TOY ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η ΑΕΚ μπορεί να μην έθελξε ιδιαίτερα με την απόδοσή της, ωστόσο έδειξε κάποια καλά στοιχεία και κυρίως πήρε μια νίκη ψυχολογίας κόντρα στην Ανόρθωση, μετά το στραπάτσο με τον Απόλλωνα Σμύρνης και μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος.

Την παράσταση έκλεψε, φυσικά, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος ντεμπούταρε με αρκετά εντυπωσιακό τρόπο. Ο διεθνής εξτρέμ πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ, μετά από έξοχη συνεργασία με τον Αλμέιδα, ενώ ήταν γενικότερα ο κορυφαίος της ομάδας του, δίνοντας πνοή στην επιθετική λειτουργία της Ένωσης στα 45 λεπτά που αγωνίστηκε.

Δεν ξέρουμε αν θα συνεχίσει το ίδιο καλά στην πορεία, ωστόσο σε αυτό το ενδεχόμενο, οι φίλοι τής ΑΕΚ θα ξεχάσουν γρήγορα τον Μπαρμπόσα. Κι αυτό γιατί ο Χριστοδουλόπουλος δείχνει …άλλος παίκτης σε σχέση με την παρουσία του στον Παναθηναϊκό κατά το παρελθόν.

Το ταλέντο ποτέ δεν του έλειψε, ωστόσο η απόδοσή του στους Πράσινους επισκιάστηκε από αστάθεια, η οποία προέκυπτε από δυο παράγοντες. Ο πρώτος ήταν η μη ξεκάθαρη θέση του στο γήπεδο. Τη μία έπαιζε ως αριστερός εξτρέμ και την άλλη ως δεκάρι, γεγονός που δεν του επέτρεπε να βρίσκει εύκολα ρυθμό. Επίσης, ο ίδιος ο Λάζαρος προσπαθούσε πολύ συχνά να κάνει το εξεζητημένο αντί για το απλό, με αποτέλεσμα να σπαταλά πολύ συχνά το ταλέντο του σε ημιτελείς ενέργειες.

Η εμπειρία της Ιταλίας (αγωνίστηκε στο Καμπιονάτο για τρία χρόνια σε Μπολόνια, Ελλάς Βερόνα και Σαμπντόρια) φαίνεται ότι βοήθησε πάρα πολύ τον Χριστοδουλόπουλο σε αυτούς τους τομείς. Αφενός είναι πλέον ένας πολύ πιο ουσιαστικός παίκτης, αφήνοντας στην άκρη τα πολλά "τσαλίμια" και τις περιττές ενέργειες, και αφετέρου έχει καθιερωθεί στη θέση του αριστερού εξτρέμ, που είναι αυτή που του ταιριάζει περισσότερο. Άλλωστε, για εκεί προορίζεται φέτος από τη στιγμή που η ΑΕΚ διαθέτει τουλάχιστον τρεις παίκτες για τη θέση του δεκαριού (Μάνταλος, Βάργκας, Μπακασέτας και -υπό προϋποθέσεις- Πατίτο).

Με τέτοιο Λάζαρο, λοιπόν, και με τα μέχρι στιγμής δείγματα γραφής του Πατίτο, ο "πονοκέφαλος" που δημιουργείται στον Κετσπάγια για τη θέση τού αριστερού εξτρέμ θα είναι μεγάλος, κάτι που μόνο καλό μπορεί να κάνει στην ΑΕΚ.