5ος όμιλος

Στον 5ο όμιλο, η Αγγλία πήρε την ένατη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια, επικρατώντας 2-0 της Εσθονίας στο «Γουέμπλεϊ». Από την άλλη, η Ελβετία διέλυσε 7-0 το Σαν Μαρίνο και προκρίθηκε απευθείας στα τελικά, καθώς η Σλοβενία ισοφαρίστηκε στα τελευταία λεπτά από τη Λιθουανία και θα διεκδικήσει την πρόκριση στα μπαράζ!

Οι Ελβετοί συνέτριψαν με 7-0 το Σαν Μαρίνο (17΄ Λαγνκ, Ινλέρ 55΄ με πέναλτι, Μεχμέντι 65΄, Τζουρού 72΄, ο «δικός μας» Κασάμι 75΄, Εμπολό 80΄ πέναλτι και 89΄ Ντερντιγιοκ), έφτασαν τους 18 βαθμούς στον 5ο όμιλο και στο ματς που...καίγονταν, οι Λιθουανοί φρόντισαν να «καθαρίσουν» για πάρτη τους: η Σλοβενία μπορεί να είχε προηγηθεί με γκολ-πέναλτι του Μπίρσα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, όμως ο Νοβικόβας στο 86΄ απάντησε με το ίδιο νόμισμα και έστειλε τους Σλοβένους στην αγκαλιά των μπαράζ.

7ος ουρανός, λοιπόν, για τους Ελβετούς, τάρταρα για τους Σλοβένους...

7oς όμιλος

Εύκολο έργο είχε η Σουηδία στο Λιχτεστάιν, παίρνοντας τη νίκη με 2-0 και το πρώτο γκολ να έρχεται από «αιώνια» συνεργασία. Ο Τζίμι Ντουρμάζ έβγαλε την ασίστ στον Μπεργκ και ο επιθετικός του Παναθηναϊκού έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο 18΄. Το τελικό 2-0 «έγραψε» ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο 55΄, ο οποίος έχασε πέναλτι στο 40΄.

Πλέον οι Σουηδοί, θέλουν την τελευταία αγωνιστική δική τους νίκη επί της Μολδαβίας και εντός έδρας ήττα των Ρώσων από το Μαυροβούνιο για να προκριθούν απευθείας στα τελικά του Euro, κάτι που δεν δίνει πολλές ελπίδες, ωστόσο η Σουηδία έχει σίγουρη τη συμμετοχή της στα μπαράζ.

Στα άλλα ματς οι Ρώσοι πέρασαν με 2-1 από την Μολδαβία με τα γκολ των Ιγκνασέβιτς και Τζιουμπά, ενώ οι γηπεδούχοι μείωσαν στο τελικό σκορ με τον Τσεμποτάρου. Παράλληλα η... περασμένη Αυστρία αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ στο Μαυροβούνιο από τα γκολ των Βούτσινιτς (σ.σ. ο οποίος αποβλήθηκε στο 87΄) και Μπεκιράι, κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να επικρατήσει με 3-2 με σκόρερ τους Γιάνκο, Αρναούτοβιτς και Σάμπιτζερ.

Βαθμολογία
1. Aυστρία 25
2. Ρωσία 17
3. Σουηδία 15
4. Μαυροβούνιο 11
5. Λιχτεστάιν 5
6. Μολδαβία 2

Τελευταία αγωνιστική

Αυστρία-Λιχτεστάιν
Ρωσία-Μαυροβούνιο
Σουηδία-Μολδαβία 

Τα αποτελέσματα

5ος όμιλος

Σλοβενία-Λιθουανία 1-1

Αγγλία-Εσθονία 2-0

Ελβετία-Σαν Μαρίνο 7-0

7ος όμιλος

Λιχτενστάιν-Σουηδία 0-2

Μολδαβία-Ρωσία 1-2

Μαυροβούνιο-Αυστρία 2-3