Όταν έχεις φόντα για καριέρα σε έναν καλό ευρωπαϊκό σύλλογο, αλλά εσύ επιλέγεις μόνο τα φράγκα, τότε η λύση στον γρίφο - Σκόκο είναι απλή.

Ο Σκόκο δεν είναι από τους σκληρούς δουλευταράδες στην προπόνηση και στο γήπεδο. Μπορεί να βγάζει μάτια σε κάποια παιχνίδια, αλλά σε άλλα χάνεται. Δεν έχει διάρκεια στην απόδοσή του, δηλαδή.

Κι αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που στην ΑΕΚ δεν έδωσε αυτά που μπορούσε να δώσει. Οι δυνατότητές του είναι τεράστιες, αρκεί να μοχθήσει στον αγωνιστικό χώρο και στην προπόνηση.

Η ιδιοσυγκρασία του Σκόκο αποκαλύπτεται περισσότερο από ποτέ με την επιλογή του Ντουμπάι. Τα πετροδόλαρα τον συγκίνησαν, όχι ένα πιο απαιτητικό πρωτάθλημα, έτσι ώστε να δείξει την αδιαμφισβήτητη ποδοσφαιρική του αξία. Αν ήταν 35 ετών θα τον καταλαβαίναμε. Από τώρα, όμως, να βγαίνει εκτός ευρωπαϊκού χάρτη;

Δεν τον κατηγορούμε. Επαγγελματίας είναι και παίρνει τις αποφάσεις που τον συμφέρουν. Εμείς λέμε ότι σαν παίκτης είναι για περισσότερα πράγματα κι από το ελληνικό πρωτάθλημα κι από το πρωτάθλημα… Ντουμπάι. Σημασία, όμως, έχει να το θέλει κι αυτός και να νιώθει έτοιμος για να κάνει περισσότερες θυσίες.