Facebook Pixel Το πρότζεκτ Αρνεσεν στον ΠΑΟΚ έλαβε τέλος
| 2016-01-01 15:20:00

Το πρότζεκτ Αρνεσεν στον ΠΑΟΚ έλαβε τέλος

Το πρότζεκτ Αρνεσεν στον ΠΑΟΚ έλαβε τέλος

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Κώστα Καίσαρη.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ στην Ελλάδα είναι συνώνυμο του νταραβεριτζή. Αυτό είναι Νόμος και ισχύει για απαξάπαντες. Χωρίς εξαιρέσεις. Είτε αυτοαποκαλούνται δεξιοί, είτε σοσιαλιστές, είτε αριστεροί. Επειδή είμαι ευγενής, δεν θα χρησιμοποιήσω την παροιμία της Βενεζουέλας που λέει «όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουνε».

Θα πω ότι πρόκειται για την ίδια φάρα. Διαβάζεις λοιπόν στα ψιλά μια είδηση ρουτίνας: Οτι ο Ψηφίδης, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Αρη, κατέβηκε στην Αθήνα και πήγε και χτύπησε τη μεγάλη πόρτα: Του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Τζούλιου Συναδινού. Με το ρεπορτάζ να είναι πλήρες και κατατοπιστικό. Οτι ο Ψηφίδης, δηλαδή, «έθεσε την κατάσταση που επικρατεί, με προτεραιότητα το οικονομικό και τα χρέη. Κι ειδικότερα, το φλέγον θέμα της ΔΕΗ, που εξαιτίας της σημαντικής οφειλής υπάρχει κίνδυνος διακοπής. Σε απλά ελληνικά, δηλαδή, να το κόψουνε.

Οχι με ψαλίδι, αλλά να σταματήσουνε την παροχή. Τα νέα όμως ήταν ευχάριστα. Πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «ο Ψηφίδης μπορεί να μην εξασφάλισε μόνιμη λύση, αλλά εξασφάλισε τουλάχιστον να μην πέσει ο διακόπτης άμεσα». Δηλαδή, η μόνιμη λύση ποια θα ήτανε; Να αναλάβει η ΓΓΑ να πληρώνει το φως, το νερό και το τηλέφωνο στο «Κλ.Βικελίδης»; Μιλάμε για ξύλο με φύλλο μπακαλιάρο. Τι τον νοιάζει, όμως, τον γγΑ -και δήθεν Αριστερό μάλιστα- αν ο Αρης κι ο καθε Αρης χρωστάει; Τι είναι το υφ. Αθλητισμού; Φιλόπτωχο ταμείο, να φροντίζει τους αναξιοπαθούντες; Αν χρωστάνε στον Αρη, να κόψουνε τον λαιμό τους να πληρώσουνε.

Οπως όλοι οι Ελληνες, είτε πρόκειται για εταιρείες είτε για ιδιώτες. Κάποιος που έχει ένα μαγαζί και χρωστάει στη ΔΕΗ, μπορεί να πάει στην πάντα κομψή και περιποιημένη Θεοδώρα Τζάκρη (φωτό), στο υπουργείο Βιομηχανίας, να καθαρίσει για πάρτη του; Ενας απλός πολίτης τι μπορεί να κάνει; Να βάλει θηλιά στον λαιμό του και να κρεμαστεί. Αν πρόκειται για ομάδα όμως, και μάλιστα στο μέγεθος του Αρεως, καθαρίζει ο Τζούλιος. Υπάρχει ωστόσο ένα πρακτικό ζήτημα. Με ποια ιδιότητα και με ποιον τρόπο ο Τζούλιος Συναδινός καθάρισε, για να μην κόψουνε το ρεύμα στο «Κλ.Βικελίδης»;

Αυτή είναι η δουλειά του; Του νταραβεριτζή; Γι' αυτό ήρθαν για δεύτερη φορά οι αριστεροί; Για να σηκώνουν τηλέφωνα και να κάνουν ρουσφέτια; Προφανώς. Ταυτόχρονα το παραμύθι να πηγαίνει σύννεφο. Ο Κοντονής να σκίζει τα ρούχα του στη Βουλή, ότι ομάδες και ιδιώτες χρωστάνε εκατομμύρια ευρώ σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ, επειδή οι προηγούμενοι κάνανε τα στραβά μάτια. Και την ίδια ώρα, ο Τζούλιος καθάριζε να γίνουνε τα χρέη του Αρη στη ΔΕΗ «Κωτσόβολος». Σχετικά με τον ΠΑΟΚ τα λέγαμε και χθες, αλλά ο Αρνεσεν κάνει τον Γερμανό υπήκοο: «Υπάρχει πλάνο, χρειάζεται υπομονή».

Κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, ότι το παραμύθι αυτό έχει τελειώσει. Η καραμέλα που πιπίλαγαν πρώτοι και καλύτεροι οι δημοσιογράφοι. Υστερα από έξι μήνες όμως έλιωσε. Κι αυτός που έδωσε τέλος σ' αυτό το καλαμπούρι, της δήθεν υπομονής, ήταν ο Σαββίδης. Οταν πήρε χαμπάρι ότι τα λεφτά που έδωσε του Δανού το καλοκαίρι πήγανε στον βρόντο. Εφερε λοιπόν τον Λούμπος Μίχελ και του έβαλε καπέλο τον Βεζυρτζή που κάνει οντισιόν για τιμ μάνατζερ. Δεν έκατσε του Χαλκιά, του Κάκου το χάλασε ο κόσμος, ακούστηκε ο Αλεξίου, επειδή είναι κολλητός του Βεζυρτζή, ενώ δεν προχώρησε του Παύλου Δερμιτζάκη.

Παίζει κι ο Κούτσης, αλλά με πλέον πιθανό τον Παντελή Κωνσταντινίδη, που είναι και η καλύτερη περίπτωση. Είναι παραπάνω από προφανές: Τον Δανό ο Ιβάν τον έχει καταργήσει. Δεν τον διώχνει επειδή έχει ακριβό συμβόλαιο, για να μην πάθει τα ίδια με τον Δώνη, αλλά τον έχει κάνει στην άκρη. Κουμάντο πλέον στην ομάδα κάνει ο Βεζυρτζής. Το πρότζεκτ Αρνεσεν έλαβε τέλος. Το μόνο που θα κάνει από εδώ και πέρα ο Φρανκ είναι να παίρνει κάθε μήνα τον μισθό του. Οσο για τον ΠΑΟΚ, για μια ακόμα φορά στο φτου κι απ' την αρχή. Αυτά.

Κάποιος που έχει ένα μαγαζί και χρωστάει στη ΔΕΗ μπορεί να πάει στην κομψή και πάντα περιποιημένη Θεοδώρα Τζάκρη, να καθαρίσει για πάρτη του;
Τηρουμένων των αναλογιών, το «θαύμα» του Πανούση πήγε πολύ καλά

ΕΙΝΑΙ γνωστό ότι το κάθε θαύμα κρατάει τρεις μέρες. Το μικρό. Το μεγάλο, τέσσερις. Τηρουμένων λοιπόν των αναλογιών, το «θαύμα» του Γιάννη Πανούση πήγε πολύ καλά. Πάνω από έναν μήνα. Σχεδόν δύο. Οτι κινδυνεύει η ζωή του. Οτι ο Τσίπρας ήταν ενήμερος. Οτι δεν μπορεί να γυρίσει στο πανεπιστήμιο, επειδή θα τον σκοτώσουνε. Κι ότι, τέλος πάντων, «κυβέρνηση και Πυρήνες μαζί τα γράφουνε».

Οτι δηλαδή οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το πρόσωπό του συμπίπτουν με τις προκηρύξεις των Πυρήνων της Φωτιάς. Δεν είχε αφήσει κανάλι, ραδιοφωνικό σταθμό κι εφημερίδα. Κατά προτίμηση τις κυριακάτικες, που έχουνε και μεγαλη κυκλοφορία. Ο Αντώνης Ρέμος τόσο πολλές συνεντεύξεις δεν έχει δώσει. Που έχει και ανάγκη από κόσμο, μέρες που είναι, να γεμίσει το μαγαζί. Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Μια τρύπα στο νερό. Βγήκε το επίσημο πόρισμα κι έβαλε την υπόθεση Πανούση στο αρχείο: «Ουδέποτε πολιτικά πρόσωπα τον απείλησαν μέσω εγκλείστων».

