Facebook Pixel "Μίλο" ψυχάρα τα έκανες... μαντάρα!
| 2016-07-16 22:00:00

"Μίλο" ψυχάρα τα έκανες... μαντάρα!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Μίλο" ψυχάρα τα έκανες... μαντάρα!

Ο Μιλοβάνοβιτς “ξηλώθηκε” και ο σκύλος αποκαλύπτει κάποια από τα κακώς κείμενα του Σέρβου που τον κατέστησαν αποδιοπομπαίο τράγο στην ΑΕΚ.

Οι δηλώσεις του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς για τις (υποτιθέμενες) επαφές με Σαμάκ ήταν το κερασάκι στην τούρτα στα κακώς κείμενα του Σέρβου τεχνικού διευθυντή. Η τοποθέτησή του για τον Μαροκινό, όπως είχατε ενημερωθεί, έφερε, πριν μερικές ημέρες, το δημόσιο άδειασμα εκ μέρους της διοίκησης της ΑΕΚ και κατέστησε το “κιτρινόμαυρο” στέλεχος ξένο σώμα μέσα στην ομάδα.

Η αλήθεια όμως είναι, ότι υπήρξαν πολλά επεισόδια στην υπόθεση του αντικαταστάτη του Νίκου Λυμπερόπουλου, πριν γίνει... αποδιοπομπαίος τράγος στο στρατόπεδο του Δικεφάλου. Μπορεί πριν 17χρόνια που είχε έρθει στη Νέα Φιλαδέλφεια ως ποδοσφαιριστής να ήταν φοβερά συμπαθής, τώρα όμως έφυγε με αρκετά μελανά σημεία στη θητεία του. Έτσι και αλλιώς, κάθε στέλεχος ομάδας, όπως όλοι οι άνθρωποι, κάνει και θετικά και αρνητικά πράγματα. Στο τέλος απλά γίνεται η σούμα και ως παρατηρητές βγάζουμε συμπεράσματα. Αν υπερτερούν τα συν, αναγνωρίζεται ως επιτυχημένη η θητεία του. Στην περίπτωση του Μιλοβάνοβιτς σαφώς του πιστώνεται η επιτυχία μεταγραφών όπως Σιμόες, Γιόχανσον όπως και η αποτυχία άλλων επιλογών (βλέπε Κρισάντους).

Τα φάουλ του Σέρβου, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο Sportdog, είχαν ξεκινήσει από την περσινή σεζόν, το καλοκαίρι του 2015 συγκεκριμένα. Θυμάστε τον Χαφέζ, τον Αιγύπτιο αριστερό μπακ, το όνομα του οποίου επανήλθε ξανά φέτος στη δημοσιότητα; Πέρσι ο Αφρικανός φερόταν κλεισμένος. Όταν ήρθε στην Αθήνα, ενώ είχε συμφωνήσει σε όλα, το ντιλ χάλασε. Μάλιστα πριν την άφιξή του στην Ελλάδα, η ομάδα που κατείχε τα δικαιώματά του, η Λιρς είχε ανακοινώσει επίσημα την παραχώρηση του διεθνή Αιγύπτιου αριστερού μπακ στην Ενωση.

Στην Ελλάδα όμως τα δεδομένα άλλαξαν. Τα Μέσα έγραφαν, ότι η παρουσία ανθρώπων του βελγικού συλλόγου επηρέασαν τη μεταγραφή και πως απαιτήθηκαν χρήματα. Η αλήθεια όμως είναι, ότι η υπόθεση χάλασε λόγω Μιλοβάνοβιτς. Γιατί; Επειδή ο Σέρβος άλλαξε την τελευταία στιγμή τους όρους του συμβολαίου, με τους οποίους είχε συμφωνήσει προφορικά ο παίκτης. Φυσικά, η αλλαγή έγινε ορατή και η υπόθεση ναυάγησε.

