Με τον Παναθηναϊκό ασχολούμαι στην Realnews του Σαββατοκύριακου και περισσότερο με τον Μπεργκ, ο οποίος παρουσιάζει ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο με την βοήθεια του Λέτο. Έχω γράψει σχετικά:

Άλλη ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός με έναν υγιή και φορμαρισμένο Μπεργκ, όμως κι άλλος παίκτης είναι ο Σουηδός όταν έχει δίπλα του στήριγμα έναν ποδοσφαιριστή επιπέδου.

Στα δύο τελευταία ματς με Ολυμπιακό και Ηρακλή ο Αντρέα Στραματσιόνι συνειδητοποίησε ότι η ομάδα του είναι καλύτερη με δύο κυνηγούς και πλέον το τριφύλλι θα παίζει με δίδυμο Μπεργκ-Λέτο. Όπως έπαιζε πιο παλιά με Μπεργκ-Καρέλη.

Με πολλά προβλήματα από την αρχή της σεζόν ο Μπεργκ κατάφερε να φτάσει ξανά σε διψήφιο νούμερο τερμάτων (10 γκολ).

Στα δύο τελευταία παιχνίδια σκόραρε τρεις φορές και είχε περίπου 10 τελικές προσπάθειες.

Δείγμα ότι βρίσκεται σε πολύ καλό τάιμινγκ.

Φαίνεται ορεξάτος, τρέχει περισσότερο, κυνηγά τις φάσεις, γυρίζει να συμμετέχει στο αμυντικό κομμάτι.

Είναι ένας δυνατός επιθετικός και ο βασικός λόγος της μεγάλης βελτίωσής του είναι ο Λέτο.

Οι δυο τους δείχνουν να «κουμπώνουν» ιδανικά και ο ένας συμπληρώνει τον άλλον.

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάζεται πολύ πιο επιθετικός, παραγωγικός και απειλητικός.

Ο δε Αργεντίνος έχει αιφνιδιάσει τους πάντες με τις εμφανίσεις του, διότι είχε να παίξει ποδόσφαιρο κοντά στους πέντε μήνες και πέρασε πάρα πολλά με τους τραυματισμούς στο πόδι και το κεφάλι του.

Οι περισσότεροι τον είχαν τελειωμένο κι όμως ο Λέτο αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο.

Ναι μεν είναι βαρύς και έχει χάσει την μεγάλη ταχύτητά του, αλλά αυτό διορθώνεται μέσα από τον ρυθμό των αγώνων και την καθημερινή προπόνηση.

Έχει παίξει σε τρία ματς και με τον Ηρακλή έβγαλε ολόκληρο το 90λεπτο.

Προσαρμόστηκε αμέσως και σε αυτόν τον βοήθησαν όλοι στην ομάδα και περισσότερο ο κόσμος.

Του αρέσει να παίζει δίπλα στον Μπεργκ και η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι τη νέα σεζόν θα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση και μαζί με τον Σουηδό θα κάνουν τη διαφορά.

Έπειτα μην ξεχνάμε ότι το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος είναι τέτοιο που προσφέρεται σε παίκτες με μεγάλη αποχή να ξαναβρούν τον εαυτό τους.

Ο Λέτο είναι ακόμα 30 χρόνων, διψά για ποδόσφαιρο, έχει δεθεί με τον Παναθηναϊκό και μπορεί να προσφέρει πολλά ακόμα.

Όσο και να ακούγεται υπερβολικό είναι ένα από τα πιο σημαντικά κίνητρα για τον Μπεργκ να παραμείνει στην ομάδα και πάνω τους να χτιστεί ο νέος Παναθηναϊκός.

Κι ο Σουηδός είναι στα 30 του χρόνια, στέλεχος της εθνικής ομάδας της χώρας του και έχει ακόμα δρόμο…

Από εκεί και πέρα προσωπικά μου αρέσει ο Μολέδο και εκτιμώ ότι από το πουθενά οι «πράσινοι» βρήκαν έναν εξαιρετικό κεντρικό αμυντικό.

Ο Βραζιλιάνος έχει προσωπικότητα, είναι ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι, παίρνει καλές τοποθετήσεις, είναι γρήγορος, δυνατός, πεισματάρης και έχει αντίληψη των φάσεων.

Είναι και μια καλή λύση να προωθείται στα στημένα και να σκοράρει.

Αυτός θα ηγηθεί της άμυνας την επόμενη χρονιά και το στοίχημα για τον Παναθηναϊκό είναι να βρει έναν ανάλογο αμυντικό για να ισχυροποιηθεί στα μετόπισθεν.

Ο Κουτρουμπής είναι καλύτερος στα χαφ, ο Ταυλαρίδης έχει τελειώσει, ο Τελάντερ θέλει δουλειά για βασικός και ο Σάντσεθ από τη μία έχει παίξει ελάχιστα κι από την άλλη είναι καλός περισσότερο να βγάζει τη μπάλα από την περιοχή.

Στο 4-4-2 δικαιούται να πάρει ευκαιρίες ο Λουντ σαν αριστερός εσωτερικός μέσος. Ο Φινλανδός έχει καλά στοιχεία και μόνο μέσα από τα παιχνίδια μπορεί να τα αξιοποιήσει και να δείξει αν του αξίζει να πάρει ρόλο στην ομάδα.

Πηγή: Filathlos.gr