Facebook Pixel Οι βασικοί τα χάνουν, οι ρεζέρβες τα βάζουν (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2016-07-14 19:47:00

Οι βασικοί τα χάνουν, οι ρεζέρβες τα βάζουν (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Οι βασικοί τα χάνουν, οι ρεζέρβες τα βάζουν (ΒΙΝΤΕΟ)

Πιο δύσκολα απ' ότι μαρτυρά το τελικό 3-0 επικράτησε η ΑΕΚ της πολωνικής Πογκόν, ομάδας δεύτερης κατηγορίας. Πλατέλλας και Μπακασέτας που ήρθαν από τον πάγκο χρίστηκαν σκόρερ για την Ένωση.


Με 11άδα... Europa League η ΑΕΚ!

Σε αντίθεση με το προηγούμενο φιλικό (κόντρα στη Σουβάλκι), το οποίο είχε πολλές αλλαγές σε πρόσωπα, ο Τιμούρ Κετσπάγια παρέταξε την ΑΕΚ με ένα πιο ορθολογικό σχήμα, το οποίο δεν αποκλείεται να δούμε και στην πρώτη επίσημη εμφάνιση της ομάδας στα προκριματικά του Europa League. Ο Ανέστης ξεκίνησε βασικός με αμυντική τετράδα τους Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιο και Ντίντακ. Στα χαφ Γιόχανσον και Σιμόες ανέλαβαν ανασταλτικό ρόλο. Ο Μάνταλος έπαιξε δεκάρι, στις πτέρυγες ο Μπαρμπόσα με τον Βάργκας και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Αραβίδης που συμπλήρωνε το 4-2-3-1 του Γεωργιανού τεχνικού.

Γκολ δεν βάζει, αλλά αμύνεται καλά...

Στo πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης δεν είδαμε θέαμα, ούτε καμιά σημαντική ευκαιρία, παρότι η μπάλα βρισκόταν συνεχώς σε... κιτρινόμαυρα πόδια. H AEK για αρκετή ώρα έδειχνε, ότι είχε πρόβλημα στην τελική πάσα αλλά και στο τελείωμα των φάσεων. Γι'αυτό όποιες καλές προϋποθέσεις δημιουργήθηκαν δεν ολοκληρώθηκαν όπως θα έπρεπε. Μέγιστο παράδειγμα η μπαλιά του Ντίντακ στον Μάνταλο, του οποίου η προβολή στο 30ο λεπτό κατέληξε εκτός γηπέδου. Παρατηρήσαμε όμως την πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία των παικτών του Κετσπάγια, ειδικά σε συνθήκες μετάβασης του παιχνιδιού από την επίθεση στην άμυνα. Σε μία στιγμή που έγινε λάθος και δόθηκε η ευκαιρία στους Πολωνούς (οι οποίοι μόνο με μακρινά σουτ προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί) να παίξουν στην κόντρα, ο Σιμόες έτρεξε και κάλυψε το κενό του Κολοβέτσιου, έγινε δεύτερο στόπερ, απομακρύνθηκε ο κίνδυνος και ολοκληρώθηκε με επιτυχία το αμυντικό τρανζίσιον, το οποίο έχει δουλευτεί αρκετά από τον τεχνικό του Δικεφάλου στο Κιέλτσε.

Όλα τα γκολ στο δεύτερο

Στο δεύτερο μέρος ο Κετσπάγια άλλαζε σταδιακά πρόσωπα στην 11άδα και δοκίμασε την αγωνιστική ετοιμότητα των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών του. Μάλιστα ο Γεωργιανός τεχνικός είδε για πρώτη φορά αγωνιζόμενο τον Ντίας, για τον οποίο είχε δηλώσει ότι υστερεί αρκετά έναντι των άλλων συμπαικτών του. Η Ένωση απειλήθηκε για πρώτη φορά στο παιχνίδι στο 47' (με τον Στανκόφσκι), αλλά κατάφερε να βρει δίχτυα στο 62', ύστερα από φοβερή συνεργασία του Γιόχανσον με τον Πλατέλλα. Ο Σουηδός έπαιξε το 1-2 με τον βραχύσωμο εξτρέμ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα για το 0-1. Μετά από 13 λεπτά οι κιτρινόμαυροι» πέτυχαν και δεύτερο τέρμα!

Στο 75' η πίεση του Πέκχαρτ ψηλά απέφερε καρπούς, ο Τσέχος έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή, ο Μπακασέτα, έβγαλε τετ α τετ τον υψηλόσωμο συμπαίκτη, του οποίος απέτυχε να νικήσει τον Πολωνό τερματοφύλακα, η μπάλα όμως έφτασε ξανά στα πόδια του πρώην επιθετικού του Πανιωνίου, ο οποίος πλάσαρε σε κενή εστία για το 0-2. Στο 81' ήρθε και τρίτο γκολ, το οποίο όμως δεν ήρθε από πόδια “κιτρινόμαυρου”. Ο Μπακασέτας βρήκε τον Πλατέλλα, ο οποίος χόρεψε την άμυνα από δεξιά, έβγαλε μία συρτή σέντρα-σουτ, η μπάλα χτύπησε σε αμυντικό και κατέληξε στα δίχτυα. Το 3-0 παρέμεινε ως το τέλος με την Ένωση να παίρνει τη νίκη στο τελευταίο φιλικό επί πολωνικού εδάφους, απ' όπου θα αποχωρήσει το πρωί της Παρασκευής.


Πογκόν: Φρακόβιακ, Σβιερμπέβσκι, Ντίμπιετς, Πανόφνικ, Βόιτσικ, Ντμόφσκι, Πατσόκφσκι, Ντεμιάνιουκ, Κουρμπιέλ, Μπατζούρ, Γκολεμπιέφσκι

ΑΕΚ: Ανέστης (46' Μπάρκας), Γκάλο (66' Μπακάκης), Κολοβέτσιος (83' Σβάρνας), Τσιγκρίνσκι (66' Λαμπρόπουλος), Ντίντακ (66' Ντίας), Γιόχανσον (66' Τζανετόπουλος), Σιμόες (55' Γαλανόπουλος), Βάργκας (75' Ζόριτς), Μάνταλος (55' Μπακασέτας), Μπαρμπόσα (62' Πλατέλλας), Αραβίδης (55' Πέκχαρτ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags