Facebook Pixel O Στραματσόνι έχει υποσχεθεί σε όλους φανέλα βασικού!
| 2016-08-31 12:22:00

O Στραματσόνι έχει υποσχεθεί σε όλους φανέλα βασικού!

O Στραματσόνι έχει υποσχεθεί σε όλους φανέλα βασικού!

Ο Γιώργος Σπανουδάκης γράφει για τον Ιταλό τεχνικό και τη διαπραγματευτική του ικανότητα.
 

Μετά από δύο «γεμάτες» μεταγραφικές περιόδους δεν νομίζει ότι υπάρχει κανείς, που να αμφισβητεί τις μανατζερικές ικανότητες του Αντρέα Στραματσόνι.

Ο Ιταλός τεχνικός είναι προφανές ότι είναι δικτυωμένος με γραφεία ατζέντηδων και μπορεί και παίζει μπάλα τόσο στην λατινική αγορά όσο και στην αφρικανική, πέρα από την ευρωπαϊκή!

Επίσης είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχει τα «κολλήματα» του Αναστασίου εναντίων των Αργεντινών και των Βραζιλιάνων (τους θεωρούσε απείθαρχους), ενώ έχει και την ικανότητα να πείθει τη διοίκηση για τις ανάγκες της ομάδας, χωρίς το «αφεντικό» (Αλαφούζος) να μπλέκει στα πόδια του.

Συγχρόνως δεν έχει κανένα πρόβλημα ν’ αντιμετωπίζει τους ποδοσφαιριστές ως αναλώσιμα. «Φύγε εσύ, έλα εσύ…».

Προσοχή αυτό δεν είναι απαραίτητα λάθος, αλλά είναι ένα μεγάλο ρίσκο αγωνιστικό και οικονομικό.

Τον περασμένο Ιανουάριο, ο Στραματσόνι έφερε τον Μολέδο, τον Εβαντζελίστα, τον Μαμουτέ και τον Μέστο. Καθαρά δικές του επιλογές.

Συγχρόνως είπε το «ναι» για τον Βιγιαφάνιες, τον Μπουμάλ, τους Βλαχοδήμους (Παναγιώτη και Οδυσσέα), αλλά και τον Λέτο.

Από τους «δικούς» του, μετά από πέντε μήνες, «έκαψε» τους Μαμουτέ και Εβαντζελίστα, ενώ από τους άλλους δεν φαίνεται να εμπιστεύεται τους Βλαχοδήμους. Συγχρόνως έχει στις πρώτες θέσεις των αναπληρωματικών τους Λέτο και Βιγιαφάνιες, ενώ έχει μείνει πίσω ο Μπουμάλ! Και λόγω τραυματισμού…

Στη τρέχουσα μεταγραφική περίοδο ο Στραματσόνι δικαίωσε όσους υποστήριζαν ότι δεν θα πέσει κάτω από τον διψήφιο αριθμό μεταγραφών. Κάποια στιγμή, τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Ιταλός μιλώντας στη NOVA είχε δηλώσει ότι κάναμε πολλές μεταγραφές τον Ιανουάριο και θα κάνουμε δύο – τρεις το καλοκαίρι.

Η αλήθεια είναι ότι (τότε) κανείς δεν τον πίστεψε, αφού οι μεταγραφές είναι το αγαπημένο του σπορ.

Έτσι το φετινό καλοκαίρι ο Στραματσόνι έφερε τους Ιβανόφ, Ιμπάρμπο, Γουακάσο, Χουλτ, Λεντέσμα, Σαμπά, Εμποκού, συμφώνησε στις προτάσεις του Ζιλμπέρτο για τους Ρέις και Ρινάλντι και ζήτησε και ένα δεξί μπακ (άναψε το πράσινο φως για έναν εκ των Κυβρακίδη ή Κουλιμπαλί), και του έφεραν τον αμυντικό του Πλατανιά.

Με εξαίρεση τους Ρέις και Κουλιμπαλί που ήρθαν γνωρίζοντας ότι θα είναι «ρεζέρβες» και τον Ρινάλντι που γνωρίζει ότι θα περάσει ένα διάστημα προσαρμογής στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα, οι άλλοι εφτά (οι επιλογές του Στραματσόνι) ήρθαν… ως βασικοί!

Και δεν το γράφω με την έννοια της υπερβολής, ότι όλοι έρχονται για να γίνουν βασικοί, αλλά με αυτή την υπόσχεση από τον Στραματσόνι.

Διότι ο Ιταλός πέρα από ένας καλός μάνατζερ (με την καλή έννοια – όπως πχ είναι ο Αρσέν Βενγκέρ) είναι και ένας φοβερός τύπος στο μπλα – μπλα.

Διότι σε όλους λέει ότι τους υπολογίζει βασικούς, έστω και εάν οι θέσεις στην ενδεκάδα εξακολουθούν να παραμένουν έντεκα!

Το ίδιο έκανε και την περσινή σεζόν, σχεδόν με όλη την ομάδα! Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα που έγραψα τις προάλλες με τον Ταυλαρίδη.

Την μια εβδομάδα του είπε ότι τον υπολογίζει (έτσι ανανέωσε το συμβόλαιό του) και μετά από δέκα ημέρες τον ενημέρωσε ότι δεν υπολογίζεται!

Για κάποιους αυτή η τακτική, κρατάει σε εγρήγορση όλη την ομάδα. Για κάποιους άλλους είναι ένα σημείο που μπορεί να φέρει γκρίνιες και εντάσεις, ειδικά από τα μεγάλα ονόματα.

Το φετινό καλοκαίρι, στα προκριματικά του Europa League, ο Στραματσόνι έδειξε σημάδια προπονητικής βελτίωσης, οπότε είναι στο χέρι του να διαχειριστεί και αυτή την υπόσχεση που έχει δώσει σχεδόν σε όλους τους ποδοσφαιριστές!

Πηγή: sportit.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags