Facebook Pixel ΑΕΚ και του χρόνου, εδώ θα είμαστε...
| 2016-08-04 22:58:00

ΑΕΚ και του χρόνου, εδώ θα είμαστε...

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
ΑΕΚ και του χρόνου, εδώ θα είμαστε...

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να προκριθεί στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, αφού η Σεντ Ετιέν ήταν ανώτερη, πήρε τη νίκη και το εισιτήριο. Ο Μπέριτς το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Ντεμπούταρε ο Αλμέιδα, αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει.

Ένα γκολ ήθελε η ΑΕΚ για να προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, δεδομένου, ότι δεν δεχόταν εύκολα τέρμα. Έλα όμως που η Σεντ Ετιέν ήταν αυτή που το πέτυχε και πέρασε. Έτσι η ελληνική ομάδα θα προσπαθήσει να ζήσει το ευρωπαϊκό όνειρο, την επόμενη χρονιά.

Νοκ άουτ ο Γιόχανσον, Μπακασέτας στην κορυφή!

Ταλαιπωρήθηκε με γαστρεντερίτιδα, με αποτέλεσμα να χάσει μία προπόνηση. Γι'αυτό ο Τιμουρ Κετσπάγια αποφάσισε να θέσει εκτός αποστολής τον Γιάκομπ Γιόχανσον. Ο Γεωργιανός τεχνικός έριξε αντί του Σουηδού τον Λαμπρόπουλο, ο οποίος πήρε θέση δίπλα στον Σιμόες, κάτι που δεν είχε ξαναγίνει στο παρελθόν. Όσον αφορά την επίθεση, ο Αραβίδης έμεινε ξανά στον πάγκο με τον Μπακασέτα να ξεκινά βασικός. Στις υπόλοιπες θέσεις δεν υπήρξαν διαφοροποιήσεις. Ο Ανέστης υπερασπίστηκε τα γκολπόστ, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι και Ντίντακ συμπλήρωναν την αμυντική τετράδα. Στις πτέρυγες τοποθετήθηκαν Βάργκας και Μπαρμπόσα, με τον Μάνταλο να αγωνίζεται ως δεκάρι.

Τρώει και γκολ...

Στα πρώτα λεπτά η Σεντ Ετιέν ανέλαβε τον έλεγχο του αγώνα και πίεσε ψηλά την ΑΕΚ. Η Ένωση όμως ισορρόπησε γρήγορα το παιχνίδι και προσπάθησε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Στο 6ο λεπτό μάλιστα έκανε την πρώτη ευκαιρία στην αναμέτρηση, όταν ο Μπακασέτας εξ επαφής απέτυχε να πλασάρει τον Ρουφιέ. Εννέα λεπτά αργότερα ο ίδιος ποδοσφαιριστής έχασε άλλη μία σημαντική στιγμή. Και αφού η Ένωση δεν έβαζε την μπάλα στα δίχτυα, αποδείχτηκε, ότι παρά την καλή της αμυντική λειτουργία, δέχεται γκολ. Αυτό συνέβη στο 22', όταν ύστερα από διώξιμο της άμυνας σε κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Αμουμά που σέντραρε από δεξιά και ο Μπέριτς έκανε το 0-1.

Τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για την ΑΕΚ. Χρειαζόταν δύο γκολ για να προκριθεί και εκτός από τύχη, δεν είχε τον ποδοσφαιριστή που θα μπορούσε να σκοράρει. Επιπρόσθετα, οι δημιουργικοί παίκτες της Ένωσης είχαν περιοριστεί από τους Γάλλους, ο Μάνταλος ήταν μονίμως κλεισμένος, όπως και ο Μπαρμπόσα με τον Βάργκας. Οι δύο τελευταίοι πάντως έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες. Στο 34' ο Βενεζουελάνος έπιασε φοβερό σουτ εκτός περιοχής, με τον γάτο, τον Ρουφιέ να εκτινάσσεται και να διώχνει σε κόρνερ. Η φάση με πρωταγωνιστή τον Πορτογάλο όμως ήταν πραγματικά εξωφρενική. Ο Γκάλο, στο 37', άδειασε τον αντίπαλό του από δεξιά, έβγαλε σέντρα, αλλά ο Μπαρμπόσα πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, αλλά η κεφαλιά έφυγε άουτ. Ήταν μία ευκαιρία από αυτές που λες, ότι απλά δεν χάνεται.

Ένας Αλμέιδα δεν φέρνει ούτε ισοφάριση, ούτε πρόκριση...

Στο δεύτερο μέρος ο Κετσπάγια έριξε στη μάχη τον Πλατέλλα (αντί του Βάργκας), προκειμένου να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα και την εκρηκτικότητα του κοντού, ενώ λίγο αργότερα μπήκε και ο Αραβίδης (αντί του Μπαρμπόσα), ο οποίος δεν είχε αγωνιστεί στο πρώτο παιχνίδι. Έτσι ο Μπακασετας μετατέθηκε αριστερά και ο Πόντιος αγωνίστηκε στην κορυφή. Και πάλι όμως η Ένωση αδυνατούσε να φτιάξει ευκαιρίες. Οι Γάλλοι είχαν πολύ καλά οργανωμένη την αμυντική τους γραμμή και έτσι η μόνη απειλητική... δίοδος για την ελληνική ομάδα ήταν οι στημένες φάσεις. Όποτε όμως της δόθηκαν ευκαιρίες αυτές κατασπαταλήθηκαν με κακές εκτελέσεις.

Αναγκαστικά ο προπονητής της ΑΕΚ έβαλε τον Αλμέιδα μέσα, δίνοντας φουλ επιθετικό σχήμα στην ομάδα του, η οποία όμως είχε χάσει εντελώς την ψυχραιμία της και υπέπιπτε συνεχώς σε βεβιασμένες ενέργειες, όπως άστοχα μακρινά σουτ και κακές σέντρες. Ο Πορτογάλος ήταν εμφανώς ανέτοιμος. Εκτός από τα περιττά κιλά, δεν είχε καθόλου δυνάμεις και τρεξίματα έτσι ώστε να κάνει τη διαφορά. Τα λεπτά περνούσαν και το γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε ποτέ, έτσι ώστε να μείνουν ζωντανές, όποιες ελπίδες πρόκρισης. Οι “κιτρινόμαυροι” προσπαθούσαν, είχαν διάθεση, αλλά μέχρι εκεί.

Η Σεντ Ετιέν πήρε τη νίκη και το εισιτήριο για τα πλέι οφ. Όσο για την ΑΕΚ θα περιοριστεί φέτος στις εγχώριες διοργανώσεις και από του χρόνου θα πρέπει να χτίσει καλύτερη ομάδα, ώστε να ζήσει ξανά ευρωπαϊκές επιτυχίες.


ΑΕΚ (Κετσπάγια): Ανέστης, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Γκάλο, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Σιμόες, Μπαρμπόσα (62' Αραβίδης), Βάργκας (52' Πλατέλλας), Μπακασέτας, Μάνταλος

Σεντ Ετιέν (Γκαλτιέ): Ρουφιέ, Θεοφιλέ-Καθερίν, Πογκμπά, Περίν, Πολομά, Σελναέ, Λεμουάν (79' Πακέ), Νταμπό (30' Παζό), Τανάν, Αμουμά (84' Ρου), Μπέριτς

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags