Facebook Pixel Ο Βίκτορ βάζει στην άκρη, αλλά δεν... ξεχνά το δικό του πλάνο
| 2016-07-24 15:14:00

Ο Βίκτορ βάζει στην άκρη, αλλά δεν... ξεχνά το δικό του πλάνο

Ο Βίκτορ βάζει στην άκρη, αλλά δεν... ξεχνά το δικό του πλάνο

Πολλή κουβέντα έγινε από το φιλικό από τον Ατρόμητο και μετά για τον τρόπο που αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός.

Γράφει ο Κώστας Κουκουλάς

Οχι τόσο για το αν ήταν καλός ή κακός, μία εβδομάδα πριν από το «ραντεβού» του στον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στους «σκληροτράχηλους» της Χαποέλ Μπερ Σεβά, αλλά κυρίως για τη θέση που έπαιξε και που πρέπει να παίζει ο Κώστας Φορτούνης.

Ο Ελληνας διεθνής έγινε πλέον ο παίκτης - βαρόμετρο για τη συνολική παρουσία των «ερυθρόλευκων», καθώς πέρσι πήρε τη σκυτάλη από τον Τσόρι στον πρωταγωνιστικό ρόλο της 11άδας. Εχοντας είκοσι γκολ και δώδεκα ασίστ ανταποκρίθηκε (εν μέρει) στο χρίσμα του ηγέτη που του έδωσε ο Σίλβα. Αν και ακόμα χρειάζεται να το επιβεβαιώσει και στα «καυτά» ματς, καθώς στις κακές βραδιές του Ολυμπιακού (Αρσεναλ, Αντερλεχτ, τελικός), δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά που ήλπιζε ο πρώην προπονητής του.

Τον ίδιο ρόλο φαινόταν ότι θα είχε και με τον Βίκτορ, όμως ο Ισπανός έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι δεν θα περπατήσει στον δρόμο που είχε ανοίξει ο Πορτογάλος συνάδελφός του. Ο νυν «ερυθρόλευκος» τεχνικός θέλει να αλλάξει τον τρόπο που θα αγωνίζεται ο Ολυμπιακός, αλλάζοντας ταυτόχρονα και τη θέση του Φορτούνη μέσα στο γήπεδο. Η σκέψη απείχε πολύ από την τελική εικόνα που φανταζόταν ο Βίκτορ, με αποκορύφωμα το βράδυ στο Περιστέρι, όπου ο μέσος του Ολυμπιακού έδειχνε ότι και δεν μπορούσε και ίσως και να μην ήθελε να πατά στην αριστερή άσπρη γραμμή κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Τελικά, στη ζυγαριά αυτά που έχανε από την αλλαγή τοποθέτησης στον Φορτούνη, ήταν περισσότερα από αυτά που κέρδιζε από την παρουσία τριών ανασταλτικών χαφ, με αποτέλεσμα ο Βίκτορ να κάνει πλέον (σύμφωνα με τα όσα έδειξε στις τελευταίες προπονήσεις) σκέψεις επιστροφής στο σύστημα με δύο «κόφτες» και τον Φορτούνη επιτελικό. Μάλιστα κάνοντας κάποιος μια εικονική βόλτα στα social media διαπίστωνε ότι πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού κατηγόρησαν τον Ισπανό τεχνικό πως η αλλαγή του συστήματος γίνεται για να «χωρέσει» και ο Μανιάτης στο αρχικό σχήμα.

Η επιλογή του Σίλβα δεν έχει προσωποκεντρικά κριτήρια, αλλά έχει να κάνει με το «σφιχτό» κέντρο που θέλει να παρουσιάσει στα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ και σωστά έκανε τώρα τις δοκιμές του, στα φιλικά όπου οι ήττες ξεχνιούνται την επόμενη κιόλας μέρα.

Ομως τώρα μπροστά του δεν έχει φιλικά προετοιμασίας και πειραμάτων, αλλά δύο ματς που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το ευρωπαϊκό μέλλον του Ολυμπιακού. Ακούγοντας και τους συνεργάτες του, αλλά και τη δική του λογική, τώρα που στόχος δεν είναι το καλό ποδόσφαιρο, αλλά η πρόκριση, ο Βίκτορ δείχνει να αλλάζει ρότα. Τουλάχιστον για τώρα, καθώς θεωρείται σίγουρο ότι κάποια στιγμή ο Ισπανός θα επαναφέρει από το συρτάρι του το «δικό» του 4-3-3, ακόμα και αν χρειαστεί να «θυσιάσει» τον Φορτούνη.

Πηγή: εφημερίδα Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags