Facebook Pixel ΑΕΚ με μεταγραφές βάζεις γκολ! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2016-08-10 21:02:00

ΑΕΚ με μεταγραφές βάζεις γκολ! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
ΑΕΚ με μεταγραφές βάζεις γκολ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το πρόβλημα στο σκοράρισμα δείχνει, ότι ξεπερνά, η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε 2-1 των Τρικάλων σε φιλική αναμέτρηση, χάρη σε γκολ των νεοαποκτηθέντων Αλμέιδα και Ροντρίγκεζ.

Στα ματς με τη Σεντ Ετιέν η ΑΕΚ ήταν καλύτερη, αλλά οι Γάλλοι πήραν την πρόκριση. Ποια ήταν η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων; Η Ένωση δεν μπορούσε να βρει δίχτυα, όχι όμως και οι “Στεφανουά”, κάτι που σημείωσε και ο Τιμούρ Κετσπάγια μετά τον αποκλεισμό. Μετά το φιλικό στα Τρίκαλα όμως ο Γεωργιανός σίγουρα θα έχει μερικούς λόγους παραπάνω να χαίρεται, αφού ο Δικέφαλος δείχνει να ξεπερνά το πρόβλημα στο σκοράρισμα, ενώ το θετικό είναι, ότι βγήκαν πολλές φάσεις, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο.


Μέσα Αλμέιδα και Πατίτο!

Το φιλικό στα Τρίκαλα ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Τιμούρ Κετσπάγια, προκειμένου να τσεκάρει την αγωνιστική ετοιμότητα ποδοσφαιριστών με λιγοστό χρόνο συμμετοχής. Εξάλλου στην αποστολή της ομάδας συμπεριελήφθησαν παίκτες που δεν ξεκίνησαν βασικοί στα ματς με Σεντ Ετιέν. Αυτό όμως που περίμεναν να δούνε οι ΑΕΚτζήδες ήταν τον Αλμέιδα (που τον είδαμε στη ρεβάνς με τους Γάλλους) και τον Ροντρίγκεζ, οι οποίοι ξεκίνησαν στο αρχικό σχήμα.

Ο Μπάρκας υπερασπίστηκε τα γκολπόστ, με τους Ντίας και Μπακάκη στα άκρα της άμυνας, τους Τζανετόπουλο και Λαμπρόπουλο στόπερ, τον Γιόχανσον και τον Γαλανόπουλο αμυντικά χαφ, ενώ Πλατέλλας και Πατίτο πλαισίωσαν από τα άκρα τους Αραβίδη και Αλμέιδα, οι οποίοι συμπλήρωναν το 4-4-2 του Γεωργιανού τεχνικού.

Έκαναν σεφτέ Αλμέιδα και Πατίτο

Η ΑΕΚ ήταν από την αρχή η κυρίαρχη της αναμέτρησης και δεν απειλήθηκε καθόλου. Οι “κιτρινόμαυροι” έπαιξαν μονότερμα τους Τρικαλινούς και στο 16ο λεπτό προηγήθηκαν στο σκορ, με πρωταγωνιστές δύο μεταγραφές του καλοκαιριού. Ο Ντίας σέντραρε από αριστερά και ο Αλμέιδα με κεφαλιά σημείωσε το 0-1 και το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Ένωσης. Στη συνέχεια οι παίκτες του Κετσπάγια έχασαν σωρεία ευκαιριών για ένα δεύτερο τέρμα. Στο 17' ειχαν δοκάρι (από λάθος διώξιμο του Σαρακατσάνου), ενώ στο 23' ο Παπαδόπουλος έδιωξε απέκρουσε με δυσκολία το σουτ του Πλατέλλα.

Τελικά το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ ήρθε στην εκπνοή του ημιχρόνου. Σκόρερ χρίστηκε ο ποδοσφαιριστής που έκανε τους Ενωσίτες να παραμιλούν με την εμφάνισή του. Ο λόγος για τον Ροντρίγκεζ, ο οποίος έκανε φοβερό ματς. Έτρεχε, μάρκαρε, ντρίμπλαρε, έδειξε πεισματάρης, ειδικά όταν έχανε την μπάλα και στο 45' έκανε το 0-2. Ο Αργεντινός σκόραρε με σουτ, ύστερα από πάσα του Αραβίδη.

Στο ρελαντί...

Στο δεύτερο μέρος έγιναν αρκετές αλλαγές και ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Η ΑΕΚ έγινε απειλητική με μακρινά σουτ (από Αραβίδη και Γιόχανσον), αλλά δεν κατάφερε να πετύχει τρίτο γκολ. Στο 74' μάλιστα τα Τρίκαλα μείωσαν με κεφαλιά του Γιαννίση, ύστερα από σέντρα του Δουκάκη. To 1-2 διατηρήθηκε μέχρι τέλους με την Ένωση να παίρνει τη νίκη και τον Τιμούρ Κετσπάγια να μένει ικανοποιημένος με την εμφάνιση της ομάδας του, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος.

ΤΡΙΚΑΛΑ: Παπαδόπουλος, Μίνγκας, Νιάρος, Παπαπαναγιώτου, Σαρακατσάνος, Μουμίν, Στογιάνοβιτς, Σερτζίνιο, Κουσκούνας, Χασομέρης, Μπαϊκαρά

ΑΕΚ: Μπάρκας (71’ Βούρας), Μπακάκης (82’ Βασιλαντωνόπουλος), Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Ντίας (71’ Γιαννούτσος), Γαλανόπουλος, Γιόχανσον (63’ Μανωλάς), Πλατέλλας (71’ Μαρκοπουλιώτης), Πατίτο (57’ Τσέλιος), Αραβίδης (82’ Ζόριτς), Αλμέιδα (57’ Πέκχαρτ)

Δείτε βίντεο από το ματς:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags