Τις τελευταίες ημέρες προέκυψε θέμα σχετικά με την παραμονή του Σωτήρη Νίνη στον Παναθηναϊκό. Στην ποδοσφαιρική ομάδα του συλλόγου γίνονται περίεργα πράγματα. Μετά από ένα μεγάλο διάστημα που ο Παναθηναϊκός με τον Αναστασίου ταλαιπωρήθηκε παίζοντας ρόμβο με άτεχνα μπακ και με πολλούς αγύμναστους, χωρίς ποιότητα ποδοσφαιριστές, ήρθε ένας Ιταλός για να αλλάξει την κατάσταση.

Ο Νιόπλιας της Ιταλίας

Ο Αντρέα Στραματσόνι στην Ιταλία έχει την φήμη ενός ανθρώπου που λατρεύει το ποδόσφαιρο, ασχολείται όλη την ημέρα με αυτό και έχει δίψα για να γίνει ένας επιτυχημένος προπονητής. Θα μπορούσε κανείς να πει πως ο Στραματσιόνι είναι κάτι σαν τον Νιόπλια της Ιταλίας. Δηλαδή, ένας άνθρωπός που βλέπει όλη μέρα μπάλα, που πέτυχε σαν προπονητής σε ομάδες νέων, κλήθηκε γρήγορα και απότομα να ανέβει επίπεδο και δεν ανταποκρίθηκε.

Για τον Παναθηναϊκό με το μικρό μπάτζετ, θα μπορούσε να πει κανείς, πως ένας άνθρωπός που πέρασε από την Ιντερ και την Ουντινέζε αποτελεί αυτήν την στιγμή πολυτέλεια. Μπορεί και να ισχύει, καθώς ο Στραματσόνι έχει παραστάσεις, συμπάθειες σε υψηλό επίπεδο, καθώς ο κόσμος στην Ιταλία εκτιμά το πάθος του για το ποδόσφαιρο και αυτό μπορεί να αποδειχθεί ωφέλιμο στην προσπάθεια ενίσχυσης του ρόστερ.

Όμως στο πίσω μέρος του μυαλού τους, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού θα πρέπει να γνωρίζουν πως, δεν έχουν πάρει τον Μουρίνιο, αλλά έναν άνθρωπό που σε πρώτη ομάδα δεν έχει καταγράψει την παραμικρή αξιοπρεπή χρονιά. Δύο σεζόν έχει δουλέψει σε Ίντερ και Ουντινέζε και μαζί του κατέγραψαν την χειρότερη πορεία στην σύγχρονη ιστορία τους!

Ο Αντρέα Στραματσιόνι, λοιπόν, που έβγαλε 9η την Ίντερ και δήλωσε στην αποστολή σε μία χρονιά 52 παίκτες, που πέρυσι παραλίγο να ρίξει κατηγορία την Ουντινέζε, ήρθε στο "Απηλίον" είδε τους παίκτες του Παναθηναϊκού και αποφάσισε πως αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι να αποχωρήσει ο μοναδικός της χαφ που ξέρει να κάνει κοντρόλ και πάσα!

Στα όρια του κωμικού!

Είναι στα όρια του κωμικού να αναλαμβάνεις μία ομάδα που δεν έχει ποιότητα και αυτό που χρειάζεται από εσένα, είναι να δημιουργήσει μέσα από τις τακτικές του επιλογές, αλλά και από δική σου βοήθεια στις μεταγραφικές κινήσεις, τις συνθήκες για να παίξει πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο και εσύ το πρώτο που κάνεις είναι να ακυρώνεις τον μοναδικό που ξέρει τα βασικά του αθλήματος και να ζητάς να φύγει δανεικός.

Ο Αντρέα Στραματσόνι, είδε το νέο του ρόστερ που απαρτίζεται απο επιτελικό χαφ τον Ατζαγκούν, που δεν μπορεί να δώσει σωστά την μπάλα ούτε στο μισό μέτρο, τον Αμπέντ που φοβάσαι πως θα σκιστεί το σορτσάκι του την ώρα που παίζει, τον Λούντ που ακόμα δεν έχει κάνει θετική ενέργεια και εισηγήθηκε πως δεν του κάνει ο Νίνης!

Έγινε προσπάθεια να τον μεταπείσουν

Πληροφορήθηκα πως έγινε προσπάθεια να του αλλάξουν γνώμη. Είναι γελοίο αυτή την στιγμή να φύγει από το ρόστερ ο μοναδικός χαφ που ξέρει μπάλα. Εκτός από μία αστεία απόφαση όμως, είναι και άδικη, για όσους γνωρίζουν τι έχει περάσει ο αθλητής και πόσο μεγάλη προσπάθεια έχει κάνει.

