Με τον Αρτούρ Μαζουακού να ξεκινά βασικός και να αγωνίζεται σε όλο το 90λεπτο, η Γουέστ Χαμ ηττήθηκε με δυσκολία από την Τσέλσι στο "Στάμφορντ Μπριτζ".

Τα πιο «λαμπερά» ντεμπούτα της βραδιάς, πάντως, ήταν αυτά των Αντόνιο Κόντε και Ενγκολό Καντέ. Ο Ιταλός είδε την ομάδα του να νικά με ζόρι στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι του ως τεχνικός της Τσέλσι, ωστόσο η μαχητικότητα και η αμυντική συνοχή των «μπλε» άφησαν υποσχέσεις για τη συνέχεια. Όσο για τον Γάλλο μέσο, ήταν με διαφορά ο κορυφαίος της αναμέτρησης δικαιώνοντας την Τσέλσι για την επιλογή της να τον αποκτήσει με 32 εκατομμύρια λίρες το καλοκαίρι.

Οι γηπεδούχοι ήλεγχαν το παιχνίδι στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα και παρά το γεγονός ότι δεν δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο. Το γκολ τελικά ήρθε στο 47’ με τον Αζάρ να ευστοχεί στο πέναλτι που έκανε ο Αντόνιο στον Αθπιλικουέτα.
Τα «σφυριά» βρήκαν την ισοφάριση με έναν απρόσμενο ήρωα στο 77’. Αυτός ήταν ο κεντρικός αμυντικός Κόλινς, ο οποίος νίκησε τον τουρνουά με πολύ ωραίο αριστερό σουτ στην κίνηση!

Η Τσέλσι, όμως, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Στο 89’ ο Ντιέγκο Κόστα υποδέχθηκε την μπάλα εκτός περιοχής και ενώ αρχικά καθυστέρησε, έπιασε ένα διαγώνιο συρτό σουτ νικώντας τον Αντριάν για το τελικό 2-1!