Από πέρυσι το καλοκαίρι ο προπονητής του Παναθηναϊκού είχε λυσσάξει για την παραμονή του στην ομάδα και η οριστικοποίηση της επιστροφής του στη Νιούκασλ του δημιούργησε «κόμπο» στο στομάχι, μια και γνώριζε ότι δύσκολα θα μπορούσε να βρει (με τα υπάρχοντα οικονομικά δεδομένα) άλλον παίκτη που να ταίριαζε τόσο πολύ στα αγωνιστικά του «θέλω» και την εν γένει φιλοσοφία του.

Ο καιρός όμως έχει γυρίσματα και ο Παναθηναϊκός βρίσκεται και πάλι στο «κυνήγι» του Αλγερινού πολυσύνθετου μέσου, κατόπιν ξεκάθαρης εισήγησης του Αναστασίου που περιμένει «πώς και πώς» ο Αμπεΐντ να (ξανα)ντυθεί στα πράσινα. Το εγχείρημα είναι δύσκολο, αλλά η ελπίδα πεθαίνει (πάντα) τελευταία... Τι προσδοκά όμως ο προπονητής του Παναθηναϊκού από τον Αμπεΐντ και ποιοι είναι οι αγωνιστικοί λόγοι που επιμένει στην περίπτωσή του;

Α) Πρέσινγκ: Ο 23χρονος Αλγερινός διαθέτει τα φυσικά προσόντα που του επιτρέπουν να... βγάζει το λάδι στον αντίπαλο, να κλέβει μπάλες και γενικώς να συμμετέχει με εμφατικό τρόπο στο πρέσινγκ της ομάδας στη μεσαία γραμμή αλλά και ψηλότερα, όταν το απαιτούν οι περιστάσεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι την πρώτη του σεζόν στον Παναθηναϊκό οι «πράσινοι» είχαν μεγαλύτερη (από κάθε άλλη χρονιά) αποτελεσματικότητα όταν ασκούσαν οργανωμένα πίεση και ο Αμπεΐντ ήταν μαζί με τον Ζέκα και τον Καρέλη η βασική τριπλέτα αναφοράς που «τρομοκρατούσε» κάθε αντίπαλο.

Β) Σκοράρισμα: Η παρουσία του Αμπεΐντ στην ομάδα -ειδικά στο 4-3-1-2 («ρόμβος») αλλά όχι μόνο- εξασφάλιζε σε μεγάλο βαθμό δημιουργική και ανασταλτική ισορροπία αλλά και σκοράρισμα έξω και μέσα από την περιοχή. Ο μέσος της Νιούκασλ έχει καλό μακρινό σουτ, «πατάει» περιοχή, είναι πειθαρχημένος τακτικά, βλέπει γήπεδο και δεν διστάζει να παίρνει πρωτοβουλίες και να απειλεί από μέση και μακρινή απόσταση.

Πηγή: Goal