Ο Νίνης επέστρεψε πριν από περίπου 13 μήνες στον Παναθηναϊκό, σαν ελεύθερος. Πήρε την δύσκολη απόφαση να λύσει ένα σίγουρο συμβόλαιο με την Πάρμα, που θα του έδινε την ασφάλεια ότι έστω σαν δανεικός θα έβρισκε ομάδα, για να κάνει ατομικό πρόγραμμα και να βελτιώσει τις αδυναμίες του, που έχουν να κάνουν με την έκρηξη του και με την ταχύτητα του. Η επιστροφή του Νίνη, λογικά είναι και η μοναδική επιτυχημένη επιλογή του Φύσσα στον διοικητικό ρόλο που έχει αναλάβει.

Ο Νίνης είχε δουλέψει πολύ, ήταν φανερά βελτιωμένος, στους τομείς που αντιμετωπίζει προβλήματα και του έχουν πάει πίσω την καριέρα και αυτό στο τέλος της σεζόν βγήκε στο γήπεδο. Ηταν ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ, έκανε θαυμάσιες εμφανίσεις που οδήγησαν τον Σέρτζιο Μαρκαριάν να τον ξανακαλέσει στην Εθνική.

Ο Ουρουγουανός, προπονητής ήταν σκασμένος στο τέλος του παιχνιδιού με τα Φερόε για την λανθασμένη του απόφαση να ξεκινήσει στο παιχνίδι τον Χριστοδουλόπουλο αντί του Νίνη, ο οποίος μπήκε στην επανάληψη και ήταν ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της Εθνικής που πάλεψε. Προσέξτε, με λίγους μήνες καλής δουλειάς ο Νίνης γύρισε στην Εθνική και ήταν ο καλύτερος της παίκτης. Αν κοιτάξουμε στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, πλην του Μπεργκ, κανείς δεν έχει αυτήν την δυνατότητα.

Ο Νίνης, των πλέι οφ

Είναι πολύ άδικο αυτό που συμβαίνει και κάποιος πρέπει να το εξηγήσει στον νέο κόουτς. Στον φετινό κατήφορο του Παναθηναϊκού, ο Νίνης, ήταν δραστήριος και ξεχώρισε σε αρκετά από τα παιχνίδια που η ομάδα του Αναστασίου σερνόταν. Στο πρώτο ημίχρονο στην Λεωφόρο με την Μπριζ, στο Βέλγιο, στο 0-0 με την ΑΕΚ τα μοναδικά ποδοσφαιρικά πράγματα που έκαναν οι πράσινοι, έβγαιναν από τα δικά του πόδια.

Ο Νίνης είναι δημιουργός και χρειάζεται η ομάδα του να έχει αυτοματισμούς και να γίνονται κινήσεις στον χώρο, ώστε να αξιοποιήσει την τεχνική του κατάρτιση και την ικανότητα του να πασάρει με την σωστή δύναμη στον κατάλληλο χρόνο. Δεν είναι τυχαίο που ξεχώρισε στα πλέι οφ, στο μοναδικό δηλαδή χρονικό διάστημα που δούλεψε καλά ο Παναθηναϊκός από την ημέρα που επέστρεψε ο παίκτης.

Ο κόσμος έχει ταλαιπωρηθεί

Απλά είναι όλα αυτά, πρέπει κάποιος να τα εξηγήσει στον Στραματσόνι. Δεν έχει παίκτες με ποιότητα ο Παναθηναϊκός, δεν γίνεται να ζητά να φύγει KAI ο Νίνης, εδώ είναι και θέμα κοινής λογικής! Για να δεις παιχνίδι του Παναθηναϊκού χρειάζεσαι παυσίπονο, τελειώνει ο αγώνας και αν έχεις καταφέρει να μείνεις ξύπνιος επρόκειτο για θαύμα! Έχει ταλαιπωρηθεί υπερβολικά ο οπαδός του Παναθηναϊκού από αφελείς εγωιστικές επιλογές ανθρώπων που πληρώνονται για να τον βοηθούν και τελικά κάνουν κακό και στον σύλλογο και σε αυτόν που τους έχει προσλάβει για να τον βοηθήσουν.

Τον Στραματσιόνι στην Ιταλία δεν τον εκτιμούν σαν προπονητή, σέβονται όμως το πάθος του για το άθλημα και έχει συμπάθειες. Ας εκμεταλλευτούν τους ανθρώπους που θέλουν να τον βοηθήσουν, να πάρουν, επιτέλους, έναν κανονικό δεξί μπακ. Να βρουν ομάδα, να πληρώσει για να παίξει μπάλα ο συμπαθής εργατικός, αλλά εντελώς άτεχνος και απρόβλεπτος Καρέλης και να φέρουν σαν δεύτερο επιθετικό ποδοσφαιριστή που να ξέρει τα βασικά του αθλήματος. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα του Παναθηναϊκού. Πως από τους μεσοεπιθετικούς ποδοσφαιριστές, πλην του Μπεργκ και του Νίνη (τον Πέτριτς δεν τον βάζω γιατί δεν μπορεί να βοηθήσει σε διάρκεια), κανείς άλλος δεν μπορεί, να κάνει σωστό κοντρόλ και πάσα!

Πηγή: contra.gr