Facebook Pixel Πολλοί έχουν ανάγκη... μαθημάτων περί ΠΑΟΚ
| 2015-12-24 00:18:00

Πολλοί έχουν ανάγκη... μαθημάτων περί ΠΑΟΚ

Πολλοί έχουν ανάγκη... μαθημάτων περί ΠΑΟΚ

Η αλήθεια είναι ότι, χρονιάρες μέρες, οι περισσότεροι στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ (και δεν μιλάω για τους υπαλλήλους) πήγαν για... παραθέριση. Εκτός από τους ποδοσφαιριστές, ένιωσαν κι αυτοί την ανάγκη να ξεκουραστούν. Ας είναι... Γράφει ο Στέλιος Γρηγοριάδης

Κάποια στιγμή θα μαζευτούν πάλι και τότε πρέπει να αρχίσει να ρολάρει όλο το σύστημα διαφορετικά, μην τυχόν αρχίσει και η ομάδα να παίρνει τα πάνω της.

Δεν μου το βγάζετε από το μυαλό ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ υστερούν σε ψυχολογική υποστήριξη. Δεν έχουν δηλαδή κοντά τους ανθρώπους που θα τους διαχειριστούν ψυχολογικά, που θα ασχοληθούν για να βρουν το κουμπί του καθενός, που θα τρέξουν να λύσουν τα προβλήματά τους και που (το κυριότερο) θα τους δίνουν να καταλαβαίνουν κάθε μέρα ποιας ομάδας τη φανέλα φορούν.

Δεν υπάρχουν οι άνθρωποι που θα τους εξηγήσουν ότι όταν παίζεις στον ΠΑΟΚ απαγορεύεται να αισθάνεσαι λίγος και μικρός. Απαγορεύεται να είσαι κακομοίρης. Πρέπει να μπαίνεις στο γήπεδο αγέρωχος, με αυτοπεποίθηση και με αίσθηση ανωτερότητας απέναντι στον αντίπαλο. Να μην τον σνομπάρεις, να τον σέβεσαι, να τον υπολογίζεις, αλλά να τον κοιτάς στα μάτια με ψηλά το κεφάλι σα να του λες “θα σε τσακίσω”.

Λέμε ότι από την ομάδα λείπουν παίκτες με έντονη προσωπικότητα, που να είναι ηγετικές φυσιογνωμίες. Σωστό είναι αυτό εν μέρει, γιατί όταν έχεις Γκαρσία δεν χρειάζεται κανένα ψυχολογικό μασάζ για να γυαλίζει το μάτι του. Από την άλλη, όμως, επειδή όλοι οι παίκτες δεν έχουν τον ίδιο χαρακτήρα, ούτε τα ίδια βιώματα, απαραίτητο είναι τα στελέχη που τους περιτριγυρίζουν να μπορούν να τους εμπνέουν και όχι να περισσότερο φοβισμένοι ή ανασφαλείς.

Καταλήγω, λοιπόν, στο συμπέρασμα, μπροστά στην εικόνα ενός ΠΑΟΚ που με καθυστερήσεις προσπαθεί μέσα στην Τούμπα να διατηρήσει το 1-0 επί του Πλατανιά, ότι ούτε ο Αρνεσεν νιώθει τι θα πει ΠΑΟΚ, ούτε φυσικά ο Τούντορ. Καταλαβαίνω ότι ο γκαιλές τους είναι να έρχονται τα θετικά αποτελέσματα, διότι ξέρουν ότι τελικά από αυτά θα κριθούν, ωστόσο είναι ανήμποροι να εμπνεύσουν τους παίκτες, γιατί τους είναι αδύνατο να ξεφύγουν από την ιδιότητα του επαγγελματία και να νιώσουν ένα δράμι συναίσθημα γι' αυτή την ομάδα.

Ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο πιστεύω ότι μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο ο Νίκος ο Βεζυρτζής και ο Γιώργος ο Κούδας. Οι ξενόφερτοι γύρω από την ομάδα και αρκετοί μέσα στην ομάδα έχουν ανάγκη εντατικών μαθημάτων περί ΠΑΟΚ. Και εδώ μιλάμε για δυο πολύ καλούς δασκάλους...

Πηγή: Metrosport

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags