Tα «πάντσερ» ήθελαν τη νίκη για να «κλειδώσουν» και μαθηματικά την πρωτιά του 4ου ομίλου και παρά την κυριαρχία τους, έφυγαν τελικώς με σκυμμένο το κεφάλι από την έδρα της Ιρλανδίας.

Ένα γκολ του Λονγκ ήταν αρκετό για να κρίνει το ματς, στο 70', δίνοντας στην ομάδα του μία τεράστια νίκη, η οποία την έφερε στην τρίτη θέση, μαζί με την Πολωνία, η οποία ωστόσο υπερτερεί στη βαθμολογία.

Έτσι, την τελευταία αγωνιστική, η απευθείας πρόκριση θα κριθεί στο... ντέρμπι πλέον, ανάμεσα στην Ιρλανδία και την Πολωνία.

Σκωτία-Πολωνία 2-2

​Παρά τα δύο εκπληκτικά γκολ, η Σκωτία δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη και να μπει στο «κόλπο» της πρόκρισης, με τον Λεβαντόφσκι να σκοράρει δις και να ισοφαρίζει στην τελευταία φάση για την Πολωνία (2-2).

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα μόλις στο 3ο λεπτό, με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να σημειώνει ένα ακόμη τέρμα, το 11ο συνολικά στα τελευταία πέντε ματς με την εθνική και την Μπάγερν, «γράφοντας» το 1-0 για την ομάδα του!

Ωστόσο, το πρώτο μέρος «έκλεισε» ισόπαλο, καθώς ο Ρίτσι με μία... βολίδα βρήκε δίχτυα κι έφερε το ματς στα ίσα. Λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους μάλιστα, οι Σκωτσέζοι έκαναν την ολική ανατροπή, αυτή τη φορά με εξαιρετικό τελείωμα του Φλέτσερ μέσα στη μεγάλη περιοχή (62').

Όλα έδειχναν πως οι γηπεδούχοι θα πάρουν μία μεγάλη νίκη, ωστόσο ο Λεβαντόφσκι, στην τελευταία φάση του αγώνα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να σημειώσει το 2-2, το οποίο κράτησε την Πολωνία στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας!

Έτσι, την τελευταία αγωνιστική, όπως προαναφέρθηκε άλλωστε, η απευθείας πρόκριση στα τελικά θα κριθεί στο μεγάλο ματς με την Ιρλανδία.

4oς όμιλος

Βαθμολογία

1. Γερμανία 19

2. Πολωνία 18

3. Ιρλανδία 18

4. Σκωτία 12

5. Γεωργία 9

6. Γιβραλτάρ 0

Πηγή: sdna.gr