Το ότι ο Μπερμπάτοφ είναι ένας παίκτης τοπ επιπέδου δε χρειάζεται να το πούμε. Είναι δεδομένο παγκοσμίως και το αποδεικνύει και εδώ, στα ελληνικά γήπεδα, με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Μπορεί, βέβαια, σήμερα κόντρα στον Ηρακλή ο Βούλγαρος ήταν μοιραίος, καθώς έχασε το πέναλτι που θα χάριζε τη νίκη στην ομάδα του, ωστόσο δεν αναφερόμαστε στην αγωνιστική του επίδοση, αλλά στην αγωνιστική του συμπεριφορά.

Ο πρώην άσος της Γιουνάιτεντ έκανε κάποια πράγματα κατά τη διάρκεια του αγώνα που δεν ταιριάζουν στο προφίλ του και σίγουρα δε βοηθάνε την ομάδα του. Από το πρώτο λεπτό του αγώνα, τα έβαζε με τους συμπαίκτες του επειδή δεν μπορούσαν να τον τροφοδοτήσουν σωστά, αντιδρώντας είτε με απογοήτευση, είτε (τις περισσότερες φορές) με εκνευρισμό.

Μόνο στο πρώτο ημίχρονο υπήρξαν 2-3 στιγμές που ο Βούλγαρος "τα πήρε" με λάθος μεταβιβάσεις των συμπαικτών του, ενώ η πιο χαρακτηριστική φάση έγινε στις αρχές του δευτέρου μέρους, όταν τα έβαλε με τον Λέοβατς για μία ...λάθος κίνηση που έκανε! Μάλιστα, στη φάση αυτή μόνο που δεν ...αρπάχτηκε με τον Κροάτη, ο οποίος δε δέχτηκε τις φωνές του και απάντησε σηκώνοντας απηυδισμένος το χέρι του. Κι όλα αυτά, βεβαίως, δε χρειαζόταν να είσαι στο γήπεδο για να τα δεις, καθώς τα διαπίστωνες εύκολα και από την τηλεοπτική κάλυψη.

Σίγουρα αυτή η συμπεριφορά του διεθνούς άσου δε βοηθάει ούτε στην ηρεμία, ούτε στη λειτουργία της ομάδας την ώρα του αγώνα. Γιατί είναι τελείως διαφορετικό να κατευθύνεις τους συμπαίκτες του, να τους δίνεις εντολές και να τους συμβουλεύεις, από το να φωνάζεις και να διαμαρτύρεσαι για μία λάθος πάσα, επηρεάζοντας αρνητικά τους υπολοίπους. Ανεπίτρεπτη συμπεριφορά για έναν παίκτη της κλάσης του Μπερμπάτοφ, που ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη να είναι μέσα στο γήπεδο καθοδηγητής και σε καμία περίπτωση κατακριτής.