Δεύτερο κρούσμα αποτέλεσε η μεταγραφή του Βάργκας, η οποία παραλίγο να χαλάσει για αδιευκρίνιστους λόγους, αλλά σώθηκε τελευταία στιγμή με παρέμβαση του Δημήτρη Μελισσανίδη. Αξίζει να σημειωθεί, ότι μέχρι την άνοιξη του 2016, υπήρχε οφειλή του πριμ υπογραφής στον ατζέντη του Βενεζουελάνου, ο οποίος αν θυμάστε κάποια περίοδο φαινόταν ιδιαίτερα αντιπαραγωγικός στην ΑΕΚ. Μάλιστα ήταν ορατά τα νεύρα του σε σημείο να φαίνεται εριστικός. Ποιος ξεχνά άλλωστε την απευθείας κόκκινη στην ήττα από τον Αστέρα μέσα στο ΟΑΚΑ;

Κακές γλώσσες αναφέρουν, επιπρόσθετα, ότι ο Σέρβος διαχειριζόταν περίεργα κάποιες μεταγραφικές υποθέσεις. Προσέγγιζε ποδοσφαιριστές, με σκοπό να κλείσουν στην ΑΕΚ, προσπερνώντας τον ατζέντη τους, κάτι που φυσικά εγείρει θέματα νομικής φύσεως, αφού πολλοί μάνατζερς κατέχουν δικαιώματα των πελατών τους. Οι ίδιες γλώσσες υποστηρίζουν, ότι η αποφυγή των μεσολαβητών είχε ως στόχο τη διεκδίκηση ποσοστών εκ μέρους του πρώην “κιτρινόμαυρου” στελέχους.

Όλα αυτά που προαναφέρθηκαν, ίσως και να πέρασε στα ψιλά από τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Αυτό που άρχισε να ενοχλεί τα υψηλότερα κλιμάκια ήταν οι κατά συρροή επικοινωνιακές γκάφες, στις οποίες είχε υποπέσει. Αν κάνετε μία πρόχειρη έρευνα θα ανακαλύψετε αρκετές. Το καλοκαίρι του 2015 είχε δηλώσει, ότι η ΑΕΚ είναι έτοιμη για πρωτάθλημα, ενώ δήλωνε σιγουριά για την υπόθεση Ιμπίσεβιτς, ο οποίος δεν ήρθε ποτέ. Εκνεύρισε πολύ κόσμο η ατάκα του ότι «ο Ιντέγε κοστίζει όσα παίρνουν όλοι μαζί στην ΑΕΚ», ενώ το... τερμάτισε στην υπόθεση Κάτσαρ, στην οποία διέδιδε, ότι ο παίκτης είναι κλεισμένος. Στο τέλος ο συμπατριώτης του έριξε πόρτα στην ΑΕΚ εκθέτοντας ξανά επικοινωνιακά την ομάδα. Συν τοις άλλοις υπάρχει και το φιάσκο με τον Μοντανιέ, στο οποίο έχει ο ίδιος εμπλοκή όπως και άλλα πρόσωπα...

Σε αυτή τη ζωή, το φαίνεσθαι είναι αυτό που μετράει πάνω απ' όλα. Μπορεί τα παρασκηνιακά λάθη του “Μίλο” να ήταν βαρύτερα, τα επικοινωνιακά όμως (αυτά που εκθέτουν την ΑΕΚ) ήταν αυτά που τον έθεσαν εκτός ομάδας.


ΥΓ: Αλήθεια, τώρα που έφυγε ο Μιλοβάνοβιτς από την ΑΕΚ, θα μειωθεί, το υπέρογκο ενοίκιο, το οποίο πληρώνει η ομάδα για την κατοικία του Βάργκας; Ούτε διαμέρισμα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ δεν κοστίζει τόσα...

ΥΓ2: «Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται», έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες, μία ρήση που ταιριάζει (και) στην περίπτωση Μιλοβάνοβιτς. Ναι έχετε δίκιο, αν το επισημάνετε στα σχόλιά σας. Κάποια πράγματα πρέπει να γράφονται, όταν συμβαίνουν και όχι κατόπιν εορτής...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags