Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Προ ημερών ο Ρόμπερτ Μακ βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων με φόντο την ανανέωση του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ.

Ο Σλοβάκος άσος βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα από την αρχή της σεζόν, γεγονός που πιστοποιούν οι αριθμοί του τόσο με τον ΠΑΟΚ όσο και με την Εθνική ομάδα.

Μάλιστα, ο Ιβάν Σαββίδης είχε σταθεί δημόσια στην απόδοσή του, σημειώνοντας -μεταξύ άλλων- πως επιθυμία του είναι να μείνει ο Μακ για πολλά χρόνια στον Δικέφαλο.

Το θέμα ανανέωσης του συμβολαίου του όμως για την ώρα έχει "παγώσει" με τον Φρανκ Άρνεσεν να ακολουθεί την δική του τακτική καθώς θεωρεί πως δεν είναι κατάλληλο το timing αφού ο "καυτός" -για την ώρα- Μακ θα αξιώσει σημαντικές αποδοχές.

Ο αθλητικός διευθυντής των "ασπρόμαυρων" ζυγίζει τα δεδομένα και "ροκανίζει" το χρόνο μιας και το συμβόλαιο του Μακ εκπνέει το καλοκαίρι του 2017.

Στρατηγική που εμπεριέχει όμως ρίσκο καθώς ο 24χρονος σε λίγους μήνες θα βρεθεί με την Εθνική του ομάδα στα γήπεδα της Γαλλίας για το Euro. Εκτός απροόπτου θα πάρει παιχνίδια στα πόδια του, την ώρα που το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ θα μπαίνει στον τελευταίο χρόνο της συμφωνίας του, γεγονός που δίνει μετά στον Μακ τα ηνία του "παιχνιδιού".

Η περίπτωση του Κάτσε μοιάζει να έχει πολλά κοινά σημεία με αυτήν του Μακ. Και το συμβόλαιο του 22χρονου χαφ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2017, με τον Κάτσε να ταξιδεύει και εκείνος με την Εθνική του ομάδα στα γήπεδα της Γαλλίας.

Ο ΠΑΟΚ έχει βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του παίκτη, αναγνωρίζοντας το γεγονός πως πρόκειται για τους... οικονομικά αδικημένους ποδοσφαιριστές του ρόστερ, χωρίς ωστόσο να έχουν προτείνει ικανοποιητική λύση για το θέμα δεδομένου πως στις τάξεις του Δικεφάλου έχουν ρίξει το βάρος σε άλλα συμβόλαια.

Την ίδια ώρα οι σειρήνες από την Ιταλία καλά κρατούν και το καλοκαίρι φαντάζει ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Κάτσε.

Πηγη: paok24.com