Facebook Pixel Όταν ο Βίκτορ έφερνε «χ» με Μπάρτσα και Ατλέτικο
| 2016-06-27 12:40:00

Όταν ο Βίκτορ έφερνε «χ» με Μπάρτσα και Ατλέτικο

Όταν ο Βίκτορ έφερνε «χ» με Μπάρτσα και Ατλέτικο

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου για τον Βίκτορ!

Στο πρώτο μισό της βαθμολογίας, κάτι πρωτόγνωρο τα τελευταία χρόνια για τα δεδομένα της Κορούνια, είχε την Ντεπορτίβο στο περασμένο πρωτάθλημα ο Βίκτορ μέχρι τα δύο τρίτα της σεζόν. Το πρόβλημα υπήρξε στο τελευταίο τρίτο, όταν η ομάδα ψιλοκατέρρευσε.

Καταρχάς, να επισημάνουμε ότι την προηγούμενη τετραετία η «Ντέπορ» είχε δύο υποβιβασμούς και δύο ανόδους, ενώ τώρα τερμάτισε στη 15η θέση και τουλάχιστον έσωσε την κατηγορία, κάτι που είχε να κάνει από τη σεζόν 2009-10. Η παραμονή στην Πριμέρα ήταν σίγουρα επιτυχία, όμως αυτό δεν εμπόδισε τη διοίκηση του συλλόγου να απομακρύνει από την τεχνική ηγεσία τον Βίκτορ! Οι λόγοι ήταν δύο, ή για την ακρίβεια, ο συνδυασμός των πολύ κακών αποτελεσμάτων στο φινάλε και των εσωτερικών προβλημάτων, με τη ρήξη στις σχέσεις του προπονητή με κάποιους παίκτες.

Από εκεί που η «Ντέπορ» ήταν στην 9η θέση ώς την 24η αγωνιστική, έχοντας μόλις τέσσερις ήττες, στα τελευταία 14 παιχνίδια έκανε μόλις μία νίκη (και αυτή στο 86’ με αυτογκόλ), έχοντας τέσσερις ισοπαλίες και 9 ήττες στα υπόλοιπα 13 παιχνίδια της. Ετσι έφτασε στη 15η θέση, τέσσερις πόντους πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, με πέντε ήττες και δύο ισοπαλίες στους εφτά τελευταίους αγώνες. Βέβαια, η θέση στη βαθμολογία ήταν και λίγο πλασματική και η ομάδα ποτέ δεν κινδύνευσε, αφού είχε εξασφαλίσει από νωρίς τη σωτηρία της.

Η Κορούνια μέχρι και τον Δεκέμβριο, δηλαδή στο πρώτο τετράμηνο της σεζόν, ήταν η ευχάριστη έκπληξη της σεζόν! Μέχρι και τη 17η αγωνιστική ο Βίκτορ είχε 6η στη βαθμολογία την «Ντέπορ», κάτι πρωτοφανές για την ομάδα αυτή εδώ και πάνω από 10 χρόνια! Είχε αποσπάσει ισοπαλία 2-2 από την Μπαρτσελόνα μέσα στη Βαρκελώνη, αν και έχανε 0-2! Είχε φέρει εντός έδρας ισοπαλίες με την Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1 (πάλι έχανε 0-1), με τη Σεβίλλη 1-1 και με την Αθλέτικ Μπιλμπάο του Βαλβέρδε 2-2, αλλά και εκτός έδρας με τη Βαλένθια 1-1. Και είχε κερδίσει εντός έδρας 2-0 την πολύ ισχυρή Θέλτα. Σε αυτά τα 17 πρώτα παιχνίδια, δύο μόλις ομάδες είχαν από μόνο δύο ήττες στο πρωτάθλημα -η Μπαρτσελόνα και η Κορούνια!

Τα πράγματα άρχισαν να γίνονται δύσκολα με το που μπήκε ο Γενάρης. Και το δεύτερο πεντάμηνο της σεζόν εξελίχθηκε πολύ δύσκολο. Ο α΄ γύρος τέλειωσε με τις -στο πρόγραμμα- ήττες από τη Βιγιαρεάλ εντός (1-2) και από τη Ρεάλ Μαδρίτης εκτός (5-0), αλλά πολύ περισσότερο έτσουξε ο αποκλεισμός στο Κύπελλο από τη Β΄ κατηγορίας Μιράντες, με ήττα (0-3) εντός έδρας, μετά από ισοπαλία 1-1 εκτός έδρας!

Μετά ήρθαν οι ισοπαλίες, πέντε σερί, στο πρωτάθλημα, άλλες… καλές (π.χ με Βαλένθια) και άλλες κακές (π.χ. με Ράγιο εντός) και μετά οι ήττες η μία μετά την άλλη όσο πλησίαζε χωρίς στόχους σο φινάλε. Με αποκορύφωμα το 0-8 εντός έδρας από την Μπάρτσα, σε μία εποχή που είχε τραυματιστεί σοβαρά ο βασικός γκολκίπερ της ομάδας, ο Αργεντινός Λούξ.

Ετσι, τέλειωσε η σεζόν με 8 νίκες (τις λιγότερες μαζί με τη Λεβάντε), 18 ισοπαλίες (τις περισσότερες) και 12 ήττες, με γκολ 45-61.

Πηγή: Γαύρος

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags