Facebook Pixel Ένας «Μπουανανότε» που κερδίζει κάθε 20 παιχνίδια!
| 2016-07-18 22:45:00

Ένας «Μπουανανότε» που κερδίζει κάθε 20 παιχνίδια!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ένας «Μπουανανότε» που κερδίζει κάθε 20 παιχνίδια!

Tο τραγικό στατιστικό που συνοδεύει τον Πορτογάλο σέντερ φορ και τι «σχέση» έχει με τον Αργεντινό άσο! Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης σχολιάζει την τελευταία μεταγραφή της Ένωσης.

Κανείς δεν αμφισβητεί την αξία του Ούγκο Αλμέιδα. Ο Πορτογάλος επιθετικός έχει κάνει τεράστια διαδρομή στην καριέρα του, η οποία έχει συνδυαστεί με κατακτήσεις τίτλων με τους συλλόγους που αγωνίστηκε. Έχει χριστεί νταμπλούχος με την Πόρτο, Κυπελλούχος με τη Βέρντερ και την Μπεσίκτας, ενώ συμμετείχε στην τρελή πορεία της γερμανικής ομάδας στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 2009, όπου έφτασε μέχρι τον τελικό. Στο βιογραφικό του στο transfermarkt τον κατατάσσει ως πρωταθλητή Ευρώπης με την Πόρτο το 2004, ωστόσο, δεν ισχύει, αφού εκείνη τη σεζόν είχε δοθεί δανεικός στην União de Leiria.

Τα τελευταία χρόνια η πορεία του έχει πάρει την κατιούσα. Δεν είναι τυχαίο ότι σε όποιες ομάδες πήγαινε καθόταν έξι μήνες και άλλαζε σύλλογο. Ο Αλμέιδα από το 2014 έχει αλλάξει 4 ομάδες. Μετά την Μπεσίκτας, στην οποία έπαιξε τρία χρόνια (2011-2014) έχει γίνει γυρολόγος, περνώντας από Τσεζένα, Κράζνονταρ, Ανζί και Ανόβερο. Τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίστηκε σε 40 αναμετρήσεις, πετυχαίνοντας 5 γκολ. Το καλύτερο, όμως, δε σας το είπαμε: Σε αυτά τα 40 ματς που έπαιξε με 4 διαφορετικές ομάδες, μόνο 2 εξ αυτών ήταν νικητήρια!!!

Όλα αυτά τα στοιχεία οδηγούν σε ένα πολύ εύλογο ερώτημα. Με ποιο σκεπτικό η ΑΕΚ συμφώνησε για δύο χρόνια συνεργασίας (μέχρι τον Ιούνη του 2018) με έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος κάθε εξάμηνο άλλαζε ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια; Εκτός κι αν ο Αλμέιδα έψησε τους ανθρώπους της Ένωσης ότι θέλει να ξαναγίνει πρωταθλητής με τον Δικέφαλο, κάτι που το εξέφρασε στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης των Κιτρινόμαυρων. "Η ΑΕΚ για μένα αποτελεί την ευκαιρία για να επανέλθω και πάλι σε υψηλό επίπεδο", υποστήριξε μεταξύ άλλων ο 32χρονος.

Σας θυμίζουν κάτι τα λόγια του Πορτογάλου; Με αυτόν το σκεπτικό ήρθε στην Ένωση πέρσι το καλοκαίρι ο Ντιέγκο Μπουονανότε, για τον οποίο είχε γραφτεί και αρκετοί υποστήριζαν πως η ελληνική ομάδα ήταν η τελευταία ευκαιρία του Αργεντινού προκειμένου να κάνει το πολυπόθητο "come back" στην καριέρα του. Σίγουρα πρόκειται για δύο διαφορετικές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών.

Ο Αλμέιδα είναι καθαρός επιθετικός, ενώ ο Μπουονανότε παίζει ως δεκάρι. Ο πρώτος είναι ψηλός, ο έτερος κοντός. Ο Πορτογάλος έχει γεμάτη καριέρα, ο Αργεντινός όμως όχι, αφού μετά το δυστύχημα, στο οποίο σώθηκε εκ θαύματος, δεν επανήλθε ποτέ αγωνιστικά. Ευχή όλων, λοιπόν, είναι, ο ...Ουγκόλ, όπως είναι το παρατσούκλι του Αλμέιδα, να προσφέρει στην ΑΕΚ και να διαψεύσει τους αριθμούς που τον ακολουθούν και την κακή μεταγραφική προϊστορία που έχει η ομάδα με αστέρες που βρίσκονται στη δύση της καριέρας τους (βλέπε Γκούντγιονσεν).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags