Ελεγε μετά το ματς με τον Αγιαξ, ότι αυτή ήταν η εβδομάδα που δοκίμασε το σύστημα 4-2-2-2. Την άλλη θα δοκιμάσει κάποιο άλλο. Δεν θα μπω στην ουσία του συστήματος. Κατά βάση βρίσκω γελοίο να χρησιμοποιείται στην καθομιλουμένη το 4-2-2-2 που αντιλαμβάνονται στην πραγματικότητα ελάχιστοι. Θα μπω, όμως, στο μυαλό του «Ολλανδού». Θέλει ο κόσμος να μάθει ότι κάνει αυτό που πρέπει. Να ενημερώσει, πως διδάσκει τους παίκτες του δυο - τρεις εναλλακτικές για να τις χρησιμοποιεί ανάλογα το παιχνίδι, τις δυσκολίες και πιθανότατα τις δυνατότητες τους.

Καμμία ένσταση επ` αυτών, όμως θέλω να δω και τη βελτίωση κάποιων στους οποίους θα στηριχθεί ο Παναθηναϊκός. Δυστυχώς, δεν έχω δει κάτι θεαματικό από τους πιτσιρικάδες που έχουν πια ψηθεί αρκετά στα δυο προηγούμενα χρόνια. Ομιλώ για τους Ελληνες του Παναθηναϊκού. Παραμένει σταθερά καλύτερος ο Ζέκα και το πιο ανησυχητικό ήταν πως στο ματς με τον Αγιαξ καταγράφηκε κορυφαίος όλων ο Πράνιτς.

Κορυφαίος ως αριστερός μπακ. Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι κορυφαίος ήταν ο Πράνιτς. Ενας παίκτης που κανονικά δεν θα έπρεπε να είναι στον Παναθηναϊκό για πολλούς και διάφορους λόγους. Δεν το πάω παρακατώ.

Ολοι περιμένουν Εσιέν και Σάντσες. Γιατί; Για να σφίξουν τα πράγματα λένε οι σχολιαστές. Επειδή, είναι οι κανούργιοι. Οι βαρβάτες μεταγραφές, λέει ο αποδυτηριάκιας. Ετσι πάει κι όχι αλλοιώς. Ακόμα και στην ομάδα του Αναστασίου, που έχει πλάνο και εναλλακτικά συστήματα...

ΒΑΛΤΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Γεωργέα, Καλαϊτζίδη και Καλογερή, γράφει ο apodytiriakias.gr