Οπως δηλαδή υποστήριζε ο ίδιος, ότι κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ είχαν νταραβέρια με τους Πυρήνες, που θέλουνε να τον φάνε. Παραμύθι-φούρναρης. Σαν τις χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Ντόρος να γίνεται. Μπαμ και μπουμ οι κουμπουριές, αλλά τα πυρά άσφαιρα. Τζούφια. Αυτή είναι η πολιτική και οι πολιτικοί. Η χώρα έχει χρεοκοπήσει κι έχει διαλυθεί, κι αυτοί το έχουνε ρίξει στην τρελή. Ο Φίλης να παριστάνει τον ιστορικό κι ο Πανούσης τον Ιούλιο Βερν.

Οι ευσεβείς Χριστιανοί δεν πάνε κόντρα στους νόμους του Θεού

ΠΟΙΑ είναι η διαφορά μεταξύ της Ολγας Κεφαλογιάννη και της Αννας Καραμανλή; Μπορεί να ανήκουν στο ίδιο κόμμα, να έχουν τις ίδιες πολιτικές αρχές, αλλά το χάσμα που τις χωρίζει είναι αβυσσαλέο. Η Αννούλα είναι κορίτσι της εκκλησίας και του Θεού. Η Ολγα, αντίθετα, είναι αλέγκρα. Πηγαίνει στα κέντρα κι ανεβαίνει στην πίστα και τραγουδάει. Κάνει φωτογραφίσεις ξυπόλυτη. Φοράει μίνι, διχτυωτές κάλτσες, παίζει κομπολόι μέσα στη Βουλή.

Σήμα κατατεθέν της, το ντεκολτέ. Σαν ελεύθερο και μοντέρνο κορίτσι λοιπόν (σχετικά με το πνεύμα δηλαδή, αφού είναι έγγαμη), ψήφισε υπέρ του συμφώνου συμβίωσης. Η Αννούλα η Καραμανλή (φωτό) αντίθετα, που δεν υστερεί σε τίποτα σε ό,τι έχει να κάνει με την εντυπωσιακή γκαρνταρόμπα αλλα και την εμφάνιση, σε θέματα αρχών είναι αμετακίνητη. Κάθε Κυριακή πρωί πάει στην εκκλησία και ανά τακτά διαστήματα εξομολογείται, προκειμένου να λάβει τη θεία κοινωνία. Πώς θα μπορούσε μια τόσο ευσεβής χριστιανή να πάει κόντρα στους νόμους του Θεού; Οι καλύτεροι όλων ήταν βέβαια αυτοί που την κοπανήσανε. Αυτοί που την κάνανε «λος πουλος» κι ήταν απόντες από την ψηφοφορία.

Για να τα έχουνε καλά και με την εκκλησία και με τους Ντιγκιντάγκες: Ο Αντώνης Σαμαράς, ο Καραμανλής ο Αμίλητος, ο μέγας Ελληνας Πάνος Καμμένος, η Φώφη Γεννηματά και ο μέγας εθνικόφρων Αδωνις Γεωργιάδης. Δυο πρώην πρωθυπουργοί και δυο αρχηγοί κομμάτων (που λέει ο λόγος) να μην έχουν το θάρρος και το πολιτικό ανάστημα να πάρουν θέση και για ένα σύμφωνο συμβίωσης. Να πουν ή ναι ή όχι. Και να επιλέξουν την οδό της κοπάνας. Κατ' αυτήν την έννοια η Αννούλα η Καραμανλή, που ψήφισε «όχι» και το έπαιξε πολιτική Παρθενόπη, είναι χίλιες φορές προτιμότερη. Το κοινό το δικό μου, σου λέει, είναι συντηρητικό και κατά συνέπεια θα πάω με το «όχι». Η Ολγα, που θεωρεί ότι απευθύνεται σε νεανικό κοινό, πήγε με το «ναι». Και οι δυο είχαν το θάρρος της γνώμης τους.

Ερώτηση: Αν ισχύει το ράδιο αρβύλα, ότι κλείνει ο Αλφα, τι θα απογίνει η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου;

Ο Αγιος Βασίλης έφερε στον ΠΑΟΚ την πρώτη μεταγραφή έτοιμου ποδοσφαιριστή που θα κάνει τη διαφορά. Τον Γιώργο Γκαλίτσιο. -Οbserver-

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags