Facebook Pixel O E. Mίχος γράφει για τον ΠΑΟΚ του Άρνεσεν!
| 2015-11-11 16:16:00

O E. Mίχος γράφει για τον ΠΑΟΚ του Άρνεσεν!

O E. Mίχος γράφει για τον ΠΑΟΚ του Άρνεσεν!

Ο κίνδυνος στον ΠΑΟΚ είναι το πρότζεκτ Αρνεσεν να πεθάνει πριν ουσιαστικά γεννηθεί...

Αν κάποιος έψαχνε να βρει το ποδοσφαιρικό πρότζεκτ με τις μεγαλύτερες προσδοκίες αυτό το καλοκαίρι, σίγουρα θα κατέληγε στου ΠΑΟΚ. Κι αυτό αφού ο Ιβάν Σαββίδης έδειχνε αποφασισμένος -με τις κινήσεις του- να ακολουθήσει την ευρωπαϊκή πεπατημένη: δηλαδή προσλαμβάνοντας (με plus 1 εκατ. ετησίως) στη θέση του τεχνικού διευθυντή τον ποδοσφαιράνθρωπο Φρανκ Αρνεσεν και ουσιαστικά παραδίδοντάς του να κλειδιά του νέου ΠΑΟΚ.

Ο λαμπερός Δανός, παγκοσμίου φήμης τεχνικός διευθυντής, όντως ήρθε στη Θεσσαλονίκη και έμοιαζαν όλα να κινούνται γύρω από αυτόν. Προπονητής, μεταγραφές, πωλήσεις, αποδεσμεύσεις, ανανεώσεις, αλλά και μικρότερης σημασίας κινήσεις όπως προετοιμασία και φιλικά γίνονταν με το πάτημα ενός κουμπιού από τον «χρυσοδάκτυλο», αφού αυτός διέταζε και ο... Σαββιδης απλά εκτελούσε (πλήρωνε)! Ακόμη και η μεταγραφή του Μπερμπάτοφ είχε την τελική έγκριση Αρνεσεν, άσχετα αν όλοι γνωρίζουμε ότι ήταν ένα καπρίτσιο (εξαιρετικά ακριβό) του Ρωσοπόντιου ηγέτορα του Δικεφάλου.

Εκεί βέβαια που ο Αρνεσεν κατέδειξε τη δυναμική του ήταν στην επιλογή Τούντορ. Ενας κόουτς που δεν είχε ακουστεί κι αν δεν διέθετε το ISO του Δανού, τότε σίγουρα ο Σαββίδης θα τον είχε απορρίψει εκ των προτέρων. Το πρότζεκτ αυτό στη σύλληψη και στην εφαρμογή του χαιρετίστηκε από όλους (και τα ΜΜΕ) στη Θεσσαλονίκη με ενθουσιασμό. Κι όταν τα πρώτα αποτελέσματα έδιναν μια σπουδαία προοπτική, όλοι είχαν να λένε για το μοντέλο που -επιτέλους- βρήκε ο ΠΑΟΚ και το οποίο ουσιαστικά άφηνε στον ψιλοάσχετο ποδοσφαιρικά Σαββίδη τον ρόλο που επαξίως και αναμφισβήτητα έχει: αυτόν του χρηματοδότη (και πληρώνει αδρά, έτσι).

Η περίοδος του... μέλιτος, όμως, μάλλον τελείωσε σύντομα. Στραπάτσα στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη φαίνεται ότι απομυθοποίησαν τον Αρνεσεν και φυσικά τον Τούντορ αλλά και κάποιες από τις μεταγραφές, μάλιστα για τα καλά. Δεν ήθελε, λοιπόν, πολύ να ξυπνήσει μέσα στον Σαββίδη η τάση να πάρει και πάλι τα ηνία στα χέρια του, όχι βέβαια με τη μέθοδο «πονάει κεφάλι, κόβω κεφάλι», αλλά με τη δημιουργία εκείνων των αντίρροπων δυνάμεων μέσα στην ομάδα που θα επαναπροσδιορίσουν τις συνθήκες και θα... κόψουν τον αέρα της παντοκρατορίας Αρνεσεν.

Ο Τάσος Κάκος είναι η πρώτη υπογραφή Σαββίδη, φαρδιά πλατιά μάλιστα, στο νέο status quo στον ΠΑΟΚ. Ο Αρνεσεν ήθελε τιμ μάνατζερ από τη Γερμανία, αλλά του... ξημερώθηκε ο Κερκυραίος διαιτητής που ετοιμάζεται να αναλάβει τον τριπλό ρόλο: Κατ' αρχάς, θα είναι μάτι και αυτί του Ιβάν στα αποδυτήρια. Επίσης, ο Κάκος θα επαναφέρει τον ΠΑΟΚ στην ελληνική πραγματικότητα αφού θα καταδείξει σε παίκτες και προπονητές τις ιδιαιτερότητες που δεν κατάλαβαν ότι έχει ετούτος ο τόπος και ειδικά η Θεσσαλονίκη. Και, τρίτον, θα ασχοληθεί και λίγο με το κομμάτι της διαιτησίας. Κακά τα ψέματα, δεν είναι μικρό πράγμα να βλέπουν οι τωρινοί διαιτητές στον πάγκο του ΠΑΟΚ και στα αποδυτήρια πριν από τον αγώνα τον μέχρι πρότινος μέντορά τους. Γιατί κατά γενική ομολογία ο φαλακρός ρέφερι αποτέλεσε πρότυπο όλης αυτής της γενιάς που σφυρίζει τώρα στη Super League...

ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ: ο Σαββίδης ξαναπαίρνει τα ηνία. Κι αν αυτό φαίνεται με την πρόσληψη Κάκου, πιστοποιείται με την απόρριψη Χαλκιά για βοηθού του Αρνεσεν, αλλά εμμέσως και με την ξαφνική μετάλλαξη του 3-4-3 του Τούντορ σε 4-4-2 ή 4-2-3-1. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο θιασώτης του διαχρονικού συστήματος της Γιουβέντους αφουγκράστηκε τη δυσαρέσκεια του Ιβάν του τρομερού και είπε να βάλει και τέταρτο πίσω στην άμυνα, μπας και... ισορροπήσει (έρθουν τα αποτελέσματα). Αλλά η βάρκα άρχισε να γέρνει για τα καλά κι αν τα βαρίδια Κάκου δεν τη φέρουν στα ίσα, Τούντορ κατ' αρχάς και Αρνεσεν στην πορεία κινδυνεύουν να αποτελέσουν ένα πρότζεκτ που πέθανε πριν ουσιαστικά γεννηθεί! Γιατί εδώ είναι Ελλάδα και ο Σαββίδης αγύριστο ποντιακό κεφάλι...

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags