άλλη και μέχρι τώρα, μετά από τόσες έρευνες κατά την διάρκεια των τελευταίων μηνών, μετά από τόσα στοιχεία, μετά από τόσα ηχογραφημένα της ΕΥΠ, ειδικά όμως μετά τις αποφάσεις εισαγγελέα και ανακριτή, αυτό που ακόμη αναζητείται, είναι έστω και μία ένδειξη… αθωότητας.

* Επ’ αυτού και μετά από όλες τις εξελίξεις, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ο Σαββίδης δεν δικαιούνται πλέον να κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω. Έχουν δεσμευθεί ότι θα κυνηγήσουν το θέμα στην UEFA και… τους περιμένουμε. Έχουν δεσμευθεί (και συμφώνησαν σε αυτό που γράψαμε πολλές φορές) ότι το επόμενο πρωτάθλημα ΔΕΝ πρέπει να ξεκινήσει κάτω από τις ίδιες συνθήκες και… τους περιμένουμε να το τηρήσουν. Οι ήπιοι τόνοι προς αυτούς που κατέστρεψαν τις Κυριακές μας, τελείωσαν… Η ευθύνη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από εδώ και πέρα είναι τεράστια.

* Στον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ ένα μόνο πράγμα σήμερα, μετά την συμφωνία και την ανακοίνωση της ΠΑΕ για τον Τούντορ, που φυσικά είναι το μεγάλο θέμα και θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα από αύριο.

Όλοι όσοι είναι κοντά ή γύρω από την ομάδα, εξέφραζαν παράπονο (κυρίως προς τον Σαββίδη) για το ότι δεν τηρούσε πλάνο με ποδοσφαιρική λογική και δεν εμπιστεύονταν την βούληση των ποδοσφαιρανθρώπων που επέλεξε να τρέξουν το τμήμα, αφού συχνά-πυκνά παρενέβαινε διακριτικά και… όχι μόνο.

Τώρα ο Σαββίδης εμπιστεύτηκε τον Άρνεσεν, εκείνος επέλεξε και εισηγήθηκε την συμφωνία με τον Τούντορ ως πρώτο βήμα για το ποδοσφαιρικό του πλάνο και… να η απαξίωση. Να η αμφισβήτηση και η ειρωνεία. Να η άρνηση από το κοινό του… πληκτρολογίου (ένα σημαντικό κομμάτι) για τον Κροάτη.

Αυτό το κοινό που ήταν το ΙΔΙΟ το οποίο φώναζε (και καλά) για πλάνο, για αλλαγή νοοτροπίας για εμπιστοσύνη στον Άρνεσεν για…. για… για… Και δεν πέρασαν δέκα μέρες από τότε που ζητούσαν πλάνο το οποίο θα εφαρμοστεί και θα στηριχθεί μέχρι τέλους και από την πρώτη μέρα που αυτό πάει να παρουσιαστεί, οι ίδιοι το απαξιώνουν γιατί δεν τους αρέσει!

Αυτά, για να καταλαβαίνουμε που έχει ευθύνη (μεταξύ άλλων) ο οργανισμός ΠΑΟΚ (και ο Τύπος φυσικά) στις αποτυχίες αυτής της ομάδας. (Γνωρίζουμε ότι αυτά δεν «πουλάνε» στους πολλούς, αλλά ας γράφεται μερικές φορές και η «πικρή» αλήθεια, κόντρα σε ανόητους λαϊκισμούς).
* Στο μπάσκετ θα ήταν είδηση πρώτου μεγέθους και θα έπαιζε παντού επί μέρες το… ενδεχόμενο να κέρδιζε ο Άρης τον ΠΑΟΚ. Τώρα που –βάσει δυναμικότητας, ποιότητας, ομαδικής λειτουργίας και συνολικής εικόνας στην σεζόν αλλά και στα πλέι οφ- έγινε το αυτονόητο, οι μόνοι που χαίρονται και πανηγυρίζουν είναι οι 30 άνθρωποι της ομάδας και της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και οι 1500 πιστοί τους. Οι υπόλοιποι ΠΑΟΚτσήδες θα ασχολούνταν για να «ξεφωνήσουν», αν η ομάδα τους δεν τα κατάφερνε. Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ στο μπάσκετ είναι τα πέντε τελευταία χρόνια η αποδεδειγμένη τρίτη δύναμη της χώρας, είναι η ομάδα με σταθερή-επιτυχημένη διοίκηση που μειώνει και τα χρέη, είναι το σύνολο με την καλύτερη τεχνική ηγεσία στην χώρα, ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν συγκινεί ιδιαίτερα τους ΠΑΟΚτσήδες.

Δεν τους συγκίνησε φέτος η πορεία 19 νικών στο πρωτάθλημα, δεν τους συγκίνησε η Ευρωπαϊκή πορεία, η προσπάθεια παρουσίας σε τελικό που χάθηκε για ένα σουτ, η κατάκτηση του… πρωταθλήματος της τρίτης θέσης μετά τους μόνιμους πρωταθλητές. Το κάτι παραπάνω περιμένουν και γι’ αυτό δεν μπορείς να τους κατηγορήσεις έτσι εύκολα. Επ’ αυτού, η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη μπορεί να βοηθήσει.

Απ’ ότι ενημερώνομαι πάντως, ότι γράφεται για τρίτη Ελληνική ομάδα στην Ευρωλίγκα (ειδικά μετά την εξέλιξη στα πρωταθλήματα Ισραήλ, Τουρκίας και Ιταλίας όπου τα αουτσάιντερ πρωταγωνιστούν) είναι για… λαϊκή κατανάλωση. Μόνο αν διασπαστεί και πάλι η μπασκετική Ευρώπη μπορεί κάτι να γίνει. (Αν θα έχει νόημα τότε παρουσία στην κορυφαία διοργάνωση…) Ο ΠΑΟΚ θα παίξει στο Eurocup, εκεί που δικαιούται να βρεθεί και ο Άρης, τον οποίο θα προσπαθήσει να ξεπεράσει (εξωαγωνιστικά) η ΑΕΚ. Η οποία παρεμπιπτόντως φαίνεται ότι ήδη πήρε τον Κάρτερ…

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags