Προπονητής της ΑΕΚ είναι κι επίσημα εδώ και λίγα λεπτά ο Γκουστάβο Πογιέτ, καθώς υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με την ομάδα, παρουσία των Ντούσαν Μπάγεβιτς και Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς!

Στη συνέχεια μίλησε στους δημοσιογράφους για τις πρώτες του εντυπώσεις, αλλά και τη φιλοσοφία που θέλει να μεταδώσει στους παίκτες της ΑΕΚ:

«Μου αρέσει να έχω ευθύνες, έτσι λειτουργούμε στο ποδόσφαιρο και ταυτόχρονα είμαι κι ήρεμος», ανέφερε αρχικά.

Για το ποιες είναι οι φιλοδοξίες του κι οι πρώτες του εντυπώσεις: «Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι θετικότατες. Βέβαια, όσα περισσότερα μάθουν οι παίκτες και μπορούν να καταλάβουν το δικό μου σκεπτικό, τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα. Θέλουμε να κερδίσουμε την Κυριακή (1/11)».

Για το ποιοι είναι οι αγωνιστικοί του στόχοι μέχρι το τέλος της σεζόν: «Να αποφύγουμε τα οποιαδήποτε λάθη μέχρι το τέλος της σεζόν και να ελπίζουμε πως οι αντίπαλοι θα κάνουν κάποια λάθη, έτσι ώστε να μειώσουμε τη διαφορά».

Για την πρώτη θέση: «Δεν μου αρέσει να υπόσχομαι αλλά το μήνυμα που θέλω να δώσω στους οπαδούς της ΑΕΚ είναι ότι εμείς είμαστε εδώ για να κερδίζουμε».

Για το ποια είναι η φιλοσοφία που θέλει να μεταδώσει στους παίκτες της ΑΕΚ: «Αυτό που θέλω να κάνω είναι να προσαρμόσω και να δώσω στους παίκτες μου το πως πρέπει να παίζουμε. Δεν θέλω τον Γκουστάβο Πογιέτ ως παίκτη, αλλά ως προπονητή να τους μεταδώσω αυτά που σκέφτομαι. Τη φιλοσοφία θα τη δούμε μετά τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες, δεν θέλουμε να πιέσουμε καταστάσεις».

Για το τι ήταν αυτό που τον έπεισε να αφήσει την Premier League: «Η πιθανότητα για να κερδίζω».

Για το εάν ήταν ο λόγος που αποφάσισε να έρθει στην ΑΕΚ, δηλαδή για να κερδίζει: «Σίγουρα, γιατί η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που θέλει να κερδίζει και πρέπει να κερδίζει. Με ευχαριστεί αυτό, να έχω τη δυνατότητα να το μεταδώσω ώστε να έρχεται η νίκη κάθε φορά».