Facebook Pixel Μη γίνουμε στο ίδιο ...Έργκους θεατές!
| 2016-05-28 08:45:00

Μη γίνουμε στο ίδιο ...Έργκους θεατές!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Μη γίνουμε στο ίδιο ...Έργκους θεατές!

Ο σκύλος αναλύει τον... τελικό των πλέι οφ. Γιατί οι Θεσσαλονικείς έχουν τρελό αβαντάζ στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια και για ποιόν λόγο πρέπει να προσέξουν τη συμπεριφορά τους στο ΟΑΚΑ.
 

Η αναμέτρηση ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ την Κυριακή για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League έχει τον χαρακτήρα τελικού! Οι Θεσσαλονικείς είναι στην κορυφή της ειδικής κατάταξης με 10 βαθμούς, η Ένωση ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 8, οπότε το αποτέλεσμα του παιχνιδιού θα κρίνει το εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο ΠΑΟΚ παρότι αγωνίζεται μακρυά από την έδρα του έχει το πλεονέκτημα. Καταρχάς τον βολεύουν δύο αποτελέσματα. Με νίκη «καθαρίζει» την πρωτιά στα πλέι οφ. Με ισοπαλία διατηρείται στην κορυφή, στην οποία θα κυνηγήσει να παραμείνει την τελευταία αγωνιστική, στην οποία φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα. Ακόμα και σε εκείνο το ματς, του αρκεί να μην χάσει, αφού σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Ένωση, έχει στη φαρέτρα του το τρίποντο στην πρεμιέρα των πλέι οφ. Συνεπώς οι “ασπρόμαυροι” αν εμφανιστούν όπως πρέπει, με δύο ισοπαλίες βγαίνουν πρώτοι.

Συν τοις άλλοις, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει μία αντίπαλο εξηντλημένη! Η ΑΕΚ, ναι, έδειξε, ότι στα μεγάλα ματς, μόνο κερδίζει στο ΟΑΚΑ. Αλλά έχει ήδη παίξει έναν τελικό, αυτόν του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και έχει κληθεί μέσα σε 12 μέρες να παίξει πέντε ματς, εκ των οποίων αυτό με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να έχει εξίσου τον χαρακτήρα τελικού. Τα σημάδια κόπωσης της Ένωσης είχαν εμφανιστεί στο εξ αναβολής παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής με τον Πανιώνιο, του οποίου επιβλήθηκε μετά δυσκολίας 1-0. Στη Λεωφόρο μόνο οι φανέλες θύμιζαν ΑΕΚ και στη... ρεβάνς του ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό, η Ένωση πήρε άτυπη εκδίκηση, κάνοντας μεγάλη υπέρβαση, η οποία δεν θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί, αν δεν υπήρχε η προσθήκη του Μπαρμπόσα.

Στον ΠΑΟΚ επιπρόσθετα θα πρέπει να τρίβουν τα χέρια τους, αφού η ΑΕΚ δεν θα έχει στη διάθεσή της, δύο σημαντικές μονάδες της. Μάλιστα παίκτης των “ασπρόμαυρων” επηρέασε τις καταστάσεις για την απουσία ενός εκ των δύο ποδοσφαιριστών. Στην κυριακάτικη μάχη των Δικεφάλων η Ένωση δεν υπολογίζει τον τραυματία Βάργκας. Υπάρχει όμως και μία επίσης σοβαρή εξέλιξη, καθώς θα στερηθεί και τις υπηρεσίες του Ραφίκ Τζιμπούρ, ο οποίος τιμωρήθηκε για τη συμμετοχή του στο επεισόδιο μεταξύ Κάτσε και Μπαρμπόσα.

Ο Αλβανός και ο Πορτογάλος εξέτισαν ποινή τριών αγωνιστικών και ο ίδιος αποκλεισμός επιβλήθηκε και στον Αλγερινό, ο οποίος χάνει τα υπόλοιπα ματς των πλέι οφ. Τα βάζουμε κάτω και βλέπουμε από την απαράδεκτη συμπεριφορά ενός, τιμωρήθηκαν δύο ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Και μιας και αναφέρθηκε το απαράδεκτο επεισόδιο που εκτυλίχθηκε μετά τη λήξη της αναμέτρησης στην Τούμπα, είναι απορίας άξιον, με τί μούτρα θα εμφανιστεί στο ΟΑΚΑ ο Κάτσε. Η συμπεριφορά του ήταν προκλητική και το παιχνίδι του, πολλές φορές αντιαθλητικό, όπως και άλλων συμπαικτών του στον ΠΑΟΚ (βλέπε Κίτσιου, Τζαβέλλας).

Μπορεί ανάμεσα στις διοικήσεις των δύο ομάδων οι σχέσεις να είναι άψογες, αυτό όμως δεν σημαίνει, ότι ο κόσμος τις επικροτεί. Είναι γνωστό άλλωστε, ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη... αντιπάθεια ανάμεσα σε Ενωσίτες και ΠΑΟΚτσήδες. Οι δε οπαδοί της ΑΕΚ δεν μπορούν να υιοθετήσουν κανόνες φιλικής συμπεριφοράς έναντι των αντίπαλων ποδοσφαιριστών, όταν αυτοί προκαλούν με σκληρά χτυπήματα και ατάκες «θα τα πούμε μετά».

Οπότε οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα πρέπει να έρθουν δασκαλεμένοι στην Αθήνα. Συμπεριφορές... Τούμπας δεν χωρούνε στην έδρα της ΑΕΚ. Όχι τίποτα άλλο, για να μην γίνουμε ξανά στο ίδιο... Έργκους θεατές.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags