Γερμανία-Γεωργία 2-1

Στο τέλος της ημέρας, το κοντέρ έγραψε πάνω από 30 τελικές προσπάθειες απέναντι στην Γεωργία κι όμως στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων ήταν ο Μάνουέλ Νόιερ, ο οποίος πρόσθεσε δύο ακόμα σπάνιες επεμβάσεις στο ενεργητικό του! Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία χρειάστηκε μία έμπνευση του Γιόακιμ Λεβ (Μαξ Κρούζε) στο τέλος για να λυγίσει με 2-1 την θαρραλέα Γεωργία και να πάρει την πρωτιά στον όμιλο της και μαζί την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2016. Στο πρώτο ημίχρονο οι Γερμανοί επιδόθηκαν σε ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών, όμως ο Νόιερ ήταν αυτός που με δύο επεμβάσεις κράτησε το 0-0. 

Το παιχνίδι της Λειψίας έπρεπε να αποτελέσει... προπόνηση για τα "πάντσερ", ωστόσο τα πολλά προβλήματα τραυματισμού και η απαράμιλλη αστοχία του Μάρκο Ρόις το έκαναν ντέρμπι. Ο Μάνουελ Νόιερ, μάλιστα, χρειάστηκε να προβεί σε τρεις σπουδαίες επεμβάσεις μέχρι να ανοίξει το σκορ στο 50' ο Τόμας Μίλερ με το 9ο τέρμα του στα τελευταία 9 παιχνίδια της "νάτσιοναλμανσαφτ". Η απάντηση ήρθε στο 53' με ένα φανταστικό βολέ του Τζάμπα Κάνκαβα, αλλά ο Μαξ Κρούζε που πέρασε αλλαγή, έδωσε τη λύση στο 78'.

Πολωνία-Ιρλανδία 2-1

Στο σημερινό ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής του 4ου ομίλου, Πολωνία και Ιρλανδία ήθελαν τη νίκη προκειμένου να πάνε δια της ευθείας οδού στη Γαλλία του χρόνου και οι γηπεδούχοι Πολωνοί μπήκαν από νωρίς (13΄)μπροστά στο σκορ, χάρη σε γκολ του Κρικόβιακ.

Όμως η Ιρλανδία ανταπάντησε με τον Γουότερς να ευστοχεί σε (σωστά καταλογισμένο) πέναλτι τρία λεπτά αργότερα, κάνοντας το 1-1. Αυτό, όμως, έμελλε να είναι προσωρινό καθώς ο συνήθης ύποπτος δεν είχε κάνει ακόμα την εμφάνισή του.

Στο 42ο λεπτό είχε έρθει η ώρα, «επιτέλους», για να συμβεί και αυτό: εκπληκτική κεφαλιά του «Λέβα», 2-1 η Πολωνία και απευθείας πρόκριση στην τελική φάση του Euro για την ομάδα του σούπερ σταρ της Μπάγερν, που έφτασε τα 13 γκολ στην προκριματική φάση και ισοφάρισε το ρεκόρ του Βορειοϊρλανδού Ντέιβιντ Χίλι (από το 2006-2007).

Πως να είναι, άραγε, το «υπερόπλο» στα πολωνικά;

Στο αδιάφορο ματς του ομίλου, οι απογοητευμένοι Σκωτσέζοι έκλεισαν τα προκριματικά διαλύοντας εκτός έδρας με 6-0 το Γιβραλτάρ. Πρόσωπο της αναμέτρησης ο Στίβεν Φλέτσερ που έκανε χατ-τρικ (52`, 56`, 85`), όπως και στο ματς του πρώτου γύρου στη Σκωτία! Τα υπόλοιπα γκολ της αναμέτρησης σημείωσαν οι Μάρτιν, Μαλόνεϊ και Νέισμιθ.

Τα αποτελέσματα του 4ου ομίλου:

Γιβραλτάρ-Σκωτία 0-6
(25` Μάρτιν, 39` Μαλόνεϊ, 52`, 56`, 85` Φλέτσερ, 90` Νέισμιθ)

Πολωνία-Ιρλανδία 2-1
(13` Κριχόβιακ, 42` Λεβαντόφσκι-16` Ουόλτερς πεν.)

Γερμανία-Γεωργία 2-1
(50` Μίλερ πεν. 79` Κρούζε-53` Κανκάβα)