Facebook Pixel Πρωτοβουλία Άρνεσεν, δήλωση για Τούντορ!
| 2015-11-08 22:10:00

Πρωτοβουλία Άρνεσεν, δήλωση για Τούντορ!

Πρωτοβουλία Άρνεσεν, δήλωση για Τούντορ!

Τι έκανε μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανθρακικό στην Τούμπα (3-3) ο Φρανκ Άρνεσεν που φανερώνει πολλά για το τι σκέφτεται για το μέλλον του ΠΑΟΚ.

Ο αθλητικός διευθυντής του Δικεφάλου του Βορρά πήρε την πρωτοβουλία να μιλήσει στους εκπροσώπους των ΜΜΕ για την εικόνα της ομάδας, αλλά και για το αν στηρίζει το έργο του Ιγκόρ Τούντορ.

Στην αρχική του τοποθέτηση είπε:
«Δεν είναι έκπληξη να είμαι εδώ. Σαφώς το σύλλογο μετά από παιχνίδια, τον εκπροσωπούν παίκτες και προπονητής. Μετά από δύσκολες στιγμές, όταν αφήνεις δύο βαθμούς με τον τελευταίο της βαθμολογίας, ίσως πρέπει να τον εκπροσωπήσω και εγώ. Αυτό είναι όλο…

Αυτό που έχω να πω είναι ότι αυτό που σας έχω πει από το καλοκαίρι. Είμαστε σε ένα καινούργιο πρότζεκτ και είναι λογικό να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι όταν είμαστε στα πάνω μας, να παίρνουμε νίκες και όταν είμαστε στα κάτω μας να παίρνουμε μαθήματα. Δε θα μιλήσω για αγωνιστικά ζητήματα, αυτή είναι δουλειά του προπονητή.

Από τις 16 Ιουλίου που έχουμε ξεκινήσει, έχουμε πετύχει πολλά πράγματα, έχουμε πετύχει μεγάλες νίκες. Γνωρίζω πολύ καλά πόσο καλή δουλειά γίνεται στην ομάδα. Δε μπορείς σε τέτοιου είδους χτίσιμο ομάδας, να περιμένεις πάντα κατεύθυνση προς τα πάνω. Για αυτό είμαστε εδώ για να το εξηγήσουμε και στους παίκτες και στον προπονητή τη διαδικασία της ωρίμανσης».

Για το ότι μετά τον Αστέρα Τρίπολης υπάρχουν πολλές αλλαγές στην ομάδα:
«Αυτό που γίνεται είναι μια φυσιολογική διαδικασία. Να προσπαθεί ο προπονητής να έχει την καλύτερη ομάδα ανάλογα με τον αντίπαλο. Μετά από ένα 3-3 καταλαβαίνουμε ότι δεν πετυχαίνει πάντα αυτό το πλάνο. Για αυτό έχουμε μια ομάδα 20-25 καλών ποδοσφαιριστών και για αυτό το λόγο χρειάζεται και ο προπονητής να δίνει χρόνο συμμετοχής σε πολλούς παίκτες».

Για το αν χρειάζεται περισσότερη υποστήριξη ο Τούντορ:
«Μου είχε γίνει μια ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου για το αν θα είναι εδώ και το Μάρτιο. Φυσικά και θα είναι εδώ και το Μάρτιο. Στη διαδικασία που είμαστε είναι φυσιολογικά τα σκαμπανεβάσματα. Σαφώς και στηρίζουμε τον προπονητή μας, όπως έχουν κάνει με φανταστικό τρόπο και οι οπαδοί μας».

Για το ποτέ να γίνει αντιληπτό αν το χτίσιμο και η διαδικασία δεν πηγαίνει καλά:
«Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι όταν έχεις τόσα πολλά πρόσωπα, με νέο προπονητή και καινούργια φιλοσοφία η κάθε περίπτωση θέλει το χρόνο της. Θα πω το παράδειγμα του Χαρίση, που είναι η πρώτη φορά που είναι μπορεί να είναι 3 ώρες μακριά από το σπίτι του σε μια ομάδα, μακριά από την οικογένεια του και πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν υπάρχει ομάδα που βρίσκεται στο χτίσιμο και δε θα κάνει 2-3 βουτιές κατά τη διαδικασία. Το θέμα είναι πόσο δυνατός θα βγεις. Αυτό είναι και ένα μεγάλο στοίχημα για να σταθούν ο ένας δίπλα στον άλλο. Είμαστε ένας μεγάλος σύλλογος και δε μπορούμε να κάνουμε ότι δεν υπάρχουν αρνητικά αποτελέσματα. Αισιοδοξώ όμως ότι θα βγούμε από αυτή τη βουτιά».

Για το αν η διαχείριση της κρίσης είναι λανθασμένη:
«Είναι μια εβδομάδα κρίσης με τρία άσχημα αποτελέσματα, αλλά δεν ήρθε η συντέλεια. Και εγώ και ο προπονητής, δε χρησιμοποιούμε δικαιολογίες όπως οι τραυματισμοί. Αυτό και το φρεσκάρισμα φέρνει κάποιες αλλαγές που πρέπει να γίνουν».

Για το τι πρέπει να περιμένει ο κόσμος από τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου:
«Είναι πολύ κακή στιγμή να μιλήσουμε για μεταγραφικά θέματα. Αυτή τη στιγμή οι υπάρχοντες παίκτες χρειάζονται την προσοχή μας, γιατί έχουν την ποιότητα που πρέπει. Μπορεί κάποιοι να μην ήταν σε φόρμα σήμερα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει η ποιότητα για να μας βοηθήσουν».

Για το αν θα έρθουν άνθρωποι για να ενισχύσουν το τιμ, όπως ο Χαλκιάς και ο Κάκος:
«Σε μια μεγάλη ομάδα, όπως ο ΠΑΟΚ, είναι συνεχές το ψάξιμο για να στελεχώσεις όσο καλύτερα μπορείς όλα τα τμήματα. Εχουμε τα μάτια μας ανοικτά και κάνουμε τις κινήσεις για να υποστηρίξουμε την ομάδα σε όποιον τομέα το χρειάζεται».  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags