Facebook Pixel Ο Φάουστ, ο Γκαίτε και η... ΑΕΚ!
| 2016-08-07 18:15:00

Ο Φάουστ, ο Γκαίτε και η... ΑΕΚ!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ο Φάουστ, ο Γκαίτε και η... ΑΕΚ!

Την ώρα που οι Ενωσίτες θα πωλούσαν την ψυχή τους στον διάολο για την κατάκτηση πρωταθλήματος μετά από 23 χρόνια, η έλευση του Ρόσι φαντάζει καλός οιωνός.


Στον επαναληπτικό της ΑΕΚ με τη Σεντ Ετιέν, παρά την πολύ καλή εμφάνιση του Βασίλη Λαμπρόπουλου, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε ο Γιάκομπ Γιόχανσον (γαστρεντερίτιδα), φάνηκε ξεκάθαρα, ότι η ελληνική ομάδα χρειάζεται (και) ενίσχυση στη μεσαία γραμμή με την προσθήκη ενός κεντρικού χαφ. Σύμφωνα με ιταλικό δημοσίευμα, ο εκλεκτός της Ένωσης ακούει στο όνομα του Φαούστο Ρόσι, ο οποίος ανήκει στη Γιουβέντους. Ποιός είναι ο 25χρονος μέσος που σύμφωνα με τους συμπατριώτες του είναι πολύ κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα;

Ως γέννημα θρέμμα του Τορίνο, «στρατολογήθηκε» στις Ακαδημίες της Γιουβέντους από τα 8 του χρόνια. Το 2008 ανέβηκε στην Πριμαβέρα, την ομάδα νέων της «Μεγάλης Κυρίας», την οποία βοήθησε να κερδίσει δύο φορές (2009 και 2010) του Βιαρέτζιο, ένα ιστορικό, διεθνές τουρνουά ομάδων Νέων. Την περίοδο 2008-2009, οι εμφανίσεις του ώθησαν τον Κλαούντιο Ρανιέρι να τον καλέσει μερικές φορές στην πρώτη ομάδα των “μπιανκονέρι”., χωρίς ωστόσο να πάρει χρόνο συμμετοχής στη Serie A.

Τράμπα... συνιδιοκτησίας

Το 2010 πήγε στη Βιτσέντζα, η οποία τον απέκτησε με καθεστώς συνιδιοκτησίας, προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του σε πρώτη ομάδα. Το 50 % των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή κοστολογήθηκαν στο μισό εκατομμύριο. Προσέξτε όμως! Η Γιουβέντους απέκτησε τον Νίκο Μπιανκόνι από την Βιτσέντζα υπό το ίδιο καθεστώς και με την ίδια αξία. Εκεί κάθισε μέχρι τον Ιανουάριο του 2012 και έφυγε έχοντας 24 εμφανίσεις στη Serie B. Η “Μεγάλη Κυρία” επανέκτησε όλα τα δικαιώματα πληρώνοντας 1,7 εκατομμύρια Ευρώ (ένα ποσό το οποίο εκτιμάται, ότι είναι η τωρινή του αξία στην ποδοσφαιρική αγορά), ενώ μέρος της συμφωνίας ήταν η παραχώρηση του Κάρολο Πινσόλιο στη Βιτσέντζα έναντι 1,5 εκατ.Ευρώ.

ΑΕΚτζήδικη ήττα

Μη νομίζετε όμως, ότι η Γιουβέντους τον πήρε πίσω, επειδή ήθελε να επενδύσει πάνω στο σπλάχνο της. Ήθελε δηλαδή να επενδύσει, αλλά όχι με τον τρόπο που θα σκέφτονταν οι οπαδοί. Με την επιστροφή του στο Τορίνο, ο Ρόσι δόθηκε δανεικός στη Μπρέσια. Ο μεταγραφικός στόχος της ΑΕΚ πέτυχε 3 γκολ σε 12 ματς στο δεύτερο μισό της σεζόν 2011-2012, ενώ την επόμενη χρονιά έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην πορεία της Μπρέσια στη Serie B, παρόλο που δεν κατάφερε στο τέλος να ανεβεί στην πρώτη κατηγορία. Στο καθοριστικό παιχνίδι των πλέι οφ εναντίον της Λιβόρνο, της οποίας οι οπαδοί είναι αδελφοποιημένοι με την Original της Ένωσης, η Μπρέσια ηττήθηκε και παρέμεινε στην ίδια λίγκα.

Το γκολ που θα θυμάται

Το καλοκαίρι του 2013 η Γιουβέντους πιστή στις αρχές του σύγχρονου ποδοσφαίρου έδωσε εκ νέου δανεικό τον Ρόσι. Αυτή τη φορά όμως του έδωσε την δυνατότητα να αλλάξει παραστάσεις, αφού ο παίκτης πήρε προαγωγή για το ισπανικό πρωτάθλημα. Φόρεσε τη φανέλα της Βαγιαδολίδ, με την οποία έπαιξε σε 31 ματς και πέτυχε ένα γκολ,το οποίο θα το θυμάται σε όλη του τη ζωή. Και αυτό γιατί το πέτυχε εναντίον της πρωταθλήτριας Μπαρτσελόνα. Την επόμενη περίοδο παρέμεινε στην Ισπανία αλλά άλλαξε σύλλογο, με τη σειρά να παίρνει η Κόρντομπα. Το 2015 επέστρεψε στην Ιταλία, με την Κυρία. Το αγροτικό του όμως δεν είχε τελειώσει, αφού φόρεσε τη φανέλα της Προ Βερτσέλι.

Διάολος ή καλός οιωνός;

Όπως μπορείτε να συμπεράνετε, η ΑΕΚ θα είναι ο έκτος σταθμός δανεισμού του ποδοσφαιριστή, κάτι που σίγουρα δεν μας παραξενεύει. Ήδη το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει το παράδειγμα του Ολυμπιακού που μας έχει κάνει να συνηθίσουμε τέτοια φαινόμενα. Και μιλάμε για έναν διεθνή με τις μικρές ομάδες της Ιταλίας, με την οποία, το 2013, έφτασε μέχρι τον τελικό του Πανευρωπαϊκού Κυπέλλου της Uefa για ομάδες Κ-21.

Το μικρό όνομα του Ρόσι (Φαούστο) σημαίνει “ευοίωνος” κάτι που σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητο από τους Ενωσίτες, οι οποίοι θα πουλούσαν και την ψυχή τους στον διάολο, όπως ο Φάουστ στο περίφημο έργο του Γκαίτε, προκειμένου να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Οι οπαδοί της ΑΕΚ ελπίζουν σε έναν καλό οιωνό, αφού, 23 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα είναι πάρα πολλά και η υπομονή έχει εξαντληθεί.

 